Πούλησε η Λιλ 36.000.000 ευρώ στην Έβερτον τον αμυντικό της χαφ, Αμαντού Ονανά και στην Γαλλία επανέφεραν σε πρώτο πλάνο το ενδιαφέρον των “Λιλουά” για τον Μαντί Καμαρά. Το ίδιο όμως, είχε συμβεί και πριν από μια εβδομάδα με τον μέσο του Ολυμπιακού, όταν η Λιλ είχε πουλήσει 15.000.000 ευρώ στην Παρί Σ.Ζ. τον Ρενάτο Σάντσες!
Ο Μαντί Καμαρά διαχρονικά απασχολεί την Λίλ αφού υπάρχει πολύ καλή άποψη για αυτόν στο τμήμα σκάουτινγκ της γαλλικής ομάδας. Και τον περασμένο Γενάρη, όταν ο Σάντσες ήταν κοντα στο να πουληθεί στην Μiλαν, ο Kαμαρα ήταν ο ένας απο τους δυο υποψήφιους για να τον αντικαταστήσει.
Τώρα η Λίλ μοσχοπούλησε και Ονανά και Σάντσες, έβαλε στα ταμεία της 51.000.000 ευρώ και είναι έτοιμη να σπρώξει μέρος τους για να τους αντικαταστήσει. Θα αποκτήσει μάλιστα δυο κεντρικά χαφ, 6-8αρια, και όχι έναν. Κατά συνέπεια ο Μαντί Καμαρα του Ολυμπιακού  και ο Ραούλ Εντιαγέ της Σοσό, είναι δυο απο τα 4 ονόματα της μεταγραφικής short list των “Λιλουά” για την συγκεκριμένη θέση…
Ο Μαντί δεδομένα αρέσει στην Λιλ και ο Ολυμπιακός δεδομένα τον έχει στην βιτρίνα του. Τα ερωτήματα όμως, πριν φτάσουμε σε down deal είναι αν αυτή την φορά οι “Λιλουά” πλησιάσουν έστω 8ψήφιο ποσό για την αγορά του Kαμαρα  κι αν οι “ερυθρόλευκοι” θα τον πουλούσαν με κάτω απο 10 εκατομμύρια…
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
Τι το αποκάλυψε η στήλη την προηγούμενη εβδομάδα, τι ήρθε η επιβεβαιώση μετά απο 5 ημέρες. Ο Κωνσταντίνος Θυμιάνης έκλεισε στην ΑΕΚ, υπάρχει δεδομένα συμφωνία, με τις ανακοινώσεις απλά να καθυστερούν (μπορούν να πάνε και την ερχόμενη εβδομάδα, μετά το 15αύγουστο).
Ο  διεθνής 21χρονος πολυσύνθετος μεσοαμυντικός θα υπογράψει 4ετες συμβόλαιο με τους “κιτρινόμαυρους” και θα αποτελέσει ουσιαστικά το πρώτο ελληνικό καλοκαιρινό μεταγραφικό απόκτημα τους μετά τους Γιόνσον/Γκατσίνοβιτς/Πινέδα/Βίντα! Και για να μην δημιουργούνται παρεξηγήσεις, ο Θυμιάνης που με προσφυγή έμεινε ελεύθερος απο την Ξάνθη, είναι για την πρώτη ομάδα της ΑΕΚ και όχι για την ΑΕΚ Β.
Έτσι, με καθυστέρηση ενός χρόνου και με την ΑΕΚ να… γλιτώνει 500.000 ευρώ – τόση ήταν η περσινή προσφορά της στην Ξάνθη για την αγορά του Θυμιάνη, που είχε “γειώσει” τότε ο νεαρός άσος γιατί περίμενε το εξωτερικό και δεν ήθελε να παίζει στην ΑΕΚ Β – θα πέσει happy end στην ιστορία αυτή. Με μια σημαντική επισήμανση: αυτο το καλοκαίρι ήταν η πλευρά του Θυμιάνη που πήγε στην ΑΕΚ!
Άρης. Παναιτωλικός, ΠΑΣ, ΟΦΗ και ο Λεβαδειακός (με φόντο τον…Παναθηναϊκό) ήταν οι Σουπερλιγκάτες ομάδες που έκαναν προτάσεις στον Θυμιάνη…
Στην Ρεάλ Σολτ Λέικ του MLS o Θυμιάνης προτάθηκε με συγκεκριμένα χρήματα, τους απασχόλησε και παρότι ήθελαν πιο κινητικό μέσο, μπήκαν στην διαδικασία αποκτησής του ( πέρασε στην αμερικάνικη επαγγελματική Λιγκα ένας νέος κανονισμός που δίνει κίνητρα/διευκολύνει τις ομάδες για απόκτηση παικτών κάτω των 22 χρονών). Με τον νέαρο μεσοαμυντικό τελικά να επιλέγει την ΑΕΚ…
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
Η… χάρη της στήλης έφτασε μέχρι το… Μαυροβούνιο! Κι αν πιστέψουμε αυτά που λένε εκεί – αλλά και στο Βελιγράδι – Ολυμπιακός και Μιγιάτοβιτς έφτασαν τον προηγούμενο μήνα κοντά στο να συνεργαστούν!
Για την ακρίβεια η συγκεκριμένη επιλογή βρισκόταν σε καλό δρόμο, με θετική διάθεση τόσο απο την πλευρά του πρώην τεχνικού διευθυντή της Ρεάλ Μαδρίτης, όσο κι απο την πλευρά των “ερυθρόλευκων”.
Συζητήσεις/ επαφές έγιναν, ταξίδια/επισκέψεις/φιλοξενία στην Αθήνα επίσης αλλά αν δεν πέσουν οι υπογραφες deal δεν υπάρχει. Και κάπως έτσι οι Πρωταθλητές  μετά (και) τον Μιγιάτοβιτς πήγαν σε άλλους υποψήφιους, με τον Γάλλο Φουρνιέ να φαντάζει πλέον ως το μεγαλο φαβορί για να αναλάβει την επιτελική θέση στην “ερυθρόλευκη” ΠΑΕ.
Να δώσουμε όμως και το παρασκηνιακό… κερασάκι στην υπόθεση Μιγιάτοβιτς – Ολυμπιακού, που μας ήρθε απο την Σερβία: η Αννέτα Μιλίσεβιτς, η σύζυγός του Μιγιάτοβιτς, ήταν κάτι παραπάνω απο θετική  για αυτή την συνεργασία αφού λάτρεψε απο την πρώτη στιγμή την… Βουλιαγμένη, τις ομορφιές της Ελλάδας (και τα νησιά της) και γενικότερα την φιλοξενία που έτυχαν απο τον επίσημο Ολυμπιακό.
Και κάτι τελευταίο: ακούγεται στην πιάτσα agents πως ο Μπίλιτς που έπαιξε σοβαρότατα για “αντι-Μαρτίνς” στον Ολυμπιακό, αποτέλεσε πρόταση του Μιγιάτοβιτς προς τους “ερυθρόλευκους”…
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
Στην Τουρκία το θεωρούν δεδομένο εδώ και ημέρες πως ο Δημήτρης Πέλκας θα γίνει παίκτης της Χαλ. Κάτι πως υπολογιζόταν μόνο για το rotation απο τον κόουτς Ζεσούς, κάτι η προσωπική φιλία  του ιδιοκτήτη του αγγλικού κλάμπ Aτζούν Ιλιτζαλί με τον διεθνή Έλληνα μέσο αλλά και η σχέση του Mister Survivor  με την Φενέρ (είναι μέλος της) και σίγουρα τα 3.600.000 ευρώ που έριξε στο… τραπέζι για την αγορά του, αποτελούν επαρκείς λόγους.
Η στήλη πάντως γνωρίζει πολύ καλά, πως ο ΠΑΟΚ όλο το προηγούμενο διάστημα … παραμόνευε στην γωνία για τον Πέλκα και παρακολουθούσε προσεκτικά την υπόθεση του και την ενδεχόμενη κατάληξη της συνεργασίας του με την Φενέρ.
Ουσιαστικά ο “δικέφαλος” θέλησε να παίξει με τον χρόνο και προς τα τέλη Αυγούστου να έκανε την κινησή του για να τον επαναφέρει στην Τούμπα περίπου με τα μισά λεφτα  απο αυτά που δαπάνησαν οι Τούρκοι το 2020 για να αγοράσουν τον Πέλκα (2.200.000 ευρώ).
Ο Ραζβάν Λουτσέσκου είχε  μιλήσει με τον Πέλκα γα να τον πείσει για την επιστροφή, το ελληνικό στοιχείο του ρόστερ του ΠΑΟΚ θέλει ενίσχυση, οι Σαββίδηδες δεν ήταν αρνητικοί, ο Γιανιτσιώτης άσος είναι “παιδί του δικεφάλου” και ο… κλήρος έπεφτε στον Ζοσέ Μπότο.
Δεν είναι τυχαίο – αλλά σχετικό με τον…Πέλκα – πως  αυτοί που εντός ΠΑΟΚ δεν ενθουσιαζόντουσαν με την προοπτική απόκτησης του Γεφερσον Σολτέδο, κατάφεραν ουσιαστικά να “μπλοκάρουν” την μεταγραφή του τον Ιούλιο. Ο Βενεζουελάνος μεσοεπιθετικός ήταν 110% επιλογή Μπότο και παίκτης ίδιων θέσεων με τον Πέλκα. Τυχαίο;
Ο ΠΑΟΚ όμως, στην υπόθεση Πέλκα προτίμησε τον “κλεφτοπόλεμο”,  περίμενε πως δεν θα πάνε σοβαρές προτάσεις αγοράς του παίκτη στην Φενέρ και δεν υπολόγισε την… Χαλ του Ατζούν, όπως φαίνεται!!