Η πρωτοβουλία που είχε ο αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος να παραστεί στα εγκαίνια του λεγόμενου «Τουρκικού Σπιτιού» στη Νέα Υόρκη, στην φιέστα δηλαδή που διοργάνωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην οποία παρέστη ο ηγέτης των Τουρκοκυπρίων Ερσίν Τατάρ, αναμφίβολα προκάλεσε σοβαρό προβληματισμό στις ηγεσίες της Ελλάδας και της Κύπρου, με αποτέλεσμα, αρχικά, την ακύρωση των προγραμματισμένων συναντήσεων με τους κ. Αναστασιάδη και Μητσοτάκη!

Για να ξέρετε, μπορεί εκ των υστέρων ο κ. Ελπιδοφόρος να χύνει κροκοδείλια δάκρυα δήθεν μετανοίας για την ενέργειά του να απογοητεύσει τους πολίτες Ελλάδος και Κύπρου, ωστόσο πίσω από αυτήν κρύβονται σκοπιμότητες που έχουν να κάνουν με την μελλοντική διαδοχή στην πατριαρχικό θρόνο!

Mε τις ευχές του Πατριάρχη

Στην πιάτσα των ιεραρχών συζητείται ότι ευνοούμενος του Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως και Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου είναι ο αρχιεπίσκοπος Γαλλίας Εμμανουήλ, ο οποίος χαίρει εκτίμησης από τον Πατριάρχη τόσο για το ήθος του όσο και για τις ικανότητές του.

Ωστόσο, ο υπέρ το δέον φιλόδοξος κ. Ελπιδοφόρος προσπαθεί με κάθε τρόπο να αποτρέψει την ανέλιξη του Εμμανουήλ και να διαμορφώσει τις προϋποθέσεις ούτως ώστε να είναι ο ίδιος πρώτο φαβορί στην μελλοντική διαδοχή Βαρθολομαίου στον πατριαρχικό θρόνο!

Προσωπικές σχέσεις

Υπό αυτό το πρίσμα καλλιεργεί προσωπικές σχέσεις με την ηγεσία της Τουρκίας και δεν διστάζει υποκινούμενος από την ματαιοδοξία του να παραστεί ακόμη και σε φιέστες που συνδιοργανώνει ο Ερντογάν με τον ηγέτη του ψευδοκράτους Τατάρ, προσβάλλοντας με την παρουσία του το έθνος, την Εκκλησία και τους Έλληνες πολίτες!

Ως γνωστόν, ο κ. Ελπιδοφόρος είναι Φαναριώτης και κάτοχος τουρκικού διαβατηρίου, που αποτελεί προϋπόθεση για την ανέλιξή του στον πατριαρχικό θρόνο, κάτι που δεν διαθέτει το «αγαπημένο παιδί» του κ. Βαρθολομαίου Εμμανουήλ!