Δέκα άνθρωποι από το Ταγενέ της Ανατολικής Γαλλίας επέλεξαν να εμπιστευθούν την ψήφο τους στον 23άχρονο επιθετικό του γαλλικού συλλόγου!

Οι υποστηρικτές του πρώτου σκόρερ της εφετινής Ligue 1 είχαν εκτυπώσει ψηφοδέλτια, τα οποία τοποθέτησαν εν συνεχεία σε φακέλους. Φυσικά, ήταν άκυρα, καθώς η «μάχη» του δευτέρου γύρου αφορούσε τους Εμανουέλ Μακρόν και Μαρίν Λεπέν, με τον πρώτο να εκλέγεται ξανά Πρόεδρος της Δημοκρατίας για τα επόμενα πέντε χρόνια.

Μπόρις Τζόνσον: «Χαίρομαι που θα συνεχισθεί η συνεργασία μας»

Ο Πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας συνεχάρη τον Εμανουέλ Μακρόν για τη νίκη του, δηλώνοντας «ευτυχής που θα συνεχίσει να συνεργάζεται» μαζί του και τονίζοντας ότι η Γαλλία είναι μία από τις «στενότερες συμμάχους» της χώρας του.

«Συγχαρητήρια Εμανουέλ Μακρόν για την επανεκλογή στην Προεδρία της Γαλλικής Δημοκρατίας. Η Γαλλία είναι ένας από τους στενότερους και σημαντικότερους συμμάχους μας. Χαίρομαι που θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε από κοινού σε καίρια θέματα για τις δύο χώρες μας και για τον κόσμο» ανέφερε ο Τζόνσον σε ανάρτηση στα γαλλικά.

Mάριο Ντράγκι: «Θαυμάσια είδηση για όλη την Ευρώπη»

Ο Ιταλός πρωθυπουργός, με γραπτή δήλωσή του, θέλησε να συγχαρεί τον κ. Μακρόν.

«Η νίκη του Εμανουέλ Μακρόν στις γαλλικές προεδρικές εκλογές είναι μια θαυμάσια είδηση για όλη την Ευρώπη. Η Ιταλία και η Γαλλία συνεργάζονται, μαζί με όλους τους άλλους εταίρους, για την οικοδόμηση μίας ισχυρότερης, δικαιότερης Ευρωπαϊκής Ένωσης, ικανής να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στο να ξεπεραστούν οι μεγάλες προκλήσεις της εποχής μας, αρχίζοντας από τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Η ιταλική κυβέρνηση και εγώ προσωπικά θέλουμε να συγχαρούμε, με τον θερμότερο δυνατό τρόπο, τον Πρόεδρο Μακρόν. Είμαστε έτοιμοι, από αυτή κιόλας την στιγμή, να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε μαζί, με αποφασιστικό και φιλόδοξο τρόπο, υπέρ των χωρών μας και όλων των Ευρωπαίων πολιτών», τόνισε.

Όλαφ Σολτς: «Ισχυρή δέσμευση στην Ευρώπη από τους ψηφοφόρους»

Ο Γερμανός Καγκελάριος συνεχάρη επίσης τον κ. Μακρόν.

«Οι ψηφοφόροι σας εξέφρασαν και εκείνοι μία ισχυρή δέσμευση στην Ευρώπη, σήμερα. Χαίρομαι που θα συνεχίσουμε την καλή μας συνεργασία», υπογράμμισε.

Κρίστιαν Λίντνερ: «Νικητής των εκλογών, η ενωμένη Ευρώπη»

Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Κρίστιαν Λίντνερ, είπε ότι η ενωμένη Ευρώπη είναι ο μεγαλύτερος νικητής.

Ο Λίντνερ έγραψε ότι οι εκλογές αφορούσαν «τις θεμελιώδεις αρχές» της Ευρώπης.

«Οι Γάλλοι επέλεξαν τον Μακρόν. Αυτό καθιστά την ενωμένη Ευρώπη τον μεγαλύτερο νικητή των εκλογών. Ζήτω η Γαλλία, ζήτω η Ευρώπη», προσέθεσε.

Οι πρωθυπουργοί του Βελγίου, Αλεξάντερ ντε Κρόο, του Λουξεμβούργου, Ξαβιέ Μπετέλ και της Ολλανδίας, Μαρκ Ρούτε ήταν από τους πρώτους που τον συνεχάρησαν. Ο τελευταίος σημείωσε, μάλιστα, ότι «ανυπομονεί» να συνεχίσει την εποικοδομητική συνεργασία τους στους κόλπους της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ.