Ο 54άχρονος, ο οποίος ανέλαβε την τεχνική ηγεσία των «κόκκινων» τον Οκτώβριο του 2015, τόνισε πως «είμαι ερωτευμένος, αισθάνομαι μεγάλη χαρά για την ανανέωση με τη Λίβερπουλ».

Πρόκειται για το τέταρτο συμβόλαιό του με τον αγγλικό σύλλογο, με το 2016 να γίνεται η πρώτη ανανέωση και τον Δεκέμβριο του 2019 η τελευταία, μέχρι τη σημερινή (28/04).

«Υπάρχουν τόσα λόγια που θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω για να περιγράψω το πώς αισθάνομαι για αυτά τα νέα. Χαρούμενος, ευλογημένος, προνομιούχος και ενθουσιασμένος, θα ήταν μία αρχή.

Υπάρχουν τόσα που αγαπώ σε αυτό το μέρος. Το ήξερα πριν έλθω, το γνώρισα καλύτερα αφότου ήρθα και τώρα το καταλαβαίνω καλύτερα από ποτέ.

Όπως κάθε υγιής σχέση, πρέπει να είναι αμφίδρομη. Το αίσθημα ότι είμαστε κατάλληλοι ο ένας για τον άλλον, είναι αυτό που με έφερε εδώ εξαρχής και για αυτό ανανέωσα στο παρελθόν», επεσήμανε αρχικά ο Γιούργκεν Κλοπ και προσέθεσε:

«Αυτή η φορά είναι διαφορετική, εξαιτίας του χρονικού διαστήματος που είμαστε μαζί. Έκανα μία ερώτηση στον εαυτό μου: “είναι σωστό για τη Λίβερπουλ να παραμείνω και άλλο;”. Μαζί με τους δύο βοηθούς μου, Πεπ Λίντερς και Πιτ Κράβιτς, καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι “ναι”.

Γιούργκεν Κλοπ, Λίβερπουλ.

Ως σύλλογος, υπάρχει φρεσκάδα από μέρους μας και αυτό με τονώνει με ενέργεια. Για όσο είμαι εδώ, οι ιδιοκτήτες είναι εξαιρετικά αφοσιωμένοι και δραστήριοι αναφορικά με τα κοινά του συλλόγου και είναι ξεκάθαρο ότι αυτό θα συνεχισθεί και στο μέλλον.

Στο πρόσωπο των Μπίλι Χόγκαν και Τζούλιαν Γουόρντ, έχουμε ηγέτες που είναι αφοσιωμένοι στην ανανέωση και το φρεσκάρισμα της ομάδας, ώστε να συνεχίσουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί στο υψηλότερο επίπεδο.

Καταφέραμε να πάρουμε το καλύτερο από αυτό που δημιουργήσαμε και την ίδια στιγμή, εισάγαμε καινούργια γνωρίσματα στο περιβάλλον μας.

Το νέο προπονητικό κέντρο είναι ένα εκπληκτικό σπίτι για εμάς και το “Άνφιλντ” θα μεγαλώσει ακόμη παραπάνω, σύντομα.

Είμαστε ένας σύλλογος, ο οποίος διαρκώς κινείται στη σωστή κατεύθυνση. Έχουμε μια ξεκάθαρη ιδέα για το πώς θα προσπαθήσουμε να πετύχουμε το καλύτερο. Αυτό πάντα είναι μία σπουδαία θέση εκκίνησης.

Όταν οι ιδιοκτήτες με προσέγγισαν για την ανανέωση του συμβολαίου μου, έκανα στον εαυτό μου την ερώτηση που έχω κάνει και δημόσια.

“Έχω την ενέργεια για να δώσω αυτό που απαιτεί αυτό το υπέροχο μέρος”; Δεν χρειάστηκα πολύ για να απαντήσω. Η απάντηση είναι πολύ απλή», ολοκλήρωσε ο Γιούργκεν Κλοπ.

Με τον Γερμανό τεχνικό στο «τιμόνι» της, η Λίβερπουλ διεκδικεί εφέτος καρέ τίτλων, ενώ μετρά ήδη ένα Τσάμπιονς Λιγκ, ένα Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων, ένα Σούπερ Καπ Ευρώπης και το πρωτάθλημα Αγγλίας του 2020.

Σε 373 αναμετρήσεις, μετρά 229 νίκες και έχει το μεγαλύτερο ποσοστό επιτυχίας στην ιστορία του συλλόγου (μεταξύ προπονητών με τουλάχιστον 50 παιχνίδια) με 61.4%.