Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας δεν είχε κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, Τζο Μπάιντεν, «εδώ και αρκετές ημέρες», επεσήμανε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Τηρώντας το υγειονομικό πρωτόκολλο, ο κ. Μπλίνκεν θα παραμείνει σε απομόνωση και θα συνεχίσει να ασκεί τα καθήκοντά του από την κατοικία του, συμπλήρωσε ο Νεντ Πράις.

Η δημοσίευσή του:

Στις 26/04, η αντιπρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών ΑμερικήςΚάμαλα Χάρις, είχε διαγνωσθεί θετική στον κορωνοϊό, σύμφωνα με ανακοίνωση του εκπροσώπου της.

Κάμαλα Χάρις, Αντιπρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής.

Στις 17/04, ο αρχηγός του αμερικανικού στρατού ξηράς διεγνώσθη θετικός στον κορωνοϊό

Ο στρατηγός, Τζέιμς ΜακΚόνβιλ, όντας πλήρως εμβολιασμένος, παρουσίασε ήπια συμπτώματα.

«Ο κ. ΜακΚόνβιλ βρέθηκε θετικός στην πανδημική νόσο και εργάζεται εξ αποστάσεως», είχε συμπληρώσει ο εκπρόσωπός του σε επίσημη ενημέρωση.

Διετέλεσε Υπαρχηγός του στρατού ξηράς των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής έως την 26η Ιουλίου 2019, ενώ προήχθη σε Αρχηγός ακριβώς δύο εβδομάδες αργότερα.

Κατάγεται από το Κουίνσι της Μασαχουσέτης και είναι απόφοιτος της αμερικανικής Στρατιωτικής Ακαδημίας, στο Γουέστ Πόιντ της Νέας Υόρκης.

Στις 07/04, η Πρόεδρος της Βουλής των ΑντιπροσώπωνΝάνσι Πελόζι, είχε βρεθεί θετική στον κορωνοϊό και παραμένει σε κατάσταση απομόνωσης κατ’ οίκον, όπως ορίζει το υγειονομικό πρωτόκολλο.

Την περίοδο εκείνη, τουλάχιστον έξι υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι, μεταξύ των οποίων Υπουργοί και βουλευτές, είχαν διαγνωσθεί θετικοί.