Ο «άνθρωπος της τελευταίας στιγμής» χτύπησε πάλι και έδωσε το εισιτήριο της πρόκρισης στους «16» του Europa League στον Ολυμπιακό. Ο Αχμέντ Χασάν με προβολή στο 88’ πέτυχε το «χρυσό» γκολ για τους ερυθρόλευκους και προκάλεσε ντελίριο ενθουσιασμού στους οπαδούς του Ολυμπιακού.

Οι Ερυθρόλευκοι υπερασπίστηκαν το 4-2 του πρώτου αγώνα και παρά την ήττα με 2-1 στην Ολλανδία, πήραν το εισιτήριο για την επόμενη φάση της διοργάνωσης. Οι Πειραιώτες είδαν την PSV να σκοράρει δύο φορές στο πρώτο ημίχρονο με τον Ζαχάβι (23’, 44’), αλλά στο δεύτερο μέρος τα έδωσαν όλα. Πάλεψαν μέχρι τέλους και παρά το γεγονός ότι τύχη τους γύρισε την πλάτη, αφού είχαν δύο δοκάρια με τους Καμαρά (50’) και Φορτούνη (78’), στο 88’ κατάφεραν να σκοράρουν με τον Αχμέντ Χασάν και να πάρουν την πρόκριση.

Πάλι ο Ζαχάβι

Στο 15’ ο Ελ Αραμπί έφτασε πολύ κοντά στο γκολ, μετά τη σέντρα που έκανε ο Μπρούμα και την κόντρα σε αμυντικό της PSV, αλλά η κεφαλιά του έφυγε δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι του Εμβογκό.

Στο 23’ η Αϊντχόφεν άνοιξε το σκορ με κεφαλιά του Ζαχάβι. Οι γηπεδούχοι εκτέλεσαν το κόρνερ που είχαν κερδίσει από δεξιά, ο επιθετικός της PSV πήδηξε ψηλότερα από όλους,  έκανε την κεφαλιά, ο Ζοσέ Σα προσπάθησε να αποκρούσει, αλλά δεν τα κατάφερε και είδε την μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα του.

Στο 25’ ο Μπρούμα βρέθηκε σε θέση βολής, σούταρε, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ. Στο 32’ ο Πορτογάλος μεσοεπιθετικός του Ολυμπιακού άγγιξε την ισοφάριση, αλλά η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι. Ο Καμαρά έκανε το γύρισμα από δεξιά, ο Μπρούμα με τρομερή ντρίμπλα απέφυγε τον αντίπαλό του, μπήκε στην περιοχή, σούταρε με το αριστερό, σημάδεψε την αριστερή γωνία του Εμβογκό, που ήταν εξουδετερωμένος, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ.

Στο 44’ οι γηπεδούχοι κατάφεραν να κάνουν το 2-0. Ο Ζαχάβι εκτέλεσε απευθείας το φάουλ, που είχαν κερδίσει οι γηπεδούχοι από αριστερά και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Ζοσέ Σα.

Οι Ερυθρόλευκοι μπήκαν δυνατά στο δεύτερο μέρος και στο 50’ είχαν δοκάρι με τον Μαντί Καμαρά.

Ο Μπρούμα έκανε το γύρισμα από δεξιά, ο Αφρικανός χαφ βρέθηκε στη μεγάλη περιοχή της PSV, σούταρε με τη μία μπροστά στον Εμβογκό, που απλά κοίταγε, αλλά η μπάλα σταμάτησε στο δεξί κάθετο δοκάρι της εστίας των γηπεδούχων. Ο μέσος από την Γουϊνέα έκανε το σουτ στην κίνηση, αλλά η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι, με την τύχη να γυρίζει την πλάτη στους Ερυθρολευκους και να χαμογελάει στον πορτιέρο της Αϊντχόφεν. Στο 57’ ο Ζοσέ Σα είπε «όχι» στον Μάλεν, που προσπάθησε να σκοράρει από πλάγια θέση.

Οι Πειραιώτες προσπάθησαν να απειλήσουν με τους Φορτούνη, Μασούρα και Μπρούμα. Ο Πορτογάλος εξτρέμ λίγο μετά το 70’ βγήκε ταχύτατα στην κόντρα, έφτασε μέχρι το ύψος της μεγάλης περιοχής της Αϊντχόφεν, αλλά αντί να σουτάρει, «έσπασε» την μπάλα στα αριστερά. Εκεί όμως δεν υπήρχε συμπαίκτης του και χάθηκε η ευκαιρία να απειλήσει.

Το δοκάρι του Φορτούνη

Στο 78’ ο Μπρούμα κέρδισε φάουλ, λίγα μέτρα έξω από την περιοχή της Αϊντχόφεν. Ο Κώστας Φορτούνης το εκτέλεσε απευθείας, η μπάλα πέρασε πάνω από το τείχος, αλλά σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Εμβογκό.

Η λύτρωση ήρθε από τον Χασάν

Στο 79’ ο Μαρτίνς προχώρησε σε δύο ακόμα αλλαγές, με τον Πορτογάλο να ρίχνει στο ματς τον Ανδρούτσο αντί του Λαλά και τον Χασάν αντί του Μπρούμα. Ο Ολυμπιακός συνέχισε να πιέζει και στο 88΄ κατάφερε να πετύχει το γκολ της πρόκρισης. Το γκολ της λύτρωσης. Με τον Αχμέντ Χασάν. Ο Φορτούνης έκανε το γύρισμα από αριστερά, ο Ελ Αραμπί πήρε την κεφαλιά, ο Εμβογκό απέκρουσε, αλλα ο Αιγύπτιος πετάχτηκε και με προβολή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα των γηπεδούχων. Ένα «χρυσό» γκολ από τον υψηλόσωμο στράικερ, που έκανε και πάλι το… θαύμα του και έδωσε στον Ολυμπιακό το εισιτήριο για τους 16.

ΑΪΝΤΧΟΦΕΝ (Ρότζερ Σμιντ): Εμβονγκό – Τέζε, Μποσκαλί, Φίεργκέφερ – Ντάμφρις, Μαξ, Ροσάριο, Τομάς, Γκέτσε (90′ Μάριος Τζούνιορ) – Ζαχάβι, Μάλεν (90′ Φέρτενσεν).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Σα – Λαλά (79’ Ανδρούτσος), Σεμέδο, Μπα, Ρέαμπτσιουκ – Εμβιλά, Μπουχαλάκης (46’ Μασούρας), Καμαρά – Μπρούμα (79’ Χασάν), Βαλμπουενά (46’ Φορτούνης), Ελ Αραμπί (90’ Παπασταθόπουλος)