Ο παραγωγός ηλεκτρονικής μουσικής Dario G, γνωστός για τις επιτυχίες του “Sunchyme” και “Carnaval de Paris”, απεβίωσε σε ηλικία 53 ετών.

Ο μουσικός, του οποίου το πραγματικό όνομα ήταν Paul Spencer, είχε διαγνωστεί πέρυσι με καρκίνο του ορθού τελικού σταδίου.

“Ήταν θετικός μέχρι το τέλος, αλλά αυτή ήταν μια μάχη που δεν μπορούσε να δώσει άλλο”, έγραψε η οικογένειά του στην επίσημη σελίδα του στο Instagram.

“Αφήνει πίσω του μια υπέροχη μουσική κληρονομιά και πολλές χαρούμενες αναμνήσεις.”

Συνάδελφοι μουσικοί τον αποχαιρέτησαν με συγκινητικά μηνύματα κάτω από την ανάρτηση.

Dario G

Aρχικά ήταν ένα ντουέτο, που δημιουργήθηκε από τον Paul και τον Scott Rosser όταν γνωρίστηκαν σπουδάζοντας μουσική στο Μάντσεστερ τη δεκαετία του 1990.

Μετά την αποφοίτησή τους, δημιούργησαν ένα μικρό στούντιο στο σπίτι του Paul στην περιοχή Cheshire και αργότερα προσκάλεσαν ένα τρίτο μέλος, τον Stephen Spencer (που δεν είχε συγγένεια με τον συμπαίκτη του), να ενταχθεί στο συγκρότημα.

Σημείωσαν μια τεράστια επιτυχία το 1997 με τον καλοκαιρινό ύμνο της dance μουσικής “Sunchyme”, βασισμένο σε sample του τραγουδιού “Life In A Northern Town” των Dream Academy.

Πούλησε περισσότερα από 600.000 αντίτυπα στο Ηνωμένο Βασίλειο και κατάφερε να φτάσει στη δεύτερη θέση των charts, πίσω μόνο από το φόρο τιμής του Elton John προς την Πριγκίπισσα Diana, “Candle In The Wind”.

Το συγκρότημα – που πήρε το όνομά του από τον τότε προπονητή της Crewe Alexandra FC, Dario Gradi – συνέχισε την επιτυχία του με μια ακόμα επιτυχία στην πρώτη πεντάδα, το “Carnaval De Paris”.

Το τραγούδι έγινε ανεπίσημος ύμνος του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 1998 στο Παρίσι και επανακυκλοφόρησε αργότερα για το τουρνουά του 2002.

“Χωρίς λόγια”, έγραψε το dance duo Phats and Small. “Ήσουν ένας από τους καλούς, θα μας λείψεις πολύ φίλε.”

“Μια πραγματική έμπνευση, έφερε χαρά σε τόσους ανθρώπους και θα ζει για πάντα μέσα από τη μουσική του”, δήλωσε ο Sigala.

“Ο Paul μου το είπε πολλές φορές τον τελευταίο χρόνο, ‘Πήγαινε να εξεταστείς’, οπότε μεταφέρω αυτό το μήνυμα σε όποιον διαβάζει αυτό, όπως σίγουρα θα ήθελε εκείνος.”

Η pop τραγουδίστρια Sonique πρόσθεσε: “Αναπαύσου εν ειρήνη φίλε μου. Θα μας λείψεις, σίγουρα .”

“Καλό σου ύπνο Paul”, έγραψε το dance συγκρότημα K Klass, ενώ η Alice Deejay έγραψε απλά: “Θα μας λείψεις πολύ”.

Διαβάστε ακόμη