Ο πρώην Υπουργός επισκέφθηκε την ουκρανική πόλη για την επίσημη συνάντηση του προεδρείου της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, στην οποία συμμετείχε.

Είχε συναντήσεις με τον πρόεδρο της ουκρανικής Βουλής, Ρουσλάν Στεφάντζουκ και Ουκρανούς βουλευτές καθώς και τον δήμαρχο του Λβίβ, ενώ βρέθηκαν και σε κέντρα διανομής ανθρωπιστικής βοήθειας.

Ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης, Τίνυ Κοξ, επανέλαβε την αλληλεγγύη του Συμβουλίου της Ευρώπης στον ουκρανικό λαό, την απερίφραστη καταδίκη της ρωσικής εισβολής και των αγριοτήτων του πολέμου, ενώ αναφέρθηκε στην ετοιμότητα του Οργανισμού να συμβάλλει στην διερεύνηση των καταγγελιών για εγκλήματα πολέμου.

Στην προσωπική του παρέμβαση προς τον πρόεδρο της ουκρανικής Βουλής, ο κ. Κατρούγκαλος, αφού επανέλαβε την αλληλεγγύη του ελληνικού προς τον ουκρανικό λαό και την ομογενειακή κοινότητα στη Μαριούπολη, υπογράμμισε την «προφανή αναλογία της αντίθεσης στο διεθνές δίκαιο της ρωσικής εισβολής και της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο».