Ο Elon Musk, ιδιοκτήτης της Tesla, είναι πλέον ο πιο πλούσιος άνθρωπος στον κόσμο προσπερνώντας τον Jeff Bezos της Amazon που ήταν στην κορυφή από το 2017 έως και την προηγούμενη Τρίτη.

Σύμφωνα με το Blοοmberg, ο ιδιοκτήτης της Tesla και της Space X πέρασε στην πρώτη θέση του πλανήτη την περασμένη Τρίτη, μετά την αύξηση της τιμής της μετοχής της Tesla.

Πιο συγκεκριμένα, η Tesla κατάφερε να εκτοξεύσει την αξία της τον περασμένο χρόνο και πλέον, το 2021 να την ανεβάσει περαιτέρω στα 700 δις. δολάρια. Με αυτόν τον τρόπο ξεπέρασε την συνδυαστική αξία των Toyota, VW, Hyundai, GM και Ford.

Ο πιο πλούσιος άνθρωπος στον κόσμο

Η προσωπική αξία του Elon Musk αποτιμάται αυτή τη στιγμή στα 185 δισ. δολάρια, ξεπερνώντας αυτή του Bezos, ο οποίος διατηρούσε την πρώτη θέση του πλουσιότερου στον πλανήτη από τον Οκτώβριο του 2017.

Ο Bezos, παρότι είδε και αυτός την αξία της Amazon να ανεβαίνει τη χρονιά που μας πέρασε λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού που εκτόξευσε τις εργασίες του ηλεκτρονικού εμπορίου, έχασε μέρος της περιουσίας του αφού αναγκάστηκε να δώσει το 4% των μετοχών της εταιρείας στην πρώην γυναίκα του MacKenzie Scott μετά το διαζύγιό τους.

Τέλος, αναλυτές της αγοράς αναμένουν ακόμη μεγαλύτερη αύξηση του πλούτου του Musk το επόμενο διάστημα, μιας και η ζήτηση για ηλεκτρικά αυτοκίνητα θα κορυφώνεται κάθε έτος από εδώ και πέρα, με την Tesla να δείχνει αυτή τη στιγμή ότι βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος του αγοραστικού κοινού.