Η Ντόρτμουντ δεν τα παρατάει και συνεχίζει την καταδίωξη της Μπάγερν Μονάχου. Οι «κιτρινόμαυροι» επικράτησαν με 3-2 στην έδρα της Χόφενχάιμ, έφτασαν τις τρεις σερί νίκες και μείωσαν τη διαφορά τους από τους Βαυαρούς στους τρεις βαθμούς, έχοντας όμως παιχνίδι περισσότερο.

Στα υπόλοιπα παιχνίδια πολύ σημαντικές νίκες όσον αφορά στην υπόθεση τετράδα πήραν οι Λεβερκούζεν, Φράιμπουργκ και Ουνιόν.

Χοφενχάιμ-Ντόρτμουντ 2-3

Μόλις στο 6’, οι φιλοξενούμενοι συνδυάστηκαν όμορφα και από ασίστ του Μάλεν, ο Χάαλαντ πλάσαρε σε κενή εστία για το 0-1. Πέντε λεπτά μετά η Χοφενχάιμ είχε δοκάρι σε κεφαλιά του Ρούτερ και στο 23′ οι γηπεδούχοι είχαν και νέο δοκάρι σε κεφαλιά του Ρίτσαρντς.

Τελικά, η ισοφάριση για τη Χοφενχάιμ ήρθε στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου όταν ο Μπεμπού έβγαλε την ασίστ και ο Κράμαριτς με πλασέ έκανε το 1-1, φτάνοντας τα 100 γκολ με τη φανέλα της Χοφενχάιμ.

Με τη δεύτερη ευκαιρία της στο ματς η Ντόρτμουντ πέτυχε και δεύτερο γκολ στο 58′ με γκολ του Ρόις από ασίστ του Μάλεν. Από νέα προσπάθεια του Μάλεν, στο 66′ ο Ράουμ έκανε το 1-3 με αυτογκόλ, κλειδώνοντας ουσιαστικά τη νίκη των Βεσταφλών. Το μόνο που κατάφεραν οι γηπεδούχοι ήταν να μειώσουν σε 2-3 στο 77′ με σκόρερ τον Ρουτέρ από κοντά, αλλά δεν κατάφεραν να φτάσουν στην ισοφάριση μέχρι το φινάλε.

Χοφενχάιμ: Μπάουμαν, Χούμπνερ (62′ Νορντβάιτ), Φογκτ, Ρίτσαρντς, Μπαουμγκάρτνερ (9′ Ρουτέρ), Στίλερ, Γκάιγκερ (62′ Ρούντι), Ράουμ (83′ Μπρουν Λάρσεν), Κράμαριτς, Μπεμπού, Νταμούρ

Ντόρτμουντ: Κόμπελ, Βολφ (56′ Ζαγκαντού), Ακάνζι (83′ Πόνγκρατσιτς), Χούμελς, Γκερέιρο, Νταχούντ, Μπέλινχαμ, Μπραντ (56′ Αζάρ), Ρόις, Μάλεν (83′ Μουκόκο), Χάαλαντ (63′ Βίτσελ)

Τα αποτελέσματα της 20ης αγωνιστικής

Παρασκευή, 21/02

Άιντραχτ Φρανκφούρτης-Αρμίνια Μπίλεφελντ 0-2

Σάββατο, 22/01

Μπάγερ Λεβερκούζεν-Άουγκσμπουργκ 5-1

Γκλάντμπαχ-Ουνιόν Βερολίνου 1-2

Φράιμπουργκ-Στουτγκάρδη 2-0

Χόφενχαϊμ-Μπορούσια Ντόρτμουντ 2-3

Γκρόιτερ Φιρτ-Μάιντς 2-1