Κρίσιμη είναι η σημερινή μέρα για την πορεία της Folli Follie καθώς τίθεται σήμερα στη Γενική Συνέλευση της εταιρίας προς έγκριση η συμφωνία εξυγίανσης. Το ενδιαφέρον είναι ότι σημαντικό ρόλο συνεχίζει να παίζει ο προφυλακισμένος Δημήτρης Κουτσολιούτσος και η οικογένειά του, που παραμένουν  βασικοί μέτοχοι της Folli Follie με 35% των μετοχών. Μάλιστα έχει ζητήσει την απόρριψη της αίτησης εξυγίανσης κατά την πρόσφατη συζήτηση της από το αρμόδιο Δικαστήριο.

Ενδεχόμενα και επιπλοκές

Υπενθυμίζεται ότι η διορισμένη σημερινή διοίκηση της εταιρείας,  με δικαστική απόφαση και με αίτημα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς διατήρησε την πλειοψηφία της ΓΣ στα χέρια της οικογένειας Κουτσολιούτσου. Πάντως νομικοί κύκλοι σημειώνουν ότι εάν είχε η διοίκηση  θέσει σε εφαρμογή το δικαίωμα του Ειδικού Εντολοδόχου, θα μπορούσε με δικαστική απόφαση να ελέγξει τις εξελίξεις δεσμεύοντας το 35% της οικογένειας Κουτσολιούτσου. Γι’ αυτό αναφέρουν ότι εάν δια του εκπροσώπου του ο κ. Κουτσουλιούτσος καταψηφίσει το σχέδιο εξυγίανσης, μπορεί νε ενεργοποιηθεί η λύση του ειδικού εντολοδόχου,μετά από κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων στο αρμόδιο δικαστήριο. Έτσι στη συνέχεια ο διορισμένος από το δικαστήριο ειδικός εντολοδόχος δύναται να συγκαλέσει νέα γενική συνέλευση και εν συνεχεία να ασκήσει το δικαίωμα παράστασης και ψήφου των καταχρηστικά διαφωνούντων μετόχων.

Το καλό και το κακό σενάριο

Υπενθυμίζεται ότι εφόσον η γενική συνέλευση των μετόχων επικυρώσει τη  συμφωνία και στη συνέχεια εγκρίνει το όλο σχέδιο και το Πρωτοδικείο, ανοίγει ο δρόμος για την εξυγίανση της Folli Follie με την αποδέσμευση των ακινήτων της από την Αρχή Ξεπλύματος Μαύρου Χρήματος και άρα η απόδοση τους στην εταιρεία παγίων στοιχείων που θα ελέγχουν πλέον οι ομολογιούχοι. Να σημειωθεί ότι το σχέδιο εξυγίανσης προβλέπει τη δημιουργία δύο νέων εταιρειών της OpsCo και της AssetCo, με έδρα το Λουξεμβούργο, στις οποίες θα μεταβιβαστούν η εμπορική δραστηριότητα των ιδιόκτητων σημάτων Folli Follie και Links of London και τα περιουσιακά στοιχεία της εταιρείας. Η πρώτη θα είναι κατά 90% θυγατρική της δεύτερης, ο έλεγχος της οποίας θα ανήκει στους ομολογιούχους πιστωτές.  Με βάση το σχέδιο αυτό η δραστηριότητα της FF αναμένεται να περάσει σε κερδοφορία το 2022.

Σε περίπτωση μη επίτευξης της απαιτούμενης απαρτίας έχει ήδη ανακοινωθεί ότι θα πραγματοποιηθεί νέα γενική συνέλευση, στις 22 Μαρτίου.

Δείτε όλες τις  τελευταίες Ειδήσεις από την  Ελλάδα και τον  Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο  Radar.gr.