Έφτασε στη βρύση, αλλά δεν ήπιε νερό ο Στέφανος Τσιτσιπάς. Ο Έλληνας τενίστας «στρίμωξε» αρκετές φορές τον Νόβακ Τζόκοβιτς, αλλά δεν κατάφερε να φτάσει στη γραμμή του τερματισμού και ο “εφτάψυχος” Σέρβος βγήκε “ζωντανός” από μια συγκλονιστική μάχη 3 ωρών και 16 λεπτών, για να μπει στα ημιτελικά της Ρώμης για 12η φορά στην καριέρα του!

Ο τρομερός αυτός αγώνας είχε πραγματικά τα πάντα και χρειάστηκε δυο μέρες για να ολοκληρωθεί, εξαιτίας της χθεσινής βροχόπτωσης στη Ρώμη.

Θυμίζουμε πως ο Στέφανος ήταν καλύτερος όσο παίχτηκε τένις χθες και στα δυο διαστήματα που έγινε αυτό. Είχε ξεκινήσει πολύ δυνατά και είχε προηγηθεί με double break στο 4-1, ενώ ο Τζόκοβιτς είχε μειώσει σε 4-3, πριν το ματς διακοπεί για πρώτη φορά εξαιτίας της βροχής.

Μετά από 3,5 ώρες αναμονής, οι δυο παίκτες επέστρεψαν στο γήπεδο και αγωνίστηκαν ξανά κάτω από ελαφριά βροχή, με τον Στέφανο να είναι και σε εκείνο το διάστημα καλύτερος. Έκλεισε το 1ο σετ με 6-4 και προηγήθηκε με break στο 2-1 του 2ου σετ, όταν το παιχνίδι διακόπηκε ξανά, αυτή τη φορά οριστικά για την Παρασκευή.

Σήμερα οι δυο παίκτες μπήκαν ξανά στο γήπεδο, με τελείως διαφορετικές συνθήκες, σε ένα αρκετά ηλιόλουστο μεσημέρι. Ο Στέφανος άρχισε καλά και προηγήθηκε με 3-1 και με 4-2, όμως ο Σέρβος μετά από μεγάλη πίεση που άσκησε κατάφερε να κάνει το break στην 5η του ευκαιρία και να ισοφαρίσει σε 4-4 στο 8ο game.

 

Στο επόμενο game o Στέφανος είχε τις ευκαιρίες να πάρει ξανά τον απόλυτο έλεγχο, όμως ο Σέρβος κατάφερε να επιστρέψει από το 15-40 και να σβήσει 3 break points συνολικά, κρατώντας το σερβίς του για το 5-5. Λίγο αργότερα, έκανε και 2ο break, σε ακόμα ένα game με πολλές ισοπαλίες και σβησμένα break points, για να κατακτήσει το σετ με 7-5 και να επιστρέψει για τα καλά στη διεκδίκηση της πρόκρισης.

Αυτή η εξέλιξη από μόνη της θα μπορούσε εύκολα να “λυγίσει” οποιονδήποτε παίκτη, ο Στέφανος όμως παρέμεινε δυνατός και στο 3ο σετ, στο οποίο μάλιστα δημιούργησε ανάλογες ευκαιρίες για να πάρει τη νίκη.

Προηγήθηκε ξανά πρώτος με break ο Έλληνας τενίστας στο 3ο game για το 2-1 και στη συνέχεια έσβησε 2 break back points για να κάνει και το 3-1. Στο 5ο game o Τσιτσιπάς ήταν μια ανάσα μακριά από το double break που θα τον έφερνε αγκαλιά με την πρόκριση, όμως ο κορυφαίος τενίστας του κόσμου έσβησε 4 break points και απέτρεψε το 1-4, μειώνοντας σε 2-3! Στο αμέσως επόμενο game ήρθε και το break για τον Τζόκοβιτς, που ισοφάρισε σε 3-3.

Και παρόλα αυτά ο Στέφανος είχε και άλλη ευκαιρία για να τελειώσει το παιχνίδι, αφού έκανε νέο break στο 9ο game και απέκτησε νέο προβάδισμα, στο 5-4. Σέρβιρε για τη νίκη στο 10ο game ο πρωταθλητής μας, αλλά ο Τζόκοβιτς αρνήθηκε και αυτή τη φορά να ηττηθεί!

Με ένα πολύ δυναμικό κλείσιμο και δυο διαδοχικά break, ενώ μεσολάβησε και ένα δύσκολο κράτημα σερβίς στο οποίο έπρεπε να σβήσει break point του Στέφανου, ο Τζόκοβιτς πήρε τα τρία τελευταία games και κατέκτησε το αποφασιστικό σετ με 7-5, για να ολοκληρώσει μια τεράστια ανατροπή, έπειτα από 3 ώρες και 16 λεπτά καθαρού αγώνα. 

 

Δείτε όλες τις  τελευταίες Ειδήσεις από την  Ελλάδα και τον  Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο  Radar.gr.