Την υπομονή του φέρεται να χάνει ο βασιλιάς Κάρολος με τον αδερφό του πρίγκιπα Άντριου λόγω της συνεχιζόμενης άρνησής του να εγκαταλείψει την έπαυλή του.

Ο Κάρολος προσπαθεί εδώ και καιρό να διώξει τον δούκα του Γιορκ από το Royal Lodge, μια πολυτελή έπαυλη 30 δωματίων και αξίας 30 εκατομμυρίων λιρών στο Γουίνδσορ, στο οποίο ζει με την πρώην σύζυγό του Σάρα Φέργκιουσον. Ο Άντριου από την πλευρά, του επιμένει να παραμένει στην έπαυλη παρά το γεγονός ότι έχει αποχωρήσει από τα επίσημα βασιλικά του καθήκοντα πριν από σχεδόν πέντε χρόνια.

Το 2022 μάλιστα, απομακρύνθηκαν οι ιδιωτικοί φρουροί του πρίγκιπα Άντριου εν μέσω του σκανδάλου Επστάιν, με αποτέλεσμα, ο βασιλιάς Κάρολος να πληρώνει ο ίδιος την φρουρά του αδερφού του.

Οι δύο επιλογές που δίνει ο βασιλιάς Κάρολος στον αδερφό του
Ωστόσο, φαίνεται πως ο μονάρχης έχει πλέον φτάσει τα όριά του και έχει ξεκαθαρίσει ότι πλέον υπάρχουν μόνο «δύο πιθανές επιλογές» για τον Άντριου, ανέφεραν οι Times.

Η πρώτη είναι να βρει ο δούκας έναν τρόπο να είναι οικονομικά ανεξάρτητος, πληρώνοντας μόνος του τα έξοδά του, τα οποία θα καλύπτουν την ασφάλειά του και τη συντήρηση του σπιτιού του.

Η δεύτερη, σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στο βασιλιά, είναι ο Άντριου να μετακομίσει σε «πιο κατάλληλο κατάλυμα».

Ο βασιλιάς Κάρολος μάλιστα, ενθάρρυνε τον Άντριου να μετακομίσει στο Frogmore Cottage -ναι, αυτό που έκανε δώρο η βασίλισσα Ελισάβετ στον πρίγκιπα Χάρι και τη Μέγκαν Μαρκλ για το γάμο τους και το οποίο εγκατέλειψαν όταν παραιτήθηκαν από τα βασιλικά τους καθήκοντα και μετακόμισαν στην Καλιφόρνια.

Το συγκεκριμένο οίκημα βρίσκεται επίσης στο κτήμα Γουίνδσορ, άρα μέσα στον υπάρχοντα κλοιό ασφαλείας και είναι μάλιστα πλήρως ανακαινισμένο από τον Χάρι και τη Μέγκαν.

Μετρά αντίστροφα ο χρόνος για τον Άντριου

Ο πρίγκιπας Άντριου μάλιστα, φέρεται να έχει προθεσμία μέχρι το φθινόπωρο για να εγκαταλείψει το Royal Lodge, όπως αναφέρθηκε τον περασμένο μήνα.

Το τελεσίγραφο φέρεται να προήλθε από τον βασιλιά Κάρολο, ο οποίος προσπαθεί εδώ και καιρό να κάνει έξωση στον μικρότερο αδερφό του.

Ο Άντριου όμως, δηλώνει ανένδοτος να φύγει, καθώς όπως ισχυρίζεται έχει υπογράψει 75ετή μίσθωση με το Crown Estate όταν μετακόμισε εκεί το 2003, υπό τον όρο να καταβάλει προκαταβολή ενός εκατομμυρίου λιρών και να πληρώνει 260.000 λίρες ετησίως σε ενοίκιο.

Υπάρχει επίσης η επιπρόσθετη επιπλοκή των αναγκαίων επισκευών στο ακίνητο, το οποίο βρίσκεται σε κακή κατάσταση και ο λογαριασμός για τις ανακαινίσεις ανέρχεται ήδη στα 7 εκατομμύρια λίρες, ένα ποσό που αναμφίβολα δεν έχει ο πρίγκιπας Άντριου, δεδομένου πως έχει εγκαταλείψει τα βασιλικά το καθήκοντα.

Του δείχνει την έξοδο ο βασιλιάς Κάρολος

Ο βασιλιάς Κάρολος πάντως, είναι αποφασισμένος να βγάλει από το Royal Lodge τον αδερφό του, όπως αποδεικνύει άλλη μία κίνηση που έκανε πρόσφατα. Τον περασμένο μήνα έγινε γνωστό ότι ενημέρωσε την ομάδα ασφαλείας που φυλάει το σπίτι του αδερφού του πως οι υπηρεσίες τους δεν θα είναι πλέον απαραίτητες.

Η ομάδα των δέκα φρουρών ασφαλείας που χρηματοδοτούνταν από τον Κάρολο, ενημερώθηκε ότι δεν θα είναι απαραίτητη από το φθινόπωρο – προκαλώντας εικασίες πως ο δούκας θα αναγκαστεί να μετακομίσει.

Διαβάστε ακόμη: