Καλύτερος από τον Cristiano Ronaldo, το 2023, κανείς. Ούτε αυτήν τη χρονιά δεν κατάφερε κανείς να τον κερδίσει, παρά τα 39 του χρόνια (που θα κλείσει τον Φεβρουάριο).

Με τα δύο γκολ στον αγώνα της Αλ Νασρ επί της Αλ Ιτιχάντ του πρώην συμπαίκτη του στη Ρεάλ Μαδρίτης, Karim Benzema, ο Πορτογάλος σταρ πήρε την πρωτιά στον πίνακα των σκόρερ του ημερολογιακού έτους με 53 γκολ, ξεπερνώντας τους Kylian Mbappé και Harry Kane, οι οποίοι έμειναν στα 52, και απομακρύνθηκε ο Erling Haaland (με 50 γκολ). Σε αντίθεση με τους πιο κοντινούς του αντιπάλους, ο CR7 έχει ακόμα ένα παιχνίδι μπροστά του για να αυξήσει το σκορ του.

Ρεκόρ σε ηλικία σχεδόν 39 ετών

Ο μέσος όρος σκοραρίσματος είναι χαμηλότερος από εκείνον του Γάλλου της Παρί Σεν Ζερμέν και του Άγγλου της Μπάγερν Μονάχου, οι οποίοι έχουν παίξει λιγότερα ματς το 2023, 53 και 57 αντίστοιχα, έναντι 62 του Ronaldo.

Παρ’ όλα αυτά, εξακολουθεί να είναι ένας πεινασμένος, ανελέητος και αμείλικτος “βομβιστής”, παρά το πέρασμα του χρόνου: για όγδοη φορά στην καριέρα του, μάλιστα, ο CR7 έσπασε τον τοίχο των 50 γκολ σε ένα ημερολογιακό έτος.

Βέβαια, οι επικριτές του δεν παρέλειψαν να επισημάνουν πως αυτό το ρεκόρ επηρεάζεται, τουλάχιστον εν μέρει, από το επίπεδο του πρωταθλήματος της Σαουδικής Αραβίας, το οποίο είναι σαφώς κατώτερο από εκείνο των κύριων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων, στα οποία πρωταγωνιστούν οι ανταγωνιστές του Ronaldo. Αλλά τα ρεκόρ παραμένουν. Και ο ίδιος θέλει να συνεχίσει να θέτει νέα.

Διαβάστε ακόμη: