Ο Απόλλων Σμύρνης φλέρταρε με τη νίκη στην Τούμπα, αλλά τελικά πήρε την ισοπαλία 2-2 από τον ΠΑΟΚ. Η κατρακύλα του «Δικέφαλου του Βορρά» στις 100 μέρες με τον Πάμπλο Γκαρσία στην τεχνική ηγεσία του συνεχίστηκε και θα μπορούσε να είναι ακόμα πιο… κατηφορική, αν ο Φωτιάς και το VAR δεν τον βοηθούσαν να αποφύγει την ήττα απέναντι στην Απόλλωνα στην Τούμπα. Γιατί η τελική ισοπαλία 2-2 δεν θα ήταν πραγματικότητα εάν ο σκόρερ της ισοφάρισης Ίνγκασον είχε αποβληθεί μερικά λεπτά πριν την επίτευξη του γκολ.

Δύο λεπτά πριν σκοράρει (86′), ο Ίνγκασον είχε χτυπήσει με αγκωνιά τον Κολ του Απόλλωνα στο κέντρο του γηπέδου και θα έπρεπε να αποβληθεί, αλλά ούτε ο Φωτιάς, ούτε και ο Μανούχος στο VAR είδαν την παράβαση και άφησαν τον Ισλανδό στον αγωνιστικό χώρο. Και στο 88′ ο Ίνγκασον διαμόρφωσε το 2-2, δίνοντας στον ΠΑΟΚ τον βαθμό και στερώντας από τον Απόλλωνα ένα σπουδαίο διπλό.

Βέβαια, ο Φωτιάς είχε δείξει τις διαθέσεις του από τις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου, όταν σε real time στην εξέλιξη του ματς αγνόησε το πεντακάθαρο «κλάδεμα» του Ελ Καντουρί στον Ιωαννίδη στην περιοχή του Ζίβκοβιτς. Χρειάστηκε να τον ειδοποιήσει το VAR για να τσεκάρει τη φάση και να υποδείξει την εκτέλεση πέναλτι, μην έχοντας άλλη επιλογή. Σε μία ανατροπή που δίνεται αμέσως, ειδικά που ο Φωτιάς είχε ανοιχτό οπτικό πεδίο.

Ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε στο 29′. Ο Βιεϊρίνια σέντραρε από δεξιά, ο Ουάρντα κέρδισε την πρώτη κεφαλιά ο Ελ Καντουρί πήγε να σουτάρει, βρήκε λάθος τη μπάλα αλλά αυτή στρώθηκε στον Ουάρντα, ο οποίος από το πέναλτι με γυριστό σκόραρε.

Ο Απόλλωνας ισοφάρισε στο 52′ με εκτέλεση πέναλτι. Ο Ελ Καντουρί ανέτρεψε καθαρά τον Ιωαννίδη στην περιοχή, ο Φωτιάς προσπέρασε τη φάση αλλά ο Μανούχος από το VAR τον κάλεσε να δει τη φάση και ο ρέφερι αναγκάστηκε να υποδείξει την παράβαση. Την οποία αξιοποίησε ο Τσαμπούρης εκτελώντας εύστοχα για το 1-1.

Η ανατροπή συνεχίστηκε στο 81′, όταν ο Μαρκ Φερνάντες και ο Κάλισιρ συνδυάστηκαν από αριστερά, ο Ισπανός μπήκε στην περιοχή και με διαγώνιο πλασέ σκόραρε!

Ο ΠΑΟΚ στάθηκε τυχερός και ισοφάρισε στο 88′, όταν ο Ζίβκοβιτς εκτέλεσε κόρνερ από δεξιά, ο Βαρέλα έπιασε την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι και ο Ίνγκασον (που θα έπρεπε να έχει αποβληθεί…) με προβολή στο δεύτερο δοκάρι σκόραρε.

ΠΑΟΚ: Ζίφκοβιτς, Βαρέλα, Ίνγκασον, Περέιρα, Βιεϊρίνια, Σβαμπ, Ελ Καντουρί, Μουργκ(72′ Ζίβκοβιτς), Τζόλης(62′ Καγκάβα), Ουάρντα, Κρμέντσικ(62′ Σφιντέρσκι)

ΑΠΌΛΛΩΝ ΣΜΎΡΝΗΣ: Βέρχουλστ, Μπρούτσιτς(65′ Χουχούμης), Ντομίνγκες, Μπαξεβανίδης, Κολ, Ιωαννίδης, Μπεντινέλι(75′ Κιτοκό), Κάλισιρ, Σλίβκα, Τσαμπούρης, Ντάουντα(65′ Μ.Φερνάντεθ)