Την παρατεταμένη του απουσία από την Ελλάδα και την αποχή του από δραστηριότητες όταν τελικά επέστρεψε, επιχείρησε να δικαιολογήσει ο Ιβάν Σαββίδης.

Σε διαδικτυακή συνομιλία που είχε με παράγοντες του ΠΑΟΚ, ισχυρίστηκε ότι έχει κάνει δύο εμβόλια αλλά δεν μπορεί να αποκτήσει αντισώματα και γι΄ αυτό δεν έρχεται σε επαφή με κόσμο.

Διαβεβαίωσε επίσης ότι δεν εγκαταλείπει τον ΠΑΟΚ, ούτε το ΟΡΕΝ, το οποίο μέχρι τώρα του έχει στοιχίσει εκατό εκατομμύρια ευρώ.

Βέβαια οι χαμηλές πτήσεις που καταγράφει το ΟΡΕΝ δείχνουν ότι δεν πρόκειται να ανακάμψει οικονομικά και ο Σαββίδης είναι υποχρεωμένος να ρίχνει κάθε χρόνο εκατομμύρια ευρώ στον τηλεοπτικό σταθμό βουβά.

Η αναζήτηση αγοραστή δεν ήταν φημολογία όπως ισχυρίζεται, γιατί η βολιδοσκόπηση υποψηφίων αγοραστών προερχόταν από στελέχη της απολύτου εμπιστοσύνης του.

Όσο για τον ΠΑΟΚ ας ρωτήσει καλύτερα τους φιλάθλους, οι οποίοι είναι απογοητευμένοι από την απόδοση της ομάδας που έφτασε σε σημείο να ηττηθεί την πρώτη αγωνιστική στην Τούμπα από τον ΠΑΣ Γιάννενα.