Στην Ρουμανία γράφτηκε πως ο Ραζβάν Λουτσέσκου είναι από τους βασικούς υποψήφιους για τον πάγκο της Εθνικής τους αφού ο Μιρέλ Ραντόι ουσιαστικά… χαιρέτησε. Έτσι είναι αλλά με μια σημαντική λεπτομέρεια: ξέχασαν να ρωτήσουν τον κόουτς του ΠΑΟΚ! Και εξηγούμαι:

Η ρουμάνικη…ΕΠΟ όντως θέλει να δώσει την Εθνική στα χέρια ή του υιού Μιρτσέα Λουτσέσκου (του Ραζβαν) ή του υιού Άνχελ Ιορντανέσκου (έχει περάσει κι από την Εθνική Ελλάδας, στα 90’s, όταν μάλιστα ήθελε να τον πάρει στην ΑΕΚ ο Μελισσανίδης), δηλαδή του Έντι Ιορντανέσκου. Ο τελευταίος παρά τρίχα μάλιστα δεν βρέθηκε ως προπονητής στα μέρη μας στο πρόσφατο παρελθόν αφού έπαιξε διαδοχικά ως υποψήφιος για τους πάγκους των Ξάνθη, Πανιωνίου κι Ατρόμητου…

Πάμε τώρα στον “στρατηγό Ραζβάν”, όπως τον αποκαλούν στην Τούμπα. Με φρέσκο/αποκαλυπτικό ρεπορτάζ από την στήλη:

1. Πρόταση ή έστω βολιδοσκόπηση από την Π.Ο. της Ρουμανίας δεν έχει μέχρι τώρα γίνει στον προπονητή του ΠΑΟΚ.
2. Το θέμα που δημιουργήθηκε στην πατρίδα του Λουτσέσκου είναι ακόμη πρώιμο και κυρίως… δημοσιογραφικό προϊόν. Με την έννοια πως τα ρουμάνικα Μέσα μετέφεραν τις σκέψεις/τάση που υπάρχει στην Ομοσπονδία.
3. Ο Ραζβάν δεν ενδιαφέρεται να δουλέψει ως Ομοσπονδιακός,ούτε τον συγκινεί να κάτσει σε πάγκο εθνικής, ακόμη κι αν πρόκειται για αυτόν της χώρας του. Ντε Φάκτο αυτό. Επίσης, είναι προπονητής… συλλόγου, δηλαδή του αρέσει η καθημερινή δουλειά, να προπονεί και να διαχειρίζεται!
4. Είναι λογικό στην Π.Ο. της Ρουμανίας να σκέφτηκαν τον περσινό κορυφαίο Ρουμάνο τεχνικό για εκλέκτορα τους αλλά είναι και βέβαιο πως ο υιός Λουτσέσκου θα στείλει “μήνυμα” (αν δεν το έχει κάνει ήδη) πως παρότι πολύ τιμητικό για αυτόν δεν τον ενδιαφέρει/συγκινεί η…προοπτική!

Ο Ραζβάν έχει αρνηθεί προτάσεις κι από προηγμένα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου δηλώνει πιστός στον ΠΑΟΚ και στο πλάνο που έχει θέσει για να τον επαναφέρει στην κορυφή του ελληνικού πρωταθλήματος και στο τίτλο! Για αυτό άλλωστε μέχρι σήμερα, από το καλοκαίρι που επέστρεψε στην Τούμπα κι ανέλαβε ξανά τον “δικέφαλο”, έχει αρνηθεί να συζητήσει πέντε (5) προτάσεις/βολιδοσκοπήσεις από συλλόγους, που του μετέφεραν πως δέχτηκαν οι ατζέντηδες του!

Τον προηγούμενο μήνα έγινε γνωστό πως η Αλ Σαντ από την Ντόχα του Κατάρ ήθελε με τον Λουτσέσκου να αντικαταστήσει τον Τσάβι που πήγε στην Μπαρτσελόνα. Απόλυτα υπαρκτό το ενδιαφέρον της για τον Ρουμάνο και όχι… επικοινωνιακό. ΌΠως και της Αλ Νασρ του Ριάντ,που πήγε τον Σεπτέμβριο στον Λουτσέσκου, στον οποίο πρόσφερε κυριολεκτικά…γη και ύδωρ (ήταν ο μεγάλος αντίπαλος, όταν καθόταν στον πάγκο της Αλ Χιλαλ, στο πρωτάθλημα της Σ. Αραβίας). Μετά το “όχι” του Λουτσέσκου η Αλ Νασρ πήγε κι έκλεισε τον Πορτογάλο κόουτς Πέδρο Εμάνουελ.

Εκτός όμως, από αυτές τις δύο προτάσεις από ομάδες του Κόλπου, ο Λουτσέσκου είχε άλλες τρεις(3) από ευρωπαϊκές ομάδες και μάλιστα από προηγμένα πρωταθλήματα. Επαναλαμβάνω από πρωταθλήματα υψηλότερου επιπέδου από το ελληνικό! Σφύριξε όμως και σε αυτές αδιάφορα, παραμένοντας προσηλωμένος στον ΠΑΟΚ. Για την ακρίβεια είπε “όχι” σε πολύ μεγαλύτερες προκλήσεις από αυτή της εθνικής Ρουμανίας ή ακόμη κι απο της τωρινής του ομάδας!

Για την ιστορία να αποκαλύψω εδώ πως ο Ραζβάν Λουτσέσκου με το 1.800.000 ετησίως δεν είναι μόνο ο πλέον ακριβοπληρωμένος προπονητής στην Super League αλλά έχει και την υψηλότερη ρήτρα εξαγοράς του. Συγκεκριμένα, αυτή είναι 7.000.000 ευρώ! Κάτι ήξερε ο Ιβάν Σαββίδης όταν την έβαζε.Άλλωστε είχε εισπράξει την προηγούμενη, που ήταν 2.000.000, όταν ο Ραζβάν άφησε τον ΠΑΟΚ για την Αλ Χιλάλ…

Αποκαλύψεις Μποροβήλου για Τσιφτσή/ΑΕΚ και το ποσό κοστολόγησης του

Για τον Αντώνη Τσιφτσή έχει καταγραφεί, σε δύο διαφορετικούς χρόνους το προηγούμενο δίμηνο, το ενδιαφέρον της ΑΕΚ για τον γκολκίπερ του Αστέρα Τρίπολης. Μάλιστα υπήρχαν δημοσιεύματα που τον ήθελαν να βρίσκεται κοντά στο να κλείσει.

Στην διακοπή του πρωταθλήματος η Εθνική Ελπίδων έδωσε δυο ματς στο “Θεόδωρος Κολοκοτρώνης” και απο τις εξέδρες παρέλασε κόσμος και κοσμάκης (από τις πιάτσες agents και σκάουτς).

Μου μεταφέρθηκε , λοιπόν, πως ο Μποροβήλος, που επίσης ως…γηπεδούχος έδωσε το παρών του, δεν γλίτωσε τις ερωτήσεις από μάνατζερ και μη, για το πόσο προχωρημένη είναι η μεταγραφική υπόθεση Τσιφτσή. Με τον παράγοντα του Αστέρα να είναι κατηγορηματικός πως δεν υπάρχει πρόταση από πλευράς “κιτρινόμαυρων”, ούτε καν ενημέρωση για να περιμένουν πρόταση!

Σύμφωνα πάντα με τα λεγόμενα Μπροβήλου, ο 22χρονος γκολκίπερ κοστολογείται με 7ψηφιο ποσό!

Μιλάμε για plus 1.200.000 ευρώ. Παρεμπιπτόντως τα λεφτα που ονειρεύονται στην Τρίπολη πως μπορούν να πιάσουν από την πώληση του Τσιφτσή, μόνο από ομάδα του εξωτερικού κι… αν!! Τον δουλεύουν πάντως για Ιταλία…