Όσο η Λίβερπουλ δεν «περπατάει» φέτος, τόσο φουντώνουν τα σενάρια για αποχώρηση του Γιούργκεν Κλοπ. Ο ίδιος, πριν λίγο διάστημα, διέψευσε πως σκέφτεται να αποχωρήσει από τη Λίβερπουλ, όμως η γερμανική «Bild» με δημοσίευμά της ανάβει πάλι τη… φωτιά, υποστηρίζοντας πως ο ίδιος σκέφτεται σοβαρά το ενδεχόμενο να φύγει από τη Λίβερπουλ το καλοκαίρι του 2022.

Μάλιστα το γερμανικό Μέσο δίνει ποσοστό 68% στο να συμβεί αυτό και μόλις 32% το να παραμείνει στους «κόκκινους». Ο Κλοπ έχει τονίσει ουκ ολίγες φορές ότι θα τιμήσει το συμβόλαιο του με τη Λίβερπουλ, που λήγει το καλοκαίρι του 2024 κι ύστερα θα αποχωρήσει. Ωστόσο, η «Bild» αναφέρει πως ο ίδιος σκέφτεται όλο και περισσότερο την αποχώρηση το επόμενο καλοκαίρι. Να ολοκληρώσει δηλαδή μια ακόμη σεζόν κι ύστερα να αποτελέσει παρελθόν.

Όσον αφορά του μέλλον του, το δημοσίευμα αναφέρει πως ο Κλοπ θα μπορούσε να σταματήσει να προπονεί για σχεδόν ένα εξάμηνο κι έπειτα να αναλάβει την εθνική Γερμανίας. Άλλωστε, το όνομα του ακούγεται έντονα για διάδοχος του Γιόακιμ Λεβ. Μετά το Μουντιάλ του 2022 ο προπονητής των «πάντσερ» θα αποχωρήσει και θα αναζητηθεί η διάδοχη κατάσταση. Ο Κλοπ μοιάζει ιδανικός στα μάτια της γερμανικής Ομοσπονδίας και θέλουν να του δώσουν το χρίσμα και ενόψει του EURO 2024, το οποίο και θα φιλοξενήσουν.

Μάλιστα, η «Bild» τονίζει ότι η πανδημία του κορονοϊού έχει φέρει έναν «πονοκέφαλο» στον Γερμανό τεχνικό και δεν είναι απίθανο να αποχωρήσει ακόμα και το καλοκαίρι του 2021. Πάντως, σημαντικό ρόλο στην απόφαση για το μέλλον του θα παίξει και η σύζυγος του, Ούλα. Η ίδια φαίνεται να είναι πολύ χαρούμενη από τη ζωή στο Λίβερπουλ κι αυτό μπορεί να αποτελέσει έναν ενθαρρυντικό παράγοντα για την παραμονή του Κλοπ μέχρι και τη λήξη του συμβολαίου του.