Ο Αντώνης Τσαπατάκης είναι Έλληνας παραολυμπιονίκης στην κολύμβηση και έχει λάβει πολλά βραβεία σε εθνικό επίπεδο (κατέχει δύο εθνικά ρεκόρ), ευρωπαϊκούς και παγκόσμιους διαγωνισμούς. Ασχολιόταν με το κολύμπι από πολύ μικρός κερδίζοντας αρκετά βραβεία στην κολύμβηση αλλά και στην υδατοσφαίριση. Το Δεκέμβριο του 2006, λίγο έξω από την πισίνα όπου είχε περάσει τη μισή ζωή του, έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του λόγω υπερβολικής ταχύτητας, με αποτέλεσμα την παράλυση των κάτω άκρων.

Παρόλα αυτά, σε λιγότερο από ένα χρόνο μετά το ατύχημα, γύρισε πίσω στις πισίνες και άρχισε να κολυμπάει για τον αθλητικό σύλλογο ατόμων με αναπηρία «Μεγαλόνησος», αφού όπως δήλωσε «είχε ανάγκη την ανεξαρτησία».

Ως «άτομο με αναπηρία» και αυτός αντιμετωπίζει αρκετές δυσκολίες στην καθημερινότητά του λόγω της απερισκεψίας άλλων πολιτών.

Είναι πια συχνό φαινόμενο πολλοί οδηγοί να παρκάρουν τα αυτοκίνητά τους σε ράμπες ΑΜΕΑ δυσκολεύοντας τη ζωή των δεύτερων. Ο Αντώνης Τσαπατάκης που έχει πια..κουραστεί από αυτήν την απερισκεψία ανέβασε ένα βίντεο στους λογαριασμούς του στα social media ευχόμενος «καλές γιορτές, αλλά.. έλεος ρε παιδιά!».

Η ανάρτησή του:

«Μακάρι να υπήρχε click away μέθοδος για την «αγορά» αλληλοσεβασμού ή αλληλοκατανόησης για κάποιους, παραλαμβάνοντας τα πριν βγουν από το σπίτι τους…. Καλές γιορτές σε όλους και στους «ανάπηρους»*(εκείνος που δεν σέβεται τον συνάνθρωπο).»