Η Πόρτο έπιασε στον… ύπνο τη Γιουβέντους που δέχτηκε από ένα γκολ στην εκκίνηση των δύο ημιχρόνων από τα γκολ του Ταρεμί μετά από λάθος του Μπετανκούρ στα 65 δεύτερα μετά την έναρξη του ματς και του Μαρεγκά στα 20 δεύτερα από την έναρξη της επανάληψης και βρέθηκε σε δύσκολη θέση. Όμως ο Κιέζα αναπτέρωσε τις ελπίδες των «μπιανκονέρι» για πρόκριση με το 2-1 στο 83’.

Η Πόρτο με την πίεση που άσκησε ψηλά από την εκκίνηση του ματς  βρέθηκε να προηγείται με γκολ από τα αποδυτήρια μόλις 63 δευτερόλεπτα μετά την έναρξη του αγώνα. Οι παίκτες της Γιουβέντους άλλαζαν την μπάλα στην περιοχή τους, ο Μπετανκούρ γύρισε λανθασμένα στον Σζέσνι και ο Ταρεμί πρόλαβε τον πορτιέρε της Γιουβέντους για να πάρει την κόντρα και ν’ ανοίξει το σκορ για τους «Δράκους».

Στο 23’ ο Σέρτζιο Ολιβέιρα απείλησε και πάλι από ένα λάθος του Σζέσνι, με τον Ντε Λιχτ να βάζει την κόντρα και να γλιτώνει από πολύ δύσκολη στιγμή την άμυνα της «βέκια σινιόρα». Ο Πίρλο είδε τον Κιελίνι ν’ αποχωρεί στο 35’ με τον Ντεμιράλ να περνάει στο ματς σαν αλλαγή και τον στόπερ των Ιταλών να έχει τη μόνη τελική ουσιαστικά με κεφαλιά στο πρώτο μέρος.

Η Πόρτο θα χτυπήσει και πάλι στην εκκίνηση του β’ μέρους την Γιουβέντους, με τον Μαναφά να κινείται γρήγορα από δεξιά και να κόβει ωραία μέσα στην περιοχή με τον Μούσα Μαρεγκά να προχωρά ανενόχλητος και με αριστερό πλασέ να νικά τον Σζέσνι για δεύτερη φορά και να γράφει το 2-0 για τους «Δράκους» στα 20’’ μετά την έναρξη της επανάληψης. Πριν καλά-καλά συνέλθει η Γιουβέντους, ο Σέρτζιο Ολιβέιρα, έχασε την ευκαιρία για τρίτο γκολ, αφού έκανε μια φανταστική κούρσα για να φτάσει μέσα από την περιοχή να σουτάρει, με τον Σζέσνι να αποκρούει δύσκολα.

Η Γιουβέντους δεν φαινόταν να μπορεί να βγει από το αδιέξοδο, όμως με ένα εξαιρετικό τελευταίο δεκάλεπτο με τον Ράμσεϊ να της δίνει πνοή στο κέντρο, έφτασε στο πολυπόθητο εκτός έδρας γκολ. Ο Ραμπιό έβγαλε τη σέντρα από αριστερά και ο Κιέζα με ωραίο δεξί σουτ, μείωσε 2-1. Άμεσα ο Μοράτα απείλησε και με ισοφάριση (σε φάση πάντως που ήταν σε αντικανονική θέση), αλλά ο Μαρτσεζίν απέκρουσε.

Πόρτο (Σέρχιο Κονσεϊσάο): Μαρτσεσίν – Μαναφά, Πέπε, Μπεμπά, Ζαϊντού – Σέρχιο Ολιβέιρα (90′ Κονσεϊσαό), Ουρίμπε, Οτάβιο (57΄Λουίς Ντίας) – Κορόνα (90′ Λουμ), Μαρεγκά (66’ Γκρούιτς), Ταρεμί

Γιουβέντους (Αντρέα Πίρλο): Σέζνι – Ντανίλο, Κιελίνι (35’ λ.τρ.Ντεμιράλ), Ντε Λιχτ, Άλεξ Σάντρο – Κιέζα, Ραμπιό, Μπεντανκούρ, ΜακΚένι (63’ ΜακΚένι) – Κουλουσέφσκι (77’ Ράμσεϊ), Κρ. Ρονάλντο