Την ευκαιρία να παρουσιάσει εκτενώς την πλατφόρμα, myDATA, σε Ευρωπαίους υπουργούς Οικονομικών, σε ομολόγους του, και σε ένα ακροατήριο 800 ατόμων, με οικονομικούς διευθυντές και επικεφαλής λογιστηρίων μεγάλων ευρωπαϊκών επιχειρήσεων, είχε ο Διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, Γιώργος Πιτσιλής.

Ο κ. Πιτσιλής συμμετείχε σε ψηφιακή ημερίδα του γαλλικού υπουργείου Οικονομικών, στο πλαίσιο της γαλλικής προεδρίας στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, με θέμα την ηλεκτρονική τιμολόγηση ως μοχλό μεταρρύθμισης των επιχειρήσεων και της Διοίκησης.

Ο Διοικητής της ΑΑΔΕ παρουσίασε τη λειτουργία και τη δομή του myDATA, την εφαρμογή για τις μικρές και τις ατομικές επιχειρήσεις, καθώς και το σύνολο των ψηφιακών λύσεων, που έχει αναπτύξει και προσφέρει η ΑΑΔΕ σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

Όπως δήλωσε ο κ. Πιτσιλής, «Η διαρκής ανάπτυξη νέων και η βελτίωση των υφιστάμενων ψηφιακών υπηρεσιών είναι κομβικής σημασίας για όλους εμάς, στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων. Μεταξύ αυτών, η πλατφόρμα myDATA είναι μια πρωτοποριακή κίνηση, σε εθνικό και σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Στόχος της είναι η μείωση του διοικητικού κόστους, για τη Διοίκηση, αλλά και τις επιχειρήσεις και η ενίσχυση της φορολογικής συμμόρφωσης. Μειώνοντας σημαντικά την ανάγκη φυσικής παρουσίας των πολιτών στις υπηρεσίες μας, επιταχύνουμε δραστικά τον χρόνο διεκπεραίωσης των συναλλαγών, εξοικονομώντας χρόνο και χρήμα για τους φορολογουμένους, και αξιοποιώντας αποτελεσματικότερα το ανθρώπινο δυναμικό της ΑΑΔΕ».