Μετά την Εθνική Ρουμανίας τα ΜΜΕ της πατρίδας του… ξανά θυμήθηκαν τον Ραζβάν Λουτσέσκου. Αυτή την φορά για λογαριασμό της ιστορικής (Γαλλίδας) Σεντ Ετιέν. Παρότι γνωρίζουν πολύ καλά πως ο “Στρατηγός” έχει ρήτρα 7.000.000 ευρώ και ο τι αν είναι να φύγει απο τον ΠΑΟΚ θα πρέπει κάποιος owner/κάποιο club να τα σκάσει στον Ιβάν Σαββίδη.

Πάμε και στις πληροφορίες που μόνο σε ψαγμένες μανατζερικές πιάτσες κυκλοφορούν. Οι “στεφανουά” που απέλυσαν αρχές του μήνα τον Κλοντ Πιέλ, όντως όχλησαν και προσπάθησαν να ψήσουν τον κόουτς Ραζβάν. Μάλιστα χρησιμοποίησαν Ρουμάνα ατζέντη που τον γνωρίζει αλλά και έναν Γάλλο δικηγόρο που γνωρίζει τον μπαμπά Μιρτσέα…

Ο Λουτσέσκου όμως, παρότι η Σεντ Ετιέν παραδοσιακά είναι top club στην Γαλλία (η ομάδα του …Πλατινί) παρέμεινε πιστός κι αφοσιωμένος στον ΠΑΟΚ. Έτσι είπε… non στους Γάλλους, όπως είχε πεί και στον πρόεδρο της ρουμανικής ΠΟ αλλά και στην Αλ Σαντ.

Για να το κλείσω, η Σεντ Ετιέν τελικά την προηγούμενη εβδομάδα υπέγραψε τον “αντι – Πιέλ”, πηγαίνοντας στον 57χρονο Γαλλο Πασκάλ Ντουπράζ. Του έδωσε συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι, με οψιόν ανανέωσης του από τον σύλλογο.

Ποιός θα κάνει τα χειμερινά μεταγραφικά ψώνια στην ΑΕΚ…

Η ΑΕΚ δεδομένα θέλει κι άλλη άμεση αναβάθμιση – μετά την καλοκαιρινή – του ρόστερ της, με την μεταγραφή ενός ή δυο χαφ να κρίνεται απαραίτητη τον Γενάρη. Τουλάχιστον αν όντως η ιδιοκτησία θέλει εμπράκτως να στηρίξει τον κόουτς Γιαννίκη και αυτό που θέλει να παίζει η δική του ομάδα.

Κάπου εκεί όμως, μπλέκονται οι…γραμμές! Τα χειμερινά ψώνια θα γίνουν με εισήγηση του Αργύρη Γιαννίκη ή θα τα κάνουν οι Παπαδημητρίου – Κονέ; Για να το διευκρινήσω: οι “κιτρινόμαυροι” θα πάρουν παίκτη ή παίκτες που θα υποδείξει ο κόουτς (συγκεκριμένα ονόματα δηλαδή) ή θα πάρουν παίκτες με τα χαρακτηριστικά που ζητάει ο κόουτς και έγκρισής του αλλά επιλογής του διδύμου τεχνικών διευθυντών;

Το παραπάνω ερώτημα δεν είναι… ρητορικό αλλά προέκυψε από όσα σχολιάζονται στην πιάτσα. Δηλαδή πως ο Γιαννίκης έχει προτείνει τρεις συγκεκριμένους μέσους από το γερμανικό πρωτάθλημα, ώστε να αποκτηθεί ο ένας, αλλά κάποιοι εντός ΑΕΚ εμμέσως θέλουν ή θέλησαν (με τον έναν ή τον άλλο τρόπο) να τους γειώσουν/”κάψουν”.

Τώρα αν το κάνουν γιατί διαφωνούν με την αξία του ή επειδή δεν τους αρέσει το συγκεκριμένο ελληνογερμανικό μανατζερικό κανάλι , στο οποίο τους … οδηγεί ο Γιαννίκης, θα σας γελάσω.

Και θέμα μου δεν είναι η αιτία αλλά η… πρόθεση. Λέτε να το έχει καταλάβει και ο Δημήτρης Μελισσανίδης για αυτό και έδωσε εντολή την Τρίτη να ανακοινωθεί πως ο κοουτς Αργύρης επέκτεινε το συμβόλαιο ως το 2024;

“Γείωσε” τον Γιαννιώτα ο Άρης, τον θέλει ο Απόλλων…

Για τον Μπερτόλιο που δεν ανανεώνει στον Άρη αν ο Καρυπίδης δεν του κάνει διπλασιασμό των τωρινών αποδοχών του σας τα έχω γράψει αναλυτικά, σε δυο… δόσεις.

Για τον Γιαννιώτα που έχει συμφωνήσει από τέλη Νοεμβρίου με το αφεντικό του Άρη, αλλά τον “πάγωσε” ο κόουτς Μάντζιος με την δικαιολογία πως θα έπρεπε πρώτα να αποχωρήσουν παίκτες από το ρόστερ και τις… προπονήσεις, επίσης σας τα έγραψα σε ανύποπτο χρόνο.

Παρεμπιπτόντως για τον εξτρέμ Σίλβα της Νότιγχαμ,που επιστρέφει από 1η Γενάρη στο “Βικελίδης” προφανώς δεν υπάρχουν τέτοιες… προφάσεις. Τυχαίο;

Το πήρε πλέον χαμπάρι πάντως και ο ίδιος, ο πρώην εξτρέμ του Ολυμπιακού, που έχει αυτή την στιγμή μόνο μια πρόταση στα χέρια του κι αυτή απο τον Απόλλωνα. Δεν ξέρω όμως, αν… συγκινεί τον Γιαννιώτα. Τουλάχιστον αυτά, πάνω κάτω , έλεγε στον Σάσα του Άρη, με τον οποίο έχουν γίνει φίλοι τους τελευταίους μήνες στην Θεσσαλονίκη.

Ο Καρυπίδης την “ψαχνει” για “10άρι” από Γαλλία και η προσπάθεια για την “βόμβα Μπεν Αρφά”

Από τον Φακούντο Μπερτόλιο ξεκίνησα και σε αυτόν… επιστρέφω. Έμαθα πως ο Καρυπίδης επειδή ο Αργεντινός δεν ανανεώνει πάει να κάνει το μπαμ με “δεκάρι” μεγάλο όνομα, που είναι Γάλλος και …κυκλοφορεί ελεύθερος στην αγορά από το καλοκαίρι!

Θα προσπαθήσει να τον πείσει/ κλείσει από τον Γενάρη αν και μιλάμε για πολύ δύσκολη περίπτωση και έναν ιδιόρυθμο χαρακτήρα. Ο λόγος για τον Χατέμ Μπεν Αρφά!! Μια υπόθεση που δουλεύεται με πάσα μυστικότητα και είναι ευνόητο πως ο ηγέτης του Άρη δεν ήθελε να διαρρεύσει στα ΜΜΕ…

Ο 34χρονος πλέον Μπεν Αρφά, που την περασμένη σεζόν την έβγαλε στην Μπορντό, το καλοκαίρι είχε ρίξει “χυλόπιτα” στην ΑΕΚ ενώ στο παρελθόν δεν κατάφερε να τον φέρει Ελλάδα ούτε ο Ολυμπιακός. Βέβαια τα χρόνια περνάνε…

Οπότε μένει να δούμε αν τα καταφέρει μαζί του ο Καρυπίδης για τον Άρη. Ήδη πληρώνει τρελά (για Άρη) συμβόλαια: κοντά στο εκατομμύριο σε Καμαρά, 800.000 ευρώ σε Ενταγιέ και μια 600άρα στον Ιτούρμπε. Το αφεντικό όμως, θέλει να πάρει φέτος το Κύπελλο!!

Μεταγραφή τρελής υπεραξίας στην Νις ο Ντανίλο Μπαρμπόσα, τι πραγματικά ισχύει με ΑΕΚ

“Κλείνω” την στήλη και πάω για… Χριστούγεννα με μια είδηση επί του πιεστηρίου: ο Ντανίλο Μπαρμπόσα, ο αμυντικός χαφ της Νις, ο οποίος ήταν δανεικός στην βραζιλιάνικη Παλμέιρας από την περασμένη…25η Μαρτίου αλλά της τον επιστρέφει, δεν είναι τόσο… κοντά στην ΑΕΚ όπως εμφανίζεται. Κι αυτό δεν έχει να κάνει (μόνο)με την οικονομική πλευρά της υπόθεσης.

Για την ακρίβεια ο 25χρονος Βραζιλιάνος, για τον οποίο η γαλλική ομάδα το καλοκαίρι του 2018 πλήρωσε τρελή υπεραξία στην Μπράγκα και τον αγόρασε με 10.000.000 αλλά δεν της βγήκε ποτέ δεν αποτελεί καν τον Νο 1 στόχο, την βασική επιλογή/υποψηφιότητα για την μεταγραφή μέσου τον Γενάρη από πλευράς “κιτρινόμαυρων”!

Όπως χαρακτηριστικά μεταφέρθηκε στην στήλη ο Ντανίλο Μπαρμπόσα μπορεί να έρθει στην ΑΕΚ ΜΟΝΟ αν πάρει δυο μέσους τον Γενάρη (ως δεύτερη προσθήκη δηλάδη). Και μόνο ως δανεικός, χωρίς την λεγόμενη υποχρεωτική οψιόν αγοράς. Εκτός κι αν προηγουμένως έχει αποχωρήσει ο Λε Ταλέκ, οπότε μπορεί να αλλάξουν τα δεδομένα…

Στο μείον του Ντανίλο Μπαρμπόσα, παρότι έχει κάποια από τα χαρακτηριστικά που ζητάει ο κόουτς Γιαννίκης, είναι και ο τι στην Παλμέιρας του Άμπελ Φερέριρα δεν ήταν και τόσο ενεργός, ούτε καν στο βασικό ροτέισον(με περιορισμένο χρόνο συμμετοχής)