Το μιούζικαλ The Music Man του Μπρόντγουεϊ, η πιο «καυτή» παράσταση της Νέας Υόρκης, ματαίωσε για πέντε ημέρες τις παραστάσεις του αφού ο πρωταγωνιστής του, ο Χιου Τζάκμαν, βρέθηκε θετικός στην Covid-19.

Ο Τζάκμαν ανέφερε στο Twitter ότι έχει μόνο ήπια συμπτώματα, όπως πονόλαιμο και καταρροή και ότι μόλις αναρρώσει θα βρεθεί και πάλι στη σκηνή.

Οι παραγωγοί ανακοίνωσαν ότι όλες οι παραστάσεις των επομένων ημερών αναβάλλονται.

Ο Τζάκμαν βρέθηκε θετικός αφού η συμπρωταγωνίστριά του, η Σάτον Φόστερ, ασθένησε επίσης την περασμένη εβδομάδα και αντικαταστάθηκε στις παραστάσεις. Η Φόστερ θα επιστρέψει στις 2 Ιανουαρίου αλλά ο Τζάκμαν θα παραμείνει εκτός θεάτρου μέχρι τις 6 Ιανουαρίου.

Δεκάδες παραστάσεις στο Μπρόντγουεϊ, όπως οι «Χάμιλτον», «Ο Βασιλιάς των λιονταριών» και ο Αλαντίν», ματαιώθηκαν τις τελευταίες 15 ημέρες λόγω κρουσμάτων κορωνοϊού, μολονότι οι ηθοποιοί, οι εργαζόμενοι και οι θεατές είναι όλοι τους εμβολιασμένοι. Ορισμένες παραστάσεις, όπως το ετήσιο χριστουγεννιάτικο σόου των Rockettes στο Radio City Music Hall ακυρώθηκαν τελείως ενώ άλλα μιούζικαλ διακόπηκαν πριν από μερικές εβδομάδες, λόγω ενός συνδυασμού πολλών κρουσμάτων και λίγων εισιτηρίων.

Το νέο κύμα δεν θα μπορούσε να έρθει σε χειρότερη στιγμή για το Μπρόντγουεϊ, τα θέατρα του οποίου επαναλειτούργησαν μόλις τον Σεπτέμβριο, αφού έμειναν κλειστά επί 18 μήνες λόγω της πανδημίας.

Η επίσημη πρεμιέρα του Music Man είναι προγραμματισμένη για τις 10 Φεβρουαρίου. Η ζήτηση εισιτηρίων είναι υψηλή, μολονότι η τιμή τους στα επίσημα σημεία πώλησης φτάνει τα 699 δολάρια και σε ιστοτόπους που τα μεταπωλούν μπορεί να αγγίξει ακόμη και τα 2.000 δολάρια το ένα.