O Κρίστοφερ Τζον Ρότζερς βραβεύτηκε στην κατηγορία «Αμερικανός Σχεδιαστής Γυναικείων Ενδυμάτων» του 2021 στην τελετή απονομής των βραβείων του Συμβουλίου Σχεδιαστών Μόδας της Αμερικής (CFDA Fashion Awards) στη Νέα Υόρκη.

Ο 27χρονος Ρότζερς, ο οποίος γεννήθηκε στο Μπατόν Ρουζ της Λουιζιάνα και απέσπασε το 2019 το βραβείο του Συμβουλίου Σχεδιαστών Μόδας της Αμερικής και του Ιδρύματος Μόδας του Vogue – CFDA /Vogue Fashion Fund ήταν φέτος συνυποψήφιος με την Κάθριν Χόλστεϊν του Khaite, τη Γκαμπριέλα Χερστ, τον Μαρκ Τζέικομπς και τον Πίτερ Ντου.

Παραλαμβάνοντας το βραβείο από την οικοδέσποινα της βραδιάς Έμιλι Μπλαντ, ο Ρότζερς ανέφερε ότι έφθασε στη Νέα Υόρκη το 2016 υυηυκαι πίστευε ότι «κανείς δεν θα τον προσλάμβανε». Ευχαρίστησε όσους του έδωσαν την ευκαιρία «όλους τους καταπληκτικούς ανθρώπους που μπορούν να καταλάβουν τι προσπαθεί να κάνει».

Η Έμιλι Άνταμς Μποντ για τον Bode απέσπασε το βραβείο Αμερικανίδας Σχεδιάστριας Ανδρικών Ενδυμάτων για το 2021. Στην ίδια κατηγορία ήταν υποψήφιοι ο Τζέρι Λορέντζο για το brand Fear of God, o Μάικ Αμίρι (Amiri), ο Τέλφαρ Κλέμενς (Telfar) και ο Τομ Μπράουν.

Ο Τέλφαρ Κλέμενς αναδείχθηκε Αμερικανός Σχεδιαστής Αξεσουάρ της χρονιάς και ο Έντβιν Τόμπσον του brand Theophilio, βραβεύτηκε ως Αμερικανός Αναδυόμενος Σχεδιαστής της Χρονιάς.

Balenciaga

Ο Ντέμνα Γκβασάλια του οίκου Balenciaga απέσπασε το βραβείο στην κατηγορία Διεθνής Σχεδιαστής Γυναικείων Ενδυμάτων της χρονιάς και η Γκρέις Γουέιλς Μπόνερ του Wales Bonner, αναδείχθηκε Διεθνής Σχεδιάστρια Ανδρικών Ενδυμάτων της χρονιάς.

Η τελετή απονομής των βραβείων Συμβουλίου Σχεδιαστών Μόδας της Αμερικής του 2021 πραγματοποιήθηκε και πάλι μπροστά σε κοινό στο The Pool + The Grill στο Seagram Building, στις 10 Νοεμβρίου

Μερικοί τιμώμενοι ανακοινώθηκαν πριν από την τελετή, όπως η Zendaya που βραβεύτηκε ως Είδωλο της Μόδας για την παγκόσμια επίδρασή της στη μόδα και η Άνια Τέιλορ Τζόι που έλαβε το βραβείο στη νέα κατηγορία Πρόσωπο της Χρονιάς.

Το βραβείο Συνολικής Προσφοράς Geoffrey Beene απονεμήθηκε στον Dapper Dan. Ο σχεδιαστής με έδρα το Χάρλεμ είναι ο πρώτος μαύρος δημιουργός που τιμάται με το βραβείο.