Η Άγκυρα μπορεί να συνεργαστεί με τη Μόσχα για μαχητικά αεροσκάφη, κινητήρες, πολεμικά πλοία και υποβρύχια, δήλωσε σε δημοσιογράφους ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μιλώντας σε δημοσιογράφους, στον απόηχο της χθεσινής συνάντησης με τον Ρώσο ομόλογό του Βλάντιμιρ Πούτιν στο Σότσι.

Συνεργασία με τον Πούτιν προαναγγέλει ο Ερντογάν

«Η διαδικασία (σ.σ. προμήθειας) των S-400 συνεχίζεται, δεν συζητάμε για υπαναχώρηση. Συζητήσαμε, επίσης, το πώς μπορούμε να συνεργαστούμε από εδώ και στο εξής» είπε ο πρόεδρος της γείτονος, μία ημέρα μετά τη σύνοδο με τον Ρώσο Πρόεδρο, Βλαντίμιρ Πούτιν, όπως μεταδίδει το Sputnik.

«Για παράδειγμα, τι μπορεί να γίνει όσον αφορά στην προμήθεια πολεμικών αεροσκαφών και κινητήρες για αυτές. Εάν τα καταφέρουμε, τότε θα κάνουμε κοινά βήματα όσον αφορά στους κινητήρες. Μπορούμε να συνεργαστούμε (σ.σ. με τη Μόσχα) στην κατασκευή πλοίων, έως και υποβρυχίων» ξεκαθάρισε.

Πυρηνικά εργοστάσια στην Τουρκία

Ακόμα, ο Ερντογάν επεσήμανε πως συζήτησε με τον Πούτιν την πιθανότητα συμμετοχής της Ρωσίας στην παραγωγή άλλων δύο πυρηνικών εργοστασίων στην Τουρκία.

«Έχουμε στόχο να κατασκευάσουμε τρία πυρηνικά εργοστάσια. Ρώτησα τον Πούτιν εάν θα μπορούσαμε να κατασκευάσουμε τα εναπομείναντα μαζί, τότε θα έχουμε τρία, όπως και στο Akkuyu. Είπε ας το δουλέψουμε» συμπλήρωσε.