O Μασούρας είχε σέντρα που κατέληξε στο δοκάρι, ενώ οι γηπεδούχοι ολοκλήρωσαν τον αγώνα με εννέα παίκτες, λόγω αποβολών των Αλίτι και Μούριτς.

Η σημαντική απόκρουση του Βλαχοδήμου στο 5ο λεπτό, στο κοντινό σουτ του Ζενέλι, έπαιξε κομβικό ρόλο στο 0–1 του ημιχρόνου. Όπως συνέβη στη Βόρεια Ιρλανδία, έτσι και στην Πρίστινα, οι διεθνείς άρχισαν να πατούν καλά στο γήπεδο μετά τα πρώτα δέκα λεπτά.

Το κεντρικό αμυντικό δίδυμο βρέθηκε σε πολύ καλή κατάσταση (στα πρώτα λεπτά ο Χατζηδιάκος είχε μία αστάθεια, αλλά στη συνέχεια ανέβασε σημαντικά την απόδοσή του), οι ακραίοι οπισθοφύλακες κέρδιζαν συνεχώς μέτρα, ενώ σε φάση άμυνας ο Τσιμίκας λάμβανε σημαντικές βοήθειες από τον Μασούρα και ο Μπάλντοκ από τον Λημνιό.

Τις φορές που το Κόσοβο επιχείρησε να «τρέξει» στην αντεπίθεση, οι παίκτες του Πογιέτ λειτούργησαν σωστά και απέσπασαν τη μπάλα, κάτι που δε συνέβη μόνο στο 27’, όταν αρχικά ο Ζέγκροβα πέρασε τον Τσιμίκα και ακολούθως το σουτ του Φαζλίγι πέρασε άουτ.

Οι σέντρες που επιχειρούσαν οι ποδοσφαιριστές της εθνικής δεν έφερναν αποτέλεσμα, ο Γιακουμάκης ήταν εξουδετερωμένος και τελικώς, το γκολ ήλθε όταν η Ελλάδα αποφάσισε να επιτεθεί διαφορετικά.

Ο Μάνταλος πέρασε αριστερά στον Τσιμίκα, αυτός του έδωσε και πάλι. Ο Έλληνας μεσοεπιθετικός «τσίμπησε» τη μπάλα πριν από το σκληρό μαρκάρισμα του Ραχμάνι και πάσαρε στον Μπακασέτα.

Το σουτ του αρχηγού από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής ήταν άπιαστο και έκανε το 0–1 στο 36’. Γκολ στο Μπέλφαστ, γκολ και στην Πρίστινα για τον ποδοσφαιριστή της πρωταθλήτριας Τουρκίας, Τραμπζονσπόρ.

Eθνική Ελλάδας

Ο σκόρερ επιχείρησε νέο σουτ στο 39’ που ήταν άστοχο, ο Βλαχοδήμος διάβαζε εξαιρετικά το παιχνίδι και όπου χρειαζόταν έβγαινε ταχύτατα για να δώσει τέλος σε οποιαδήποτε υποψία φάσης και το πρώτο μισό ολοκληρώθηκε με την Ελλάδα να έχει 58% ποσοστό κατοχής μπάλας και 287 πάσες (σωστές οι 250).

Χαμένες ευκαιρίες για το 02, το Κόσοβο με εννέα ποδοσφαιριστές

Ο Γκουστάβο Πογιέτ συνέχισε με την ίδια διάταξη και παίκτες στο δεύτερο ημίχρονο και παρότι οι Κοσοβάροι ήταν πίσω στο σκορ, οι ευκαιρίες που δημιουργήθηκαν, έφεραν το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα κοντά στο 0–2.

Αρχικά, στο 49’ ο Γιακουμάκης βρήκε… αέρα μετά τη σέντρα του Λημνιού, στο 53’ η σέντρα του Μασούρα κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι και η πρώτη απάντηση των γηπεδούχων ήταν το σουτ του Ρασίτσα που κόντραρε στον Χατζηδιάκο και έδιωξε σε κόρνερ ο Βλαχοδήμος.

Στο 57’, ο Σιώπης αντικατέστησε τον Κουρμπέλη και ο Παυλίδης, τον Γιακουμάκη. Αμφότεροι οι παίκτες που αποχώρησαν ως αλλαγές, είχαν κίτρινη κάρτα. Η ελληνική ομάδα έπαιξε έτσι με καθαρό «εξάρι» τον Σιώπη, σε διάταξη 4–1–4–1.

Ο Μπάλντοκ, ο οποίος πήρε περισσότερες μπάλες στα πόδια του στο δεύτερο μισό, έφτασε μία… ανάσα μακριά από το 0–2 στο 63’. Από πάσα του Λημνιού βρέθηκε απέναντι από τον Μούριτς, αλλά αντί να «σπάσει» σε Παυλίδη ή Μασούρα, έκανε αδύναμο πλασέ πάνω στον αντίπαλο γκολκίπερ και χάθηκε η μοναδική ευκαιρία.

Ο «δαιμόνιος» Ζεγκρόβα αστόχησε στο 64’, ώσπου στο 72’ η ομάδα του έμεινε με παίκτη λιγότερο. Ο Λημνιός, ο οποίος έκανε εξαιρετικό δεύτερο ημίχρονο, απέσπασε και δεύτερη κίτρινη από τον Αλίτι.

Ο Καστράτι απέτρεψε το δεύτερο γκολ για τη «γαλανόλευκη» στο 73’, όταν με καίριο τάκλιν σταμάτησε τον Μαυροπάνο που ετοιμαζόταν να σπρώξει τη μπάλα στα δίχτυα, ενώ στο επόμενο λεπτό ήρθε και άλλη τελική, αυτή τη φορά με σουτ του Μπακασέτα μέσα από την περιοχή που μπλόκαρε ο Μούριτς.

Η σπουδαιότερη ευκαιρία του Κοσόβου για το 1–1 σημειώθηκε στο 83’. Ο Βλαχοδήμος κράτησε απαραβίαστη την εστία του στην κεφαλιά του Ραχμάνι. Οι γηπεδούχοι ολοκλήρωσαν το παιχνίδι με εννέα παίκτες.

Στις καθυστερήσεις, ο Μπουχαλάκης, που είχε μπει ως αλλαγή αντί του Μάνταλου στο 86’, πέταξε τη μπάλα μπροστά για τον Παυλίδη και ο γκολκίπερ Μούριτς στην προσπάθειά του να διώξει, το έκανε εκτός περιοχής με το χέρι. Ο Σκωτσέζος διαιτητής, Τζον Μπίτον, τού έδειξε κόκκινη και έτσι, το 0–1 παρέμεινε μέχρι τέλους για το «δύο στα δύο» στον όμιλο του UEFA Nations League.

Κόσοβο (Αλέν Ζιρές): Μούριτς, Λ. Καστράτι, Ραχμάνι, Κριεζίου, Αλίτι, Λοσάι (75’ Μπερίσα), Φαζλίγι (75’ Ντρέσεβιτς), Ζεγκρόβα (90’+3’ Ουκάνι), Ζενέλι (57’ Κολόλι), Ρασίτσα (57’ Μπιτίτσι), Μουρίκι.

Ελλάδα (Γκουστάβο Πογιέτ): Βλαχοδήμος, Μπάλντοκ, Χατζηδιάκος, Μαυροπάνος, Τσιμίκας, Κουρμπέλης (56’ Σιώπης), Μάνταλος (86’ Μπουχαλάκης), Μπακασέτας, Λημνιός, Μασούρας (78’ Δουβίκας), Γιακουμάκης (57’ Παυλίδης).