Είμαστε αυτόπτες μάρτυρες το τελευταίο διάστημα μιας νομικής -και όχι μόνο- επίθεσης του εφοπλιστή και μεγαλοεπιχειρηματία Γ. Λογοθέτη κατά πρώην στενών του συνεργατών, ότι δήθεν τον εξαπάτησαν στην υπόθεση του σκανδάλου της Τρ. Πειραιώς, από την έκβαση του οποίου (όπου ο ίδιος και οι εταιρίες του ήταν βασικοί πρωταγωνιστές μαζί με προβεβλημένα πρώην στελέχη της Πειραιώς) η τράπεζα ζημιώθηκε με εκατοντάδες εκατομμύρια και συνεχίζει να ζημιώνεται με την οριστική πώληση σε funds μετά από διαγωνιστική διαδικασία και των εναπονεινάντων δανείων ύψους 400 εκατ. ευρώ τριών εταιριών Λογοθέτη τα οποία δεν έχουν αποπληρωθεί και δεν εξυπηρετούνται στο σύνολο τους! Από τα δάνεια αυτά, κατά πληροφορίες, τα 180 εκατ. έχουν εγγυήσεις, οι οποίες ωστόσο σε σημερινές τιμές δεν καλύπτουν το σύνολο της απαίτησης αλλά κάτω από το μισό, ενώ τα άλλα 220 είναι στον αέρα!!!
– Δάνεια πριν την… αλογόμυγα!
Για όποιον δεν γνωρίζει ή δεν έχει παρακολουθήσει από κοντά και συστηματικά την υπόθεση, ο τεράστιος και ιλιγγιώδης δανεισμός των εταιριών Λογοθέτη από την Τρ. Πειραιώς, η οποία συγκλονίστηκε και σχεδόν κατέρρευσε κεφαλαιακά στην συνέχεια εκ του λόγου τούτου, έλαβε χώρα πριν μπει στο αυτί του εφοπλιστή η περίφημη αλογόμυγα που του προκάλεσε απώλεια ισορροπίας και ελέγχου, όπως στην αγωγή κατά των πρώην συνεργατών του ισχυρίζεται για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, πράξεις και παραλείψεις, σκοπιμότητες ή δόλο!
– Το θράσος του «εγκεφάλου»
και τα «μικρά ψάρια»
Και φυσικά ο Γ. Λογοθέτης δεν θα επεδείκνυε ποτέ τέτοιο θράσος, να προσπαθεί να αποποιηθεί ευθυνών, να επιρρίψει αλλού τις αιτίες του κακού και να διεκδικεί μυθώδη ποσά που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, από τα μικρά ψάρια της υπόθεσης, από όλους αυτούς που ως πιόνια χρησιμοποίησε για να ολοκληρώσει το σχέδιο και τις επιδιώξεις του, από κοινού με τα μεγάλα ψάρια της Τρ. Πειραιώς και προνομιακούς συνομιλητές του, αν δεν είχε υπάρξει ένα τερατώδες νομοθέτημα που τον καθαρίζει και τον βγάζει λάδι, μαζί φυσικά με όλους όσοι στην ελληνική κοινωνία τέλεσαν κακουργηματικές πράξεις εις βάρος των τραπεζών, με το μάρμαρο να το πληρώνει ο φορολογούμενος πολίτης μέσα από τα μνημόνια και τις αναδιαρθρώσεις!
– Με την ασυλία και τα νομοθετήματα «πουλάνε τρέλα»!
Με ένα νομοθέτημα στην κυριολεξία αντισυνταγματικό, κάτι που θα κριθεί από το ποινικό τμήμα του Αρείου Πάγου, οι κάθε λογής Λογοθέτηδες του τραπεζικού συστήματος μπορούν σήμερα να «πουλάνε τρέλα», να επικαλούνται αλογόμυγες, να αναιρούν καταθέσεις τους στους ανακριτές και απολογίες τους στην Τράπεζα της Ελλάδος, να ζητάνε και τα… ρέστα με αγωγές και ποινικές ενέργειες, βασιζόμενοι στην ασυλία που εκ των υστέρων τούς παρέσχε ο νομοθέτης!!!
Γιαυτό είναι επιτακτικό όσο ποτέ, είναι θέμα δημοκρατίας και λειτουργίας των θεσμών, η Δικαιοσύνη να λειτουργήσει απερίσπαστη και μη επηρεαζόμενη από φωνές ή ψιθύρους, προκειμένου ο άθλιος αυτός νόμος που παρέχει παρελθούσα αλλά και μελλοντική ασυλία στους τραπεζίτες και τους συνεργούς τους, σε πλείστα όσα οικονομικά εγκλήματα, να κριθεί αντισυνταγματικός και οι πραγματικοί ένοχοι να καθίσουν στο σκαμνί…
– Τα 220 ακάλυπτα δάνεια! Επιχειρηματική αστοχία ή… υπεξαίρεση;
Και τότε θα δούμε τι είναι, για παράδειγμα, και τα 220 εκατ. ευρώ ακάλυπτα δάνεια του Λογοθέτη!!! Επιχειρηματική δράση που απέτυχε ή υπεξαίρεση;;; Γιατί, αν δεν απατώμαι, ο Γ. Λογοθέτης μέσω της Baywest πήρε δάνεια της Πειραιώς ύψους 1,2 δισ. αντί μόλις 350 εκατ. ευρώ. Το πόσον αυτό φυσικά και δεν αποπληρώθηκε ολοσχερώς, μολονότι ο εφοπλιστής από την πώληση του συνόλου των δανείων, ύψους 350 εκατ., που είχε πάρει από την Πειραιώς αποκόμισε κέρδος κοντά στα 150 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με πληροφορίες.
– Για να τελειώνουμε …
Φυσικά η υπόθεση Λογοθέτη, Libra, Baywest κ.λ.π., κ.λ.π., έχει μεγάλο βάθος και συνέχεια! Και για να τελειώνουμε, το ζήτημα για την ελληνική κοινωνία δεν είναι η διαμάχη του Λογοθέτη με τους πρώην συνεργάτες του, αλλά η υπόθεση του σκανδάλου Τρ. Πειραιώς εν τω συνόλω!!! Η κοινωνία ζητάει να καθίσουν στο σκαμνί και να κριθούν από την Δικαιοσύνη όλοι όσοι εξαπάτησαν την τράπεζα και συνήργησαν στο τεράστιο αυτό σκάνδαλο καθ’ οιονδήποτε τρόπο. Και τούτο μπορεί να πραγματοποιηθεί μόνο με το να κριθεί οριστικά και αμετάκλητα από τον Άρειο Πάγο ο νόμος της ασυλίας αντισυνταγματικός…