Παράλληλα, τιμώρησε τον νομικό εκπρόσωπο της Κάθριν Μαγιόργκα για «κακή συμπεριφορά» και «υπεξαίρεση εγγράφων».

Ο 37άχρονος «αστέρας» της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κατηγορήθηκε από την Κάθριν Μαγιόργκα ότι τον Ιούνιο του 2009 τη βίασε σε δωμάτιο του 57ου ορόφου του ξενοδοχείου «Palms Casino» του Λας Βέγκας, με το θύμα να αξιώνει δεκάδες εκατομμύρια ευρώ ως αποζημίωση.

Ο Πορτογάλος δεν αποδέχθηκε τις κατηγορίες, υποστηρίζοντας ότι η γυναίκα κοιμήθηκε μαζί του συναινετικά κι όχι κατόπιν πίεσης, ενώ και το 2018 τοποθετήθηκε μέσω δημοσίου μηνύματος στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης:

«Αρνούμαι τις κατηγορίες εναντίον μου. Ο βιασμός αποτελεί αποτρόπαιο έγκλημα, το οποίο έρχεται σε αντίθεση με όλα όσα είμαι και πιστεύω».

Η περιφερειακή δικαστής, Τζένιφερ Ντόρσεϊ, απέρριψε την υπόθεση, κατηγορώντας το συνήγορο της Μαγιόργκα, Λέσλι Μαρκ Στόβαλ, για «κακή συμπεριφορά» και χρήση εγγράφων που έχουν «υπεξαιρεθεί», με συνέπεια να στιγματιστεί η εκδίκαση.

Η απόφαση της Ντόρσεϊ είχε έκταση 42 σελίδων και αποτρέπει την πλευρά της Μαγιόργκα να επιχειρήσει εκ νέου διερεύνηση της υπόθεσης για τρίτη φορά.

«Θεωρώ ότι η προμήθεια και η συνεχής χρήση εκείνων των εγγράφων έγινε κακή τη πίστη και απλώς ο αποκλεισμός του Στόβαλ δε θα αλλάξει την προκατάληψη εις βάρος του Ρονάλντο, επειδή τα έγγραφα και το εμπιστευτικό περιεχόμενό τους έχουν συνδυαστεί άρρηκτα με τους ισχυρισμούς της ενάγουσας Κάθριν Μαγιόργκα. Αξίζουν σκληρές κυρώσεις», τονίζεται στην ετυμηγορία, μεταξύ άλλων.

Η 36άχρονη Αμερικανίδα ονομάτισε τον Πορτογάλο σε συνέντευξή της στο περιοδικό Spiegel το 2018 και αποποιήθηκε του δικαιώματος της ανωνυμίας της. Το γερμανικό περιοδικό είχε λάβει γνώση για την υπόθεση, αντλώντας πληροφορίες από τα Football Leaks.

Τα έγγραφα από τη συγκεκριμένη διαρροή αποτέλεσαν αντικείμενο παράλληλης δικαστικής «διαμάχης», αφού ο Ρονάλντο προσπάθησε να μπλοκάρει δικαστικά τη διαβίβαση εγγράφων από την αστυνομία του Λας Βέγκας σε εφημερίδα που είχε ζητήσει πρόσβαση σε αυτά.

Οι δικηγόροι του Πορτογάλου επιθετικού υποστήριζαν ότι πολλές από τις πληροφορίες για την αστυνομική έρευνα και τη δικαστική υπόθεση αποκτήθηκαν παράνομα μέσω της ιστοσελίδας των Football Leaks και παραβίαζαν το επαγγελματικό απόρρητο.

Τον περασμένο Νοέμβριο, Αμερικανός δικαστής εισηγήθηκε να απορριφθεί η προσπάθεια της Μαγιόργκα να μηνύσει τον Ρονάλντο αξιώνοντας 65.000.000 ευρώ, επειδή η υπόθεσή της βασιζόταν σε μεγάλο βαθμό στα επίμαχα έγγραφα.