Η υπόθεση ανανέωσης του Ίνγκασον στον ΠΑΟΚ ουσιαστικά ολοκληρώθηκε! Η συμφωνία μεταξύ των δυο πλευρών, των ατζέντηδων του διεθνή Ισλανδού στόπερ και του Μπότο, είχε επιτευχθεί εδώ και ημέρες αλλά… περίμενε την επικύρωση και του Ιβάν Σαββίδη αφού το deal είναι ιδιαίτερα υψηλό. Το “πράσινο” από τον ιδιοκτήτη άναψε την Τρίτη (22/2) και πλέον απέμειναν τα τυπικά μαζί με τις ανακοινώσεις…

Σύμφωνα, λοιπόν, με την ενημέρωση της στήλης από την ψαγμένη ελληνική πιάτσα agents, o Iνγκανσον θα έχει πλέον συμβόλαιο με αποδοχές αντάξιες με εκείνες του Αντρίγια Ζίφκοβιτς! Τέτοια άλλωστε ήταν και η απαίτηση του!!

Η ανανέωση του Σέρβου εξτρέμ προηγήθηκε, τον περασμένο Νοέμβριο, τότε βέβαια που δεν υπήρχε ο σημερινός Πορτογάλος αθλητικός διευθυντής του “δικεφάλου” και εξελίχθηκε σε “προσωπική υπόθεση”, την οποία είχε πάρει πάνω του στην διαπραγμάτευση και τελείωσε με τον πατέρα/ατζέντη του Ζίφκοβιτς, ο ίδιος, ο Ιβάν!!

Το ρίσκο που πήρε ο Ισλανδός και πως την “πάτησε” ο Οργανισμός ΠΑΟΚ

Βεβαίως η περίπτωση του ηγετικού Ισλανδού σέντερ μπακ αποδείχθηκε πιο δύσκολη από του Ζίφκοβιτς στην διαχείριση της…

Και γιατί ο Ινγκανσον είχε μπει στο τελευταίο 6μηνο του συμβολαίου του, άρα ήταν ελεύθερος να διαπραγματευτεί ακόμη και να υπογράψει με κλαμπ της αρεσκείας του πριν από τον Ιούνιο, χωρίς να δώσει λογαριασμό και… φράγκο στον ΠΑΟΚ.

Και επειδή οι προκάτοχοι του Μπότο στον “δικέφαλο” αποδείχθηκαν ανελαστικοί, εγκλωβισμένοι σε μια πολιτική συμβολαίων εποχής…ffp, με αποτέλεσμα να μην εκμεταλλευτούν την περίοδο που ο Ινγκανσον ερχόταν από τον σοβαρό τραυματισμό του και δεν είχε πολλά υπέρ του διαπραγματευτικά ατού.

Ως Σκανδιναβός, που τα βλέπει ψύχραιμα και επαγγελματικά, δεν δέχτηκε να ανανεώσει με 600 χιλιάρικά συν μπόνους αλλά θέλησε να ρισκάρει. Να επιστρέψει στους αγώνες, να βρει ξανά την φόρμα του και την προ τραυματισμού αξιοπιστία του, να αποδείξει πως παραμένει απόλυτα επιδραστικός κι απαραίτητος στο παιχνίδι του ΠΑΟΚ και μετά να ξανακαθίσει στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης με τους “ασπρόμαυρους” για το νέο του συμβόλαιο.

Στον Οργανισμό “δικέφαλος” το δέχτηκαν τότε, τους βόλευε πρόσκαιρα, δεν ήθελαν να πάρουν και την ευθύνη/ το βάρος να πρέπει να… λογοδοτήσουν στο αφεντικό και άφησαν την υπόθεση ανανέωσης του Ινγκανσον για το…2022! Μόνο που αυτοί έπαιξαν κι έχασαν ενώ ο Ισλανδός κέρδισε.

Ο Ίνγκανσον είχε πάνω από δέκα προτάσεις/βολιδοσκοπήσεις. Κι από Ελλάδα! 

Τι κι αν χρειάστηκε η επιστροφή του Ινγκανσον να περάσει μέσα από αγώνες του ΠΑΟΚ Β. Όταν ήταν 100% έγινε βασικός/αναντικατάστατος στην ομάδα του Λουτσέσκου και μακράν ο πιο αξιόπιστος/αμυντική κολώνα στον άξονα…

Στο χορτάρι αποδείχθηκε σχετικά σύντομα πως ο Ινγκανσον είχε επιστρέψει πιο δυνατός κι ενω ήταν ουσιαστικά free , με πολλές προτάσεις να τον περιμένουν στα… πόδια του!

Κάπως έτσι και χωρίς να προλάβει να το καταλάβει, ο Μπότο που ανέλαβε από 1η Γενάρη αθλητικός διευθυντής στον ΠΑΟΚ, βρέθηκε με το…καλημέρα με την πλάτη στο τοίχο όσον αφορά στην υπόθεση ανανέωσης του Ισλανδού.

Ο Πορτογάλος χρόνια στο… κουρμπέτι και με καλό δίκτυο πληροφορίων, μπορούσε να διασταυρώσει το πραγματικό γκέλ που έκανε ο Ισλανδός και πως θα μπορούσε εύκολα να βρει μέχρι Απρίλιο/Μάϊο διψήφιο αριθμό προσφορών. Ακόμη κι από μεγάλο/ανταγώνιστικό ελληνικό κλάμπ…

Ο κίνδυνος να ψάχνει το καλοκαίρι για 3 σέντερ μπακ…

Η πλευρά Ινγκανσον γνωρίζοντας την ζήτηση που θα είχε βγαίνοντας ελεύθερος στο παζάρι, φρόντισε να επιμένει για κλειστό 3ετες κι αποδοχές εφάμιλλες του Ζιφκοβιτς (1.300.000 το χρόνο).

Και ο Ζοσέ Μπότο δεν είχε πολλά περιθώρια, πόσο μάλλον αν δεν έκλεινε τώρα τον Ινγκανσον θα έπρεπε να αναζητάει το καλοκαίρι τρία και όχι ένα στόπερ. Γιατί θυμίζω πως ο Βαρέλα δεν θα συνεχίσει ενώ ανανέωση έχει και ο Κρέσπο…

Κάπως έτσι , λοιπόν, μπήκε το happy end στο deal ανανέωσης του Ινγκανσον με τον ΠΑΟΚ, άσχετα αν τελικά κόστισε κάτι παραπάνω στον Ιβάν Σαββίδη.

Είναι πλέον εμφανές πως στην εποχή του ακριβοπληρωμένου αθλητικού διευθυντή Ζοσέ Μπότο αλλάζει ξανά η πολιτική συμβολαίων στην Τούμπα. Δηλαδή από εκεί που ταβάνι ήταν τα 800.000 ευρώ  επιστρέφουν τα συμβόλαια της… πρώτης γραμμής – μάξιμουμ έξι (6) τέτοια – που θα είναι άνω του ενός εκατομμυρίου (φιξ αποδοχές, χωρίς να υπολογίζονται τα μπόνους).

Ήδη στο ρόστερ θα υπάρχουν τρία τέτοια – Κούρτιτς/Ζίφκοβιτς/Ινγκανσον ενώ ακολουθεί και η καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδος…

Να μην ξεχνάμε βέβαια πως την τελευταία 2ετία , λόγω και της θηλειάς του ffp, ο ΠΑΟΚ είχε έσοδα από πωλήσεις (Τζόλη/Γιαννούλη/Σβιντερφσκι/Λημνιού/Πέλκα) plus 30.000.000 ευρώ!!