Ύστερα από τη μεγάλη «μάχη» του Λονδίνου πριν από έξι ημέρες, Ρεάλ Μαδρίτης και Τσέλσι πρωταγωνίστησαν σε ακόμη μία παράσταση του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου στο κορυφαίο επίπεδο, αυτή τη φορά στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» όπου η πολυνίκης του θεσμού «έριξε» την πρωταθλήτρια στο καναβάτσο.

Το 3–1 της πρώτης αναμέτρησης πρόσταζε ακατάπαυστη δράση επιθετικά από πλευράς «μπλε», με την ομάδα του Τόμας Τούχελ να σκοράρει τρία γκολ.

Ο Μέισον Μάουντ έκανε την αρχή, ο Αντόνιο Ρούντιγκερ ακολούθησε και ο Τίμο Βέρνερ έδωσε σκορ πρόκρισης στο 75’. Ωστόσο, οι «μερένχες» απέδειξαν την αξία και το γεγονός πως γνωρίζουν τον… τρόπο στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

Στο 15’ ο Άγγλος μεσοεπιθετικός έκανε το 1–0, δίνοντας το σύνθημα για… αντεπίθεση.

Η Τσέλσι «τονώθηκε» με αυτοπεποίθηση, «έκλεισε» τη Ρεάλ Μαδρίτης και έξι λεπτά μετά την ανάπαυλα, πέτυχε δεύτερο τέρμα χάρη στην κεφαλιά του Ρούντιγκερ έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Μάουντ.

Λούκα Μόντριτς, Ρεάλ Μαδρίτης.

Στο 63’, ο Αλόνσο σκόραρε με όμορφο δεξί σουτ εντός περιοχής, όμως το γκολ ακυρώθηκε με τη συμβολή του VAR, εξαιτίας επαφής της μπάλας με το χέρι τη στιγμή του κοντρόλ.

Τρία λεπτά αργότερα, η Ρεάλ Μαδρίτης είχε τη μεγαλύτερη ευκαιρία στο ματς ως εκείνη τη στιγμή, με την κεφαλιά του Μπενζεμά να σταματά στο οριζόντιο δοκάρι, ενώ στο 75’, ο Κόβατσιτς «τροφοδότησε» τον Βέρνερ, ο οποίος με όμορφες προσποιήσεις απέφυγε τους αμυντικούς και πλάσαρε για το 3–0.

Στο 80’ –και αφού ένα λεπτό νωρίτερα ο Κουρτουά είχε κρατήσει «ζωντανή» τη «βασίλισσα» με εξαιρετική επέμβαση σε κεφαλιά του Χάβερτς– ο Λούκα Μόντριτς έκανε μία εκπληκτική σέντρα με το εξωτερικό μέρος του δεξιού ποδιού και ο Ροντρίγκο «εκτέλεσε» με την πρώτη επαφή τον Μεντί για το 1–3, οδηγώντας τον αγώνα στην παράταση.

Κατά τη διάρκεια της οποίας, ο Καρίμ Μπενζεμά εμφανίσθηκε ως «από μηχανής Θεός» για τους γηπεδούχους, καθώς στο 96’ ο Βινίσιους αναπτύχθηκε από αριστερά, έστειλε με σέντρα τη μπάλα στο κεφάλι του Γάλλου επιθετικού, ο οποίος δεν έσφαλε και διαμόρφωσε το τελικό 2–3.

Σπουδαία πρόκριση «διά πυρός και σιδήρου» για τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Ρεάλ Μαδρίτης (Κάρλο Αντσελότι): Κουρτουά, Καρβαχάλ, Νάτσο (88’ Βάσκες), Αλάμπα, Μεντί (78’ Μαρσέλο), Μόντριτς, Κασεμίρο (78’ Ροντρίγκο), Κρόος (73’ Καμαβίνγκα), Βαλβέρδε, Μπενζεμά, Βινίσιους (115’ Σεμπάγιος).

Τσέλσι (Τόμας Τούχελ): Μεντί, Τζέιμς, Τιάγκο Σίλβα, Ρούντιγκερ, Αλόνσο, Καντέ (100’ Ζίγιεκ), Λόφτους–Τσικ (106’ Σαούλ), Κόβατσιτς (106’ Ζορζίνιο), Μάουντ, Βέρνερ (83’ Πούλισιτς), Χάβερτς.

«Θαύμα» της Βιγιαρεάλ και ιστορική πρόκριση στα ημιτελικά!

Η μεγάλη έκπληξη του θεσμού ανήκει στα «κίτρινα υποβρύχια», καθώς απέκλεισαν τη Μπάγερν, ύστερα από το 1–1 του Μονάχου και σε συνδυασμό με τη νίκη (1–0) στην Ισπανία.

Θα αντιμετωπίσει μία εκ των Μπενφίκα ή Λίβερπουλ στους «4», με την ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ να έχει ισχυρό προβάδισμα εν όψει του αποψινού (13/04) επαναληπτικού στο «Άνφιλντ», χάρη στο 3–1 της Λισαβόνας.

Η ασφυκτική πίεση από πλευράς γηπεδούχων, απέφερε μονάχα μία κλασσική ευκαιρία στο 29’, με την κεφαλιά του Μουσιάλα να καταλήγει στον Ρούλι.

Ακολούθησαν ημιτελείς προσπάθειες, με το σύνολο του Ουνάι Έμερι να αποδίδει εξαιρετικά στα ανασταλτικά του καθήκοντα, όπως ακριβώς και στο πρώτο σκέλος.

Βιγιαρεάλ, Τσάμπιονς Λιγκ.

Στο 52’, ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι «άνοιξε» το σκορ ύστερα από όμορφη προωθημένη πάσα του Τόμας Μίλερ, σε μία φάση που άρχισε από λάθος του Ντάνι Παρέχο.

Η Μπάγερν Μονάχου συνέχισε να δημιουργεί, αλλά ο Μίλερ έχασε μεγάλη ευκαιρία με κεφαλιά στην κίνηση στο 71’, ενώ και ο Κομάν απείλησε με ευθύβολο σουτ στο 76’, δίχως να βρει στόχο.

Η αλλαγή του Τσουκουέζε απεδείχθη «χρυσή» για τη Βιγιαρεάλ, αφού στο 88’ νίκησε τον Νόιερ με εκπληκτική εκτέλεση εντός περιοχής, μετά την προσωπική ενέργεια του Παρέχο, την πάσα του Λο Σέλσο και την ασίστ του Μορένο και «σφράγισε» την πρόκριση.

Ο ισπανικός σύλλογος βρίσκεται στις τέσσερις καλύτερες ομάδες του Τσάμπιονς Λιγκ, ύστερα από δεκαέξι ολόκληρα χρόνια.

Μπάγερν Μονάχου (Γιούλιαν Νάγκελσμαν): Νόιερ, Παβάρ, Ουπαμεκάνο, Ερνάντες (87’ Ντέιβις), Σανέ, Κίμιχ, Γκορέτσκα, Κομάν, Μίλερ, Μουσιάλα (82’ Γκνάμπρι), Λεβαντόφσκι.

Βιγιαρεάλ (Ουνάι Έμερι): Ρούλι, Φόιτ, Αλμπιόλ, Τόρες, Εστουπινιάν, Λο Σέλσο, Καπού, Παρέχο, Κοκλέν (84’ Τσουκουέζε), Μορένο, Νταντζούμα (84’ Πεδράθα).