Ο τέως Πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας κάλεσε χθες (14/04) τον λαό της χώρας να εμπιστευθεί την ψήφο του στον Εμανουέλ Μακρόν για «τη συνοχή της Γαλλίας» και στο όνομα του «ευρωπαϊκού μέλλοντος και του ανεξάρτητου πνεύματος», μέσω επίσημης τοποθέτησής του στο τηλεοπτικό δίκτυο TF1.

Αναφερόμενος στην υποψήφια της ακροδεξιάς, Μαρίν Λεπέν, ο κ. Ολάντ δήλωσε ότι μπορεί «να αμφισβητήσει τις αρχές και τις αξίες μας, ενώ σχεδιάζει να αλλάξει σχεδόν το 1/4 του γαλλικού Συντάγματος, τροποποιώντας τη νομοθεσία σε θέματα όπως οι κοινωνικές διακρίσεις και “ταυτότητες”».

«Κάθε μέτρο που πρόκειται να προτείνει, θα αποτελεί μία ευκαιρία για τους εταίρους να μάς δείξουν την πόρτα της εξόδου από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Γεγονός, το οποίο θα επιφέρει ολέθριες συνέπειες για το ευρώ.

Ενδεχόμενη εκλογή της ακροδεξιάς παράταξης θα έθετε υπό αμφισβήτηση τόσο το πεδίο συμμαχιών της Γαλλίας ως μέλος του ΝΑΤΟ, όσο και τον ισχυρό δεσμό εμπιστοσύνης με τους Ευρωπαίους συνοδοιπόρους μας.

Η κυρία Λεπέν θεωρεί πως η Ρωσία του Πούτιν –η οποία, σφαγιάζει αυτή τη στιγμή την Ουκρανία– αποτελεί πιθανό σύμμαχο», ολοκλήρωσε εν συνεχεία ο Φρανσουά Ολάντ, σε αυστηρό ύφος.