Η AEK το περασμένο καλοκαίρι έκανε 3 μεταγραφές στόπερ (Βράνιες/Τζαβέλας/Μήτογλου) αλλά τον ηγέτη στόπερ που έψαχνε – τύπου νέο Τσιγκρίνσκι – δεν τον πέτυχε. Οπότε και στο επόμενο μεταγραφικό παζάρι ενόψει και της εισόδου της ομάδας στην “Αγια Σοφια” θα τον ξανά – ψάξει και θα τα …σκάσει.
Ο ΠΑΟΚ, πάλι, τον είχε/έχει ακόμη στο ρόστερ του, αλλά βρίσκεται στο τελευταίο 6μηνο του συμβολαίου του και κατά συνέπεια είναι ελεύθερος να συμφωνήσει/υπογράψει από τώρα για την ερχόμενη σεζόν σε ομάδα που θα καλύπτει τα θέλω του. Μιλάω ασφαλώς για τον Σβέριρ Ινγκι Ινγκανσον…
Η προ Μπότο διοικητική κατάσταση στην Τούμπα, με δικαιολογία πως ο 28χρονος διεθνής Ισλανδός προερχόταν από σοβαρό τραυματισμό (χιαστούς), έχασε πολύτιμο χρόνο και ευκαιρία για να τον ανανεώσει και τώρα ο Πορτογάλος αθλητικός διευθυντής… τρέχει για να το “μαζέψει”. Δύσκολη ομως, η αποστολή του, ειδικά όσο ο Ινγκανσον παίζει καλά, σκοράρει και δεν ρίχνει τις απαιτήσεις του!!
Ο Ισλανδός που είναι ηγετική προσωπικότητα ελέω Βατσλίκ δεν σκόραρε κόντρα στον Ολυμπιακό, το έκανε όμως, χθες στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκός. Ισοφαρίζοντας και διώχνοντας τα όποια αδιέξοδα είχαν δημιουργηθεί για την ομάδα του Λουτσέσκου.

Η χρηματιστηριακή αξία του Ισλανδού, ο “ομόσταβλός” Καρβάλιο και τα ΜΗ διλήμματα

 
Ο Ινγκανσον το ερχόμενο Αύγουστο θα κλείσει τα 29 του χρόνια. Η σημερινή χρηματιστηριακή αξία του ανέρχεται στα 5.000.000 ευρώ. Μανατζερικά ανήκει στο μεγάλο ολλανδικό Γραφείο SEG , στο οποίο μεταξύ άλλων είναι “ομόσταβλος” με τους Μπίσεσβαρ, Φαν Βέερτ (Βόλου),Λάμπρου (ΟΦΗ), Ναμπί (Ατρόμητου), Βέρχουλστ (Απόλλωνα) και εσχάτως του Ζοάο Καρβάλιο που ήρθε στον Ολυμπιακό…
Ως Σκανδιναβός που σέβεται τον εαυτό του, ο Ινγκανσον είναι πάνω από όλα επαγγελματίας. Μπορεί, λοιπόν, να επιθυμεί να συνεχίσει την καριέρα του στην Τούμπα αλλά αυτό δεν σημαίνει πως θα… απέκλείε την μετακινησή του σε άλλη Μπιγκφοράτη ομάδα. Είναι και θέμα… κασέ στην μέση, με την πλευρά του να μην πέφτει κάτω από το 1.200.000 ετησίως συν μπόνους!
Τι λέει η ψαγμένη/ενημερωμενη ελληνική πιάτσα agents για την υπόθεση Ινγκανσον; Για την ακρίβεια τι ξέρει, τι κυκλοφορεί σε αυτή… Σίγουρα θα απασχολούσε τον Ολυμπιακό, αν δεν είχε καλυφθεί τον τελευταίο χρόνο με Μανωλά και Σωκράτη. Υπάρχει όμως, η ΑΕΚ που μπορεί να λειτουργήσει στο εσωτερικό  σαν αντίπαλο δέος του ΠΑΟΚ για τον Ισλανδό στόπερ!

Πέρσι ο Λουτσέσκου, φέτος ο Ινγκανσον…

Προσοχή, αυτό που γράφουμε δεν είναι, δεν κινείται στην σφαίρα του… θεωρητικού. Μου μεταφέρθηκε , λοιπόν, πως και η σχετική πρώτη βολιδοσκόπηση προθέσεων/απαιτήσεων έχει γίνει για λογαριασμό των “κιτρινόμαυρων” προς την πλευρά Ινγκανσον. Πολύ προσεκτικά βεβαίως, βεβαίως η εν λόγω κίνηση…
Ο  Ισλανδός σέντερ μπακ είναι ευρύτερης αποδοχής στην Ένωση. Και κυρίως, σύμβουλοι του Μελισανίδη, του έχουν παρουσιάσει το πιθανό deal με τον Ινγκι σαν απίστευτη ευκαιρία για την ΑΕΚ, αγωνιστικά και επικοινωνιακά αφού θα σοκάρει ακόμη και τους οπαδούς της!
Με αυτά και με αυτά βέβαια όποιος τα σκάσει χοντρά για τον Ινγκανσον θα πάρει την υπογραφή του. Και σημειολογικά πάντως θα είναι πολύ ενδιαφέρον να δούμε αν για χάρη του θα προκύψει η πρώτη μεγάλη μεταγραφική κόντρα μεταξύ των δυο Πόντιων ιδιοκτητών και πρώην “συμμάχων”.
Θυμίζω πως τον περασμένο Μάϊο ο Ιβάν Σαββίδης έσπευσε να κλείσει τον Ραζβάν Λουτσέσκου, που ήθελε ο Δημήτρης Μελισσανίδης! Τότε είχε πείσει τον Ρουμάνο, κάτι που δεν κατάφερε ο “Τίγρης”, με τα γνωστά αποτελέσματα για τους “κιτρινόμαυρους”. Ο Ινγκανσον ,λοιπόν, προσφέρεται για μια “ρεβάνς”.