O Αργύρης Γιαννίκης, από τους πλέον προβεβλημένους (νέους) τεχνικούς της περασμένης σεζόν στα μέρη μας, είναι από το βράδυ της Κυριακής (για πρώτη φορά στην σύντομη προπονητική του καριέρα ως χεντ κόουτς) σε έναν μεγάλο αλλά συνάμα και ηλεκτρικό πάγκο, όπως αυτός της ΑΕΚ (αλλάζει ανά δύο κόουτς, κατά μέσο όρο, την τελευταία 6ετία). Με συμβόλαιο 8 μηνών και μηνιαίες αποδοχές 12.000 ευρώ.

Επιλογή 200% του Μελισσανίδη – το ίδιο βέβαια αποτέλεσε τον περασμένο Μάιο και ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς – ο γεννημένος στην Νυρεμβέργη, Γερμαναθρεμένος 41χρονος κόουτς παρότι είχε το δικό του τιμ κατά την… ένδοξη (περασμένη) 2ετία του στον ΠΑΣ, στην Ένωση πήγε χωρίς να πάρει κανέναν από τους πρώην συνεργάτες του!!

Κι ας τους έλεγε / υποσχόταν βέβαια τότε, πως αν πήγαινε σε μεγάλο πάγκο θα τους καλούσε / έπαιρνε όλους μαζί του.

Δεν το έκανε – και δίκαιωμά του βέβαια – αλλά ούτε… τηλέφωνα σήκωσε, σε κάποιους που από την Παρασκευή τον καλούσαν!

Όταν δηλαδή διέρρευσε πως είναι Ελλάδα και έτοιμος να αναλάβει τους “κιτρινόμαυρους”.

Το σταφ , λοιπόν, που θα έχει ο “Αρτζι” στην ΑΕΚ του το έφτιαξαν άλλοι.

Δεν πήγε δηλαδή με δικό του έστω βοηθό, ούτε καν γυμναστή, όπως τουλάχιστον συνηθίζεται (ο Λουτσέσκου, ο Μαρτίνς ακόμη και ο Δώνης, για παράδειγμα, έχουν πάνω από 4 με 5 άτομα/συνεργάτες στο τημ τους)!!

Τον βοηθό του τον έβαλε ο ατζέντης και τον γυμναστή ο Οργανισμός

Τον βοηθό του, Τζίνο Λετιέρι, που ηλικιακά του ρίχνει και 13 χρονάκια και έχει μεγαλύτερο βιογραφικό ως πρώτος προπονητής και προϋπηρεσία στην Bundesliga 2, του τον … βρήκε / διάλεξε ο ατζέντης του, Κωνσταντίνος Φάρρας.

Ο ομογενής από την Γερμανία, που πριν 15 χρόνια δούλευε στην οικογενειακή πιτσαρία που είχε ο πατέρας του στην Βρέμη (δεν είναι κακό, έτσι ξεκίνησε και ο Μίνο Ραϊόλα) και σύμφωνα με τον αστικό μύθο βρήκε τον ποδοσφαιρικό… δρόμο του γνωρίζοντας εκεί (ως πελάτη) τον Σέρβο αρχισκάουτερ της Βέρντερ!

Ο Κωνσταντίνος Φάρρας βέβαια σήμερα, έχει πελάτες στο Γραφείο του ονόματα όπως ο Μαυροπάνος, ο Παπασταθόπουλος, ο Ανδρούτσος και την δυνατότητα να προωθεί στην Ελλάδα προπονητικά πρότζεκτ τύπου Γιαννίκη.

Αυτός άλλωστε τον πήγε στον Χριστοβασίλη της δεύτερης κατηγορίας, όντας άγνωστος τότε ο ομογενής κόουτς…

Η επιλογή του νέου (πρώτου) γυμναστή της ΑΕΚ, επίσης ήταν έγκρισης του κόουτς Γιαννίκη αλλά χωρίς να έχουν συνεργαστεί ξανά στο παρελθόν. Ουσιαστικά ο γυμναστής Παναγιώτης Βούλγαρης, ήταν επιλογή συνολικά του Οργανισμού της ΑΕΚ και… παλιός γνωστός της ομάδας.

Τον είχε πάει το 2013 στους “κιτρινόμαυρους” ο Δημήτρης Μπουρουτζίκας, γυμναστής του Τραϊανού Δέλλα, ξεκινώντας από το να του… βάζει τους κώνους στις προπονήσεις!

Έμεινε όμως, στην ΑΕΚ, εξελίχθηκε και εκτιμήθηκε αφού κάποια στιγμή ο Γκουστάβο Πογιέτ όταν έφυγε τον πήρε στο τιμ του, σε Κίνα και Μεξικό μαζί του, όπου πήγε (με μεγάλα συμβόλαια κιόλας).

Ως δικαιολογία γιατί κατέληξαν στην λύση Βούλγαρη και όχι σε γυμναστή του Γιαννίκη, έχει διαρρεύσει πως ο Γερμανός που ήθελε και προσέγγισε ο κόουτς, με εμπειρία μάλιστα από Bundesliga δεν μπορούσε τώρα να έρθει Ελλάδα και ίσως “προστεθεί” στην πορεία…

Η “αρπαγή” του αναλυτή και οι φωνές στο Περιστέρι για «ανφέρ»

Χοντρό παρασκήνιο πάντως είχε η επιλογή του νέου αναλυτή της Ένωσης, ο οποίος ήταν και ο μοναδικός που δούλευε σε ομάδα και έπρεπε να σπάσει άμεσα το συμβόλαιο του εκεί!

Δεν ήταν όμως, τόσο… εύκολο γιατί η ομάδα του ήταν ο Ατρόμητος, ο οποίος σε μια εβδομάδα θα έπρεπε να βρεθεί αντίπαλος της… ΑΕΚ του Γιαννίκη!

Δηλαδή με τον νέο “κιτρινόμαυρο” κόουτς να έχει πλέον υπεραναλυτικά τα πάντα όλα γύρω από τον πρώτο του αντίπαλο αφού θα του τα δώσει στο… πιάτο ο νέος αναλυτής πλέον της Ένωσης και πρώην του Ατρομήτου!!

Ο λόγος για τον Γιάννη Αντωνόπουλο, που όντως έχει πολύ καλό όνομα στην πιάτσα ως αναλυτής. Ήταν σχεδόν έξι χρόνια στο Περιστέρι, όπου πήγε ως μέλος του τημ του Τραϊανού Δέλλα. Ο τελευταίος τον είχε βρει στην ΑΕΚ και τον πήρε μετά μαζί του στον Ατρόμητο.

Άρα ο Γιάννης Αντωνόπουλος επιστρέφει στην ΑΕΚ, στην οποία άλλωστε είχαν/ έχουν πολύ καλή άποψη για την δουλειά του. Κάπως έτσι πείστηκε και ο Γιαννίκης, που αρχικά ήθελε ως αναλυτή να πάρει στην ΑΕΚ έναν δικό του, ομογενή από την Γερμανία. Συμβιβάστηκε , λοιπόν, με τον Αντωνόπουλο αλλά “πέρασε” και τον δικό του ως προσωπικό αναλυτή για το σκάουτινγκ των αντιπάλων (χωρίς να συμμετέχει πάντως στην καθημερινότητα των Σπάτων).

Το τάιμινγκ βέβαια που ο Γιάννης Αντωνόπουλος ενημέρωσε τον Ατρόμητο πως φεύγει / παραιτείται γιατί είχε πρόταση από την ΑΕΚ, ήταν τέτοιο που τον… παρεξήγησαν χοντρα στο Περιστέρι!

Συνέβη την Κυριακή το πρωί, μια εβδομάδα πριν από την αναμέτρηση ΑΕΚ – Ατρομήτου.

Την εγκατάλειψη αυτή (εδώ που τα λέμε τους άφησε στα κρύα του λουτρού) οι Σπανός, Αγγελόπουλος και σια το θεώρησαν ανφαίρ από την πλευρά του Έλληνα αναλυτή, ο οποίος πάντως στο δικό του αντίο τους ευχαρίστησε και τους έστειλε την αγάπη του.

Από την… επικοινωνία για Ζαμπά στις ρεαλιστικές σκέψεις του Λουτσέσκου

Διαβάζω και ξαναδιαβάζω πως ο Λεο Ζαμπά από τον Γενάρη θα είναι ξανά στο ρόστερ του ΠΑΟΚ με την ευχή μάλιστα του Ραζβάν Λουτσέσκου.

Θυμίζω πως ο Ρουμάνος κόουτς με τον Βραζιλιάνο εξτρέμ είχαν συνεργαστεί αρμονικά την σεζόν του νταμπλ.

Σε μια σεζόν που είχε απογειωθεί και η χρηματιστηριακή αξία του άσου (ο οποίος ένα χρόνο πριν είχε στοιχίσει συνολικά στον Ιβάν Σαββίδη, ως αγορά από την Γκρόζνι, κοντά στα 5.000.000 ευρώ).

Ο Ζαμπά παίζει δανεικός μέσα στο 2021 στην Βάσκο ντα Γκάμα της δεύτερης κατηγορίας και ο δανεισμός του ολοκληρώνεται στις 30 Δεκεμβρίου!

Αυτό είναι το μόνο σίγουρο, από εκεί και πέρα όμως, η… οπτική αλλάζει.

Ο Λέο έχει κάνει καμιά 25αριά συμμετοχές αλλά με φτωχό απολογισμό (3 γκολ/1 ασίστ).

Έχει βελτιωθεί, είναι σε καλύτερη κατάσταση από την μέρα που έφυγε από την Τούμπα, αλλά ακόμη απέχει από τον Ζαμπά της πρώτης εποχής του Λουτσέσκου και πριν τραυματιστεί ο Βραζιλιάνος!

Μπορεί ,λοιπόν, επικοινωνιακά τόσο από την πλευρά του ατζέντη του Ζαμπά, όσο κι από τον Οργανισμό ΠΑΟΚ (μην ξεχνάμε πως για το κλαμπ αποτελεί επένδυση ο Βραζιλιάνος), να διαρρέουν – από την προηγούμενη εβδομάδα – πως ο παίκτης είναι έτοιμος να επιστρέψει στην Τούμπα και οτι ο Λουτσέσκου έχει ανάψει το “πράσινο φως”, τα πράγματα όμως, δεν είναι έτσι…

Ο Ρουμάνος τεχνικός – και όχι μόνο – θεωρεί πως ο Ζαμπά δεν είναι ακόμη στο επίπεδο που θα ήθελε να είναι για να τον πάρει πίσω μεσούσης της σεζόν, όχι απλώς για να συμπληρώνει το ρόστερ αλλά για να του δώσει κάποιο ρόλο.

Κατά συνέπεια η επιστροφή Ζαμπά στον “δικέφαλο”, στο δεδομένο τάιμινγκ μπαίνει στον πάγο (δεν απασχολεί τον Λουτσέσκου) ενω θα επαναξιολογηθεί και θα αποφασίσουν τι θα κάνουν με την περίπτωση του πριν από τις γιορτές των Χριστουγέννων (όταν πλησιάζει και το τέλος του δανεισμού του στην Βραζιλία).

Ο Λουτσέσκου πάντως θα προτιμούσε να συνέχιζε ο Ζαμπά κάπου ως δανεικός και να παίζει, για να τον πάρει πίσω το καλοκαίρι, που θα μπορεί και να τον “δουλέψει” στην προετοιμασία…