Μπορεί ο ΟΛΘ ΑΕ να δημοπράτησε τον προβλήτα 6 του Λιμανιού της Θεσσαλονίκης και μάλιστα προσφάτως άνοιξε τις προσφορές και ανέδειξε ως ανάδοχο του έργου , αρχικού προϋπολογισμού 150 εκατ. ευρώ, την κοινοπραξία «Μυτιληναίος- Rover Maritime- HDK», ωστόσο καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν πως σχετικά με την υλοποίηση του έργου υπάρχουν σοβαρά ανοιχτά ζητήματα, μείζονος σημασίας, τα οποία θα πρέπει πρώτα να διευθετηθούν!

Όπως αναφέρουν κυβερνητικοί κύκλοι, το έργο του προβλήτα 6 αποτελεί μέρος των υποχρεωτικών επενδύσεων που έχει αναλάβει την υποχρέωση η ΟΛΘ ΑΕ να υλοποιήσει, με την κατασκευή πρώτον, νέου πρόσθετου κρηπιδώματος 513 μέτρων, εκ των οποίων τα 470 έχουν ωφέλιμο βάθος 17,7 μέτρα!

Δεύτερον, την κατασκευή πρόσθετης χερσαίας ζώνης πλάτους 306,5 μέτρων, κατά μήκος του νέου πρόσθετου κρηπιδώματος.

Τρίτον, συμπληρωματικά έργα υποδομής ούτως ώστε να διασφαλιστεί η λειτουργικότητα του πρόσθετου κρηπιδώματος και της πρόσθετης χερσαίας ζώνης!

Επέκταση αντικειμένου, απαιτείται κύρωση από τη Βουλή!

Ωστόσο ο προβλήτας 6 με τις πρόσθετες εργασίες κατασκευής που προβλέπονται, στην ουσία αποτελεί πρόσθετο αντικείμενο στην σύμβαση παραχώρησης όπου μάλιστα θα πρέπει να υπάρξουν νέες εγκρίσεις και να καθοριστούν νέοι όροι σχετικά με το μήκος του πρόσθετου κρηπιδώματος και τα βάθη που προβλέπονται.

Σε απλά λόγια ο προβλήτας 6 χαρακτηρίζεται ως επέκταση αντικειμένου της Σύμβασης Παραχώρησης η οποία θα πρέπει να τροποποιηθεί, να υπογραφεί από τους συναρμόδιους υπουργούς και στη συνέχεια να κυρωθεί από την ολομέλεια της Βουλής!!!

Οι συναντήσεις του προέδρου του ΟΛΘ Αθ. Λιάγκου με Πλακιωτάκη και Σταϊκούρα!

Την ίδια στιγμή, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο εκτελεστικός πρόεδρος της ΟΛΘ ΑΕ κ. Αθ. Λιάγκος φέρεται να πραγματοποίησε συναντήσεις τόσο με τον Υπ. Ναυτιλίας κ. Πλακιωτάκη όσο και Οικονομικών κ. Σταϊκούρα!

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρόεδρος του ΟΛΘ απέσπασε τη σύμφωνη γνώμη των 2 συναρμόδιων υπουργών να υπογράψουν την επέκταση της Σύμβασης Παραχώρησης και να τη στείλουν στη συνέχεια στη Βουλή για κύρωση από το σώμα!

Θα υπογράψουν άραγε την τροποποίηση και επέκταση της σύμβασης υπέρ Σαββίδη οι συναρμόδιοι υπουργοί;

Το ζήτημα του ΟΛΘ σε κάθε περίπτωση θεωρείται μείζον, σε συνάρτηση τόσο με την «εξαφάνιση» του Ρωσοπόντιου ολιγάρχη από τη χώρα εδώ και 2 χρόνια, αλλά και σε σχέση με την εκτός ελέγχου κατάσταση που επικρατεί όσον αφορά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία που βρίσκεται σε εξέλιξη…

Καθώς και τις κυρώσεις που έχουν επιβληθεί από τη Δύση σε Ρώσους ολιγάρχες!

Υπό αυτή την έννοια διερωτώμαι, θα προχωρήσει κάτω από τις τρέχουσες εξελίξεις η εισαγωγή προς ψήφιση στη Βουλή, της επέκτασης και τροποποίησης της σύμβασης παραχώρησης του Λιμένα Θεσσαλονίκης υπέρ του Ιβάν Σαββίδη;

Θα υπογράψουν την σχετική τροποποίηση, υπέρ των συμφερόντων του Ρωσοπόντιου ολιγάρχη που την ώρα τούτη χρηματοδοτεί με υλικό τους Ρώσους αυτονομιστές στο Ντονμπάς, οι συναρμόδιοι υπουργοί κ. Πλακιωτάκης και Σταικούρας;

Η μυστηριώδης κατάθεση 650.000 ευρώ, σε μοναχό του Αγίου Όρους από πολιτικό πρόσωπο χώρας της πρώην Σ. Ένωσης!

Όπως αντιλαμβάνεστε, στις μέρες που ζούμε, εν μέσω σύρραξης Ρωσίας – Ουκρανίας, όλες οι ύποπτες και ανεξήγητες – μη δικαιολογημένες τραπεζικές συναλλαγές, ιδιαίτερα όταν προέρχονται από χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης και του Ανατολικού μπλοκ και κατευθύνονται σε γεωγραφικές περιοχές ή και πρόσωπα που πιθανόν σχετίζονται με το ευρύτερο ρωσικό στοιχείο, μπαίνουν στο μικροσκόπιο των αρμοδίων αρχών!

Και υπό την έννοια αυτή, είναι προφανές πως για τους γνωστούς ιστορικούς και «προσωπικούς» λόγους, το Αγιον Όρος, οι ηγούμενοι των Μονών και οι πρωτοκλασσάτοι «τεχνοκράτες» μοναχοί, που διαχειρίζονται τα οικονομικά, τελούν υπό την διακριτική ματιά των καθ’ ύλην αρμοδίων…

Η ύποπτη συναλλαγή που έπιασαν τα ραντάρ των Αρχών!

Υπό αυτό το πρίσμα, οι υπηρεσίες «έπιασαν» προσφάτως μια ύποπτη συναλλαγή και ενημέρωσαν σχετικά τις Αρχές για την διενέργεια ελέγχων!

Μια κατάθεση 650.000 ευρώ, από εν ενεργεία πολιτικό πρόσωπο χώρας της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, στην περιοχή του Καυκάσου, η οποία γειτνιάζει με τη Ρωσία, στον τραπεζικό λογαριασμό μοναχού του Αγίου Όρους, χτύπησε «κόκκινο» στην τράπεζα και έγινε αντιληπτή από τις υπηρεσίες.

Η ανάληψη όλου του ποσού σε μετρητά… Ζητήθηκαν εξηγήσεις!

Το ακόμη πιο ενδιαφέρον γεγονός είναι, ότι ο εν λόγω τεχνοκράτης – μοναχός, Μεγίστης σπουδαιότητας Ιεράς Μονής, φέρεται να έκανε ανάληψη και να σήκωσε σε μετρητά όλο το ποσόν των 650 χιλιάδων ευρώ που είχε κατατεθεί στον τραπεζικό του λογαριασμό!

Όπως είναι προφανές ΤτΕ, Αρχή για το Ξέπλυμα αλλά και υπηρεσίες του Κράτους ζήτησαν άμεσες διευκρινήσεις – εξηγήσεις ως προς την προέλευση των χρημάτων, τον λόγο του εμβάσματος καθώς και γιατί σηκώθηκαν σε μετρητά όλα τα λεφτά και μεταφέρθηκαν στο Άγιο Όρος όπου ούτε καταστήματα ως γνωστόν υπάρχουν, ούτε ουδεμία επιχειρηματική – εμπορική δράση! Σε απλά λόγια δεν χρειάζονται με βάση την κοινή λογική τόσα χρήματα σε μετρητά σε ένα Μοναστήρι!

Ο …αδερφός του μοναχού – τεχνοκράτη – διαχειριστή!

Επί του προκειμένου, βάσει των εξηγήσεων που δόθηκαν σχετικά, το συμπέρασμα που προκύπτει είναι ότι το πολιτικό πρόσωπο που έκανε την κατάθεση των 650.000 είναι αδερφός του μοναχού – τεχνοκράτη – διαχειριστή! Και η αποστολή των χρημάτων αυτών αποσκοπεί σε έργα συντήρησης και ανακαίνισης της Ιεράς Μονής. Γι αυτό άλλωστε σύμφωνα με τις εξηγήσεις, απαιτήθηκε η ανάληψη όλου του ποσού σε μετρητά. Για να πληρωθούν εργολάβοι, μάστορες, μαραγκοί, υδραυλικοί και άλλοι πολλοί…

Οι πληροφοριοδότες της στήλης μου λένε ότι οι εξηγήσεις έγιναν επισήμως αποδέκτες, με τις υπηρεσίες ωστόσο να διατηρούν τις επιφυλάξεις τους…

Δύσκολοι καιροί για γνωστό «στοιχηματζή»!

Μαθαίνω ότι σφίγγει ο κλοιός των Αρχών γύρω από γνωστό και επώνυμο «στοιχηματζή», που εξειδικεύεται, μεταξύ άλλων στο να παίζει «πολιτικά παιχνίδια» και να εμπλέκεται σε πλείστες όσες πολιτικοοικονομικές και επιχειρηματικές καταστάσεις.

Έγκυρες πηγές με πληροφορούν ότι οι Φάκελοι του, με τους οποίους ασχολήθηκαν αρκετά στο παρελθόν οι αρμόδιες Αρχές, ανασύρθηκαν και έχουν γίνει φύλλο και φτερό, βγάζοντας στην επιφάνεια πλήθος φορολογικών ποινικών αδικημάτων και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Οι πληροφορίες αναφέρουν για φορολογικές – μαϊμουδιές μαμούθ, καθώς και πολλές άλλες ύποπτες ενέργειες, οι οποίες πλέον βρίσκονται δραστικά στο στόχαστρο των φορολογικών Αρχών, του ΚΕΦΟΜΕΠ, καθώς και της Αρχής για το ξέπλυμα, η οποία εξετάζει μεταξύ άλλων και ένα ζήτημα που προέκυψε με το σπάσιμο των capital controls διά μέσω εφοπλιστή ο οποίος είχε εμπλακεί πρωταγωνιστικά σε τραπεζικό σκάνδαλο!

Πρόκειται για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος άνω των 80 εκατ. ευρώ στο οποίο εμπλέκονται συγγενικό πρόσωπο πρώτου βαθμού του εφοπλιστή, που έπαιρνε και προμήθεια 10% από το ποσό του ξεπλύματος και ο «στοιχηματζής» που έψαχνε τρόπο να σπάσει τα capital controls και να βγάλει παράνομα τα λεφτά του εκτός Ελλάδος!

Στον εισαγγελέα η προμήθεια rapid test 20 εκατ!!!

Μια ύποπτη υπόθεση προμήθειας – μαμούθ άνω των 20 εκατ. ευρώ σε rapid test και self test σε ιδιαίτερα υψηλές τιμές σε σχέση με την αγορά, από Δημόσιες Αρχές, μπήκε εδώ και αρκετό καιρό στο μικροσκόπιο της Αρχής για το ξέπλυμα.

Μετά από εκτεταμένους και εις βάθος ελέγχους από τους υπηρεσιακούς παράγοντες και τους εξειδικευμένους ελεγκτές των αρμοδίων Αρχών, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι διαπιστώθηκαν υπερτιμολογήσεις, πλαστά και εικονικά τιμολόγια, καθώς και κατάπτωση εγγυητικών επιστολών!!!

Η εταιρία φάντασμα που συστάθηκε λίγους μήνες πριν…

 

Η υπόθεση της προμήθειας – μαμούθ ( 2 προμήθειες στην προκειμένη περίπτωση άνω των 20 εκατ. ευρώ συνολικά) αφορά εταιρία – «φάντασμα», μια ΙΚΕ δηλαδή που συστάθηκε γι αυτό το σκοπό τον Σεπτέμβριο του 2020 και μετά από ελάχιστη χρονική λειτουργία, εν προμειμένω τον Απρίλιο του 2021, κατέστη βασικός προμηθευτής του Δημοσίου, διεκδικώντας και κερδίζοντας – ασχέτως αν εκ των υστέρων οι εγγυητικές καλής λειτουργίας και έγκαιρης παράδοσης κατέπεσαν- διαγωνισμούς δεκάδων εκατομμυρίων τόσο από τον ΕΟΔΥ, όσο και από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας η οποία διενήργησε διαγωνισμό με χρονικό περιθώριο μόλις 4 ημερών που από πολλούς θεωρήθηκε φωτογραφικός!

Τα 3 εκατ. rapid test στον ΕΟΔΥ και τα 3 εκατ. self test στην Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας!

Οι 2 υποθέσεις αφορούν την προμήθεια πρώτον από τον ΕΟΔΥ 3 εκατ. rapid test και δεύτερον την προμήθεια από την ΓΓΠΠ 3 εκατ. self test, αντί του ποσού των 20 εκατ. ευρώ, μέσω διαγωνιστικής διαδικασίας – fast track όπου ανάδοχος ήταν νεοσύστατη εταιρία με μετοχικό κεφάλαιο μόλις 30.000 ευρώ!

Επί του προκειμένου η Αρχή για το ξέπλυμα, κατά την τελευταία συνεδρίαση της, έστειλε την υπόθεση στον Εισαγγελέα για τα περαιτέρω…

Ο κουμπάρος (Νεάντερταλ), την κουμπάρα (μπαζόλα…) τρεις φορές την εβδομάδα!!!

Ένας ψευτολωποδυτάκος, διαχρονικός παραμυθατζής και μετρ της μπούρδας, η απτή απόδειξη στην πράξη της καταγωγής του σύγχρονου ανθρώπου (Homo Sapiens) από τον Νεάντερταλ, αφού λίγδωσε το άντερο του παριστάνει εσχάτως και τον εραστή των Βορείων Προαστίων, σουλατσάροντας και δειπνώντας με την …κουμπάρα (ένα μπάζο κατά κοινή ομολογία), την οποία οι κακές γλώσσες λένε πως την …αρμέγει κιόλας!

Μέσα στην αλαζονεία και την αμετροέπεια του, ο ημιμαθής, αγροίκος και απολίτιστος Νεάτερνταλ, εδώ και χρόνια μπουρδολόγος (γι’ αυτό τον πέταξαν με τις κλωτσιές άλλωστε όλοι), ξεπέρασε το όριο, υπερέβη τα εσκαμμένα!

Και τούτη είναι η …τελευταία προειδοποίηση!

Από την επόμενη όλα στη φόρα με ονοματεπώνυμα …