Ο κορωνοϊός, όπως αποδεικνύεται πλέον από τα πράγματα, δεν κοιτάει ούτε τάξεις, ούτε τίτλους. Η μεταδοτικότητα του είναι τόσο μεγάλη που ακόμα και μερικοί από τους πιο προστατευόμενους ανθρώπους στον κόσμο νόσησαν και μπήκαν σε καραντίνα.

Τελευταίος σε αυτή την ιδιαίτερη λίστα μπαίνει ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος την Πέμπτη διαγνώστηκε θετικός στον κορωνοϊο.

Ο πρώτος που είχε ζήσει αυτό το σκηνικό, να ηγείται από το χώρο της καραντίνας του, ήταν ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος είχε ακολουθήσει –σε πρώτη φάση- πιο χαλαρή πολιτική, επιδιώκοντας την ανοσία αγέλης. Κατόπιν, κι έχοντας κι ο ίδιος βιώσει τις συνέπειες της covid-19 –ακόμα και μέσα στην εντατική- άλλαξε ρότα με την πολιτική του να γίνεται πιο αυστηρή.

Ασφαλώς, η υπόθεση που απασχόλησε περισσότερο τα μέσα μαζικής ενημέρωσης αποτελεί η ανακοίνωση του πλέον απερχόμενου προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ, ότι αυτός και η σύζυγός του, Μελάνια Τραμπ, είχαν προσβληθεί από τον ιό, αναγκάζοντάς τον να αναστείλει το ταξίδι της προεκλογικής του εκστρατείας του και να περάσει τρεις νύχτες στο Ιατρικό Κέντρο Walter Reed.

Ένας εκ των τυχερών που νόσησαν με ελαφριά συμπτώματα από κορωνοϊό, είναι ο πρόεδρος της Βραζιλίας, Ζαίρ Μπολσονάρο, ο οποίος ανακοίνωσε μέσω του πολιτικού του γραφείου ότι είχε προσβληθεί από την ασθένεια στις 7 Ιουνίου.