Ο Ζοσέ Μπότο είναι και με την… βούλα αθλητικός διευθυντής του ΠΑΟΚ από την Τρίτη των Χριστουγέννων. Αυτό σημαίνει πως θα πάρει πάνω του και το θέμα της ανανέωσης του Σβέριρ Ίνγκανσον, που οδηγείται μέχρι τώρα σε αδιέξοδο. Θυμίζω πως ο 28χρονος διεθνής Ισλανδός στόπερ προέρχεται από σοβαρό τραυματισμό κι αποχή 174 ημερών, κάτι που προφανώς έχει παίξει τον ρόλο του σε αυτή την καθυστέρηση/εξέλιξη. Το συμβόλαιο του Ινγκανσον ολοκληρώνεται τον Ιούνιο και στον Οργανισμό ΠΑΟΚ μάλλον δεν περίμεναν απο το μανατζερικό του περιβάλλον τέτοια διαχείριση της υπόθεσης. Γιατί ενώ είχαν συμφωνήσει χωρίς βιασύνες και με εκατέρωθεν καλή πρόθεση για ανανέωση, πρώτα να επέστρεφε στην ενεργό δράση ο άσος και μετά να έμπαιναν σε διαδικασία συζητήσεων/διαπραγματεύσεων, τώρα πλέον οι “ασπρόμαυροι” βλέπουν μια “σκληροπυρηνική” στάση από πλευράς του παίκτη! Για τον οποίο είχαν δαπανήσει 4.000.000 ευρώ τον Γενάρη του 2019 για να τον αποκτήσουν απο την Ροστόφ!

Ρίχνουν ευθύνες για τους ατζεντηδες του Ινγκανσον στην Γκοντσάρεβα!

Ενδεικτικό είναι, σύμφωνα τουλάχιστον με όσα κυκλοφορούν στην πιάτσα agents, πως οι μάνατζερ του Ινγκανσον ζητούν σχεδόν τα διπλά απο την πρώτη προσφορά που τους έγινε απο τον ΠΑΟΚ! Και στην Τούμπα δεν είδαν με καλό μάτι τις διαρροές/δημοσιεύματα που ακολούθησαν, με την πρόταση της Τράμπζονσπορ για τον Ισλανδό. Όχι μόνο γιατί το “χρέωσαν” στην μανατζερική πλευρά του Ινγκανσον αλλά και επειδή (κυρίως) θεώρησαν πως σε κακό τάιμινγκ για το κλαμπ χρησιμοποιήθηκε για να τους… πιέσουν. Με αυτά και με αυτά όμως, βρέθηκε σε…δύσκολη θέση και η Μαρία Γκοντσάρεβα, για την οποία κάποιοι εντός του “ασπρόμαυρου” Οργανισμού… θυμήθηκαν πως ήταν εκείνη που πριν απο δυο χρόνια , σε μια…χοντρή παρεξήγηση για άλλη υπόθεση, είχε ουσιαστικά “εγγυηθεί” για το εν λόγω μεγάλο ολλανδικό μανατζερικό Γραφείο και τον Έλληνα συνεργάτη τους, που τώρα “χειρίζονται” και την υπόθεση του πελάτη τους Ινγκανσον.

Οι τρεις που απασχόλησαν τον Ατρόμητο και κατέληξαν στον Απόλλωνα

Τέσσερις μεταγραφικές προσθήκες μετράει μέχρι τώρα ο Απόλλων Σμύρνης, τους Νίκολα Γιακιμόφσκι/Τόμας Ρόνγκε/Γιάννη Γιαννιώτα/Νικολάι Σίγκνεβιτς. Οι τρεις απο τους τέσσερις όμως, απασχόλησαν και τον Ατρόμητο, ανταγωνιστή της “Ελαφράς Ταξιαρχίας” στην μάχη της παραμονής στην Super League. Ο Γιακιμόφσκι – ίσως και λόγω Φέστα, κοινή θητεία στην ΑΕΛ – προτίμησε την Ριζούπολη απο το Περιστέρι. Ο Γιαννιώτας προτάθηκε στον Αγγελόπουλο, άρεσε αλλά του ζητήθηκε να περιμένει κι αυτός προτίμησε να κλείσει στον Απόλλωνα. Όσον αφορά στον Λευκορώσο φόρ, με πέρασμα στο παρελθόν από Πλατανιά, αυτός … κόπηκε από τον Γιώργο Παράσχο αφού η πρόταση για τον Σίγκνεβιτς πήγε στον Ατρόμητο όσο ακόμη ήταν στο πάγκο του ο βετεράνος κόουτς…

Η μανατζερική διαπλοκή στην υποψηφιότητα Ιβιτς και οι δυο ΠΑΟΚτσήδες που “χρεώνει”

Το έγραψαν στην Τουρκία, πως ο Βλάνταν Ίβιτς, είναι ανάμεσα στους βασικούς υποψήφιους για τον πάγκο της πρωταθλήτριας Μπεσίκτας, που παραμένει… κενός μετά την απόλυση του δημοφιλή στους οπαδούς Σεργκέν Γιαλτσίν.Το ενδιαφέρον της τουρκικής ομάδας ήταν όντως αληθινό/ουσιαστικό, έχουν γίνει και επαφές με την πλευρά του Σέρβου κόουτς που παραμένει… ανανεργός εδώ και ένα χρόνο,μετά την απόλυσή του από την Γουοτφορντ (Δεκέμβριο του 2020). Στους υποψηφίους κόουτς ήταν και ο Ντάνιελ Φάρκε, ο πρώην προπονητής της Νόργουιτς, που είχε πάρει στα “καναρίνια” Γιαννούλη και Τζόλη. Το… εντυπωσιακό είναι πως τόσο τον Ιβιτς, όσο και τον Φάρκε πρότεινε στην Μπεσίκτας το ίδιο μανατζερικό (και όχι μόνο) κανάλι που είχε σχέση/εμπλοκή και στα δυο deal των πρώην άσων του ΠΑΟΚ. Όσον αφορά στην πρόσφατη συνέντευξη του Βλάνταν Ίβιτς, σε Μέσο της Θεσσαλονίκης, όπου ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει περίπτωση να γυρίσει στον πάγκο του ΠΑΟΚ αφού δεν έχουν αλλάξει οι λόγοι/πρόσωπα για τους οποίους αποχώρησε, η στήλη θα αποκαλύψει… ονόματα και διευθύνσεις. Ο Σέρβος κόουτς,που έχει πολύ καλή σχέση με τον Γιώργο Σαββίδη, “φωτογράφισε” τους (κυρίως) Μάκη Γκαγκάτση και Κυριάκο Κυριάκο. Ο Ιβιτς τους έχει “χρεωμένους” (δικαίως ή αδίκως θα σας γελάσω) γιατί δεν τον είχαν προστατέψει (το πιο…λάιτ που μπορούσα να γράψω) στην θητεία του ως προπονητής του ΠΑΟΚ!