Οι τιμές του χρυσού αντιστάθμισαν τα κέρδη την Τετάρτη, πληγωμένες από το ισχυρότερο δολάριο και την ανάκαμψη των αποδόσεων των ομολόγων, καθώς οι επενδυτές αφομοιώνουν την υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Fitch στις ΗΠΑ και επικεντρώνονται στα στοιχεία μισθοδοσίας εκτός των γεωργικών προϊόντων αργότερα αυτή την εβδομάδα.

Η spot τιμή του χρυσού τελευταία σημείωσε πτώση 0,35% στα 1.937,20 δολάρια ανά ουγγιά, αφού σημείωσε άνοδο έως και 0,6% νωρίτερα δεδομένων ορισμένων θέσεων αγοράς προς “ασφαλή καταφύγια”, αφού ο οίκος αξιολόγησης Fitch υποβάθμισε την κυβέρνηση των ΗΠΑ σε AA+ από ΑΑΑ.

Το συμβόλαιο μελλοντικής εκπλήρωσης χρυσού ΗΠΑ υποχώρησε 0,25% στα 1.973,90 $.

«Τα υψηλότερα επιτόκια θα ασκούσαν τελικά πίεση στον χρυσό. Επίσης, βλέπουμε μεγαλύτερη ισχύ στο δολάριο. Οι τιμές είναι παγιδευμένες κάτω από τα $2.000 και πάνω από τα $1.900 προς το παρόν», δήλωσε ο Daniel Pavilonis, ανώτερος υπεύθυνος στρατηγικής αγοράς στην RJO Futures.

Το δολάριο σημείωσε άνοδο 0,4% σε υψηλό τριών εβδομάδων, καθιστώντας τον χρυσό πιο ακριβό για άλλους κατόχους νομισμάτων. Οι αποδόσεις των αμερικανικών 10ετών ομολόγων αναφοράς ανήλθαν στο υψηλότερο επίπεδο από τις 10 Ιουλίου.

Τα στοιχεία έδειξαν ότι οι ιδιωτικοί μισθοί στις ΗΠΑ αυξήθηκαν περισσότερο από το αναμενόμενο τον Ιούλιο, υποδεικνύοντας τη συνεχιζόμενη ανθεκτικότητα της αγοράς εργασίας που θα μπορούσε να προστατεύσει την οικονομία από την ύφεση.

Η Federal Reserve αύξησε τα επιτόκια κατά 25 μονάδες βάσης τον περασμένο μήνα. Σύμφωνα με το FedWatch Tool της CME, η πιθανότητα η Fed να αφήσει αμετάβλητα τα επιτόκια στη συνεδρίαση του Σεπτεμβρίου ήταν στο 83%.

Διαβάστε ακόμη: