Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έχει βυθιστεί σε βαθιά κρίση μετά την εντός έδρας συντριβή από τη Λίβερπουλ. Ο Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ είναι με το ένα πόδι εκτός ομάδας, έστω κι αν έλαβε στήριξη από τους ιδιοκτήτες. Αυτό δεν σημαίνει ότι οι παρασκηνιακές συζητήσεις για την αντικατάστασή του έχουν σταματήσει. Ο Νορβηγός έλαβε μια μικρή πίστωση χρόνου, μέχρι την επόμενη γκέλα!

Το γεγονός που προκαλεί εντύπωση και επισημαίνετε από τον Τύπο στη Βρετανία είναι ότι ο Σόλσκιερ βρήκε στήριγμα από εκεί που ίσως κανείς δεν το περίμενε: τον Κριστιάνο Ρονάλντο! Τις προηγούμενες μέρες οι φήμες ότι ο Πορτογάλος προέτρεπε τη διοίκηση να απομακρύνει τον Σόλσκιερ και στη θέση του να προσλάβει τον Ζινεντίν Ζιντάν, έδιναν κι έπαιρναν.

Όπως τονίζει, όμως, η «Manchester Εvening Νews» ο Κριστιάνο βγήκε μπροστά στα αποδυτήρια και ζήτησε από τους συμπαίκτες του να παραμείνουν ενωμένοι και να στηρίξουν τον προπονητή τους.

Πιο συγκεκριμένα, ο Πορτογάλος σούπερ σταρ ανέφερε πως δεν πρέπει να πετάξουν λευκή «πετσέτα», ανεξαρτήτως του αν συμφωνούν με τις τακτικές του Σόλσκιερ, μέχρι να υπάρξει επισήμως μια αλλαγή προπονητή, αν αυτή έλθει. Άλλωστε, τη δεδομένη χρονική στιγμή ο Νορβηγός παραμένει στον πάγκο, αφού η Γιουνάιτεντ δεν έχει ακόμη έτοιμο πλάνο για την επόμενη μέρα, εφόσον τον απολύσει. Πάντως, δεν είναι λίγοι οι παίκτες της Γιουνάιτεντ που έχουν χάσει την πίστη τους στον προπονητή τους.

Μάλιστα αρκετοί εξ αυτών θεωρούν εντελώς λανθασμένες κάποιες επιλογές του Σόλσκιερ για την ενδεκάδα. Του χρεώνουν «κολλήματα» σε παίκτες και φαβοριτισμό, επισημαίνοντας ότι δε δίνει ευκαιρίες σε ποδοσφαιριστές που τα δίνουν όλα στις προπονήσεις, αλλά και στον περιορισμένο χρόνο συμμετοχής τους. Δύο χαρακτηριστικά παραδείγματα που πολλοί αναφέρουν είναι ο Ντόνι Φαν Ντε Μπέεκ και ο Τζέσι Λίνγκαρντ. Πάντως, ο Σόλσκιερ ως αυτή τη στιγμή έχει τη στήριξη του Κριστιάνο, που έχει επωμιστεί το ρόλο του ηγέτη της Γιουνάιτεντ εντός και εκτός των αποδυτηρίων.