Την αποκάλυψη ότι παραλίγο να πεθάνει από κορωνοϊό έκανε ο Αλ Πατσίνο,λέγοντας ότι «δεν είχε σφυγμό» για αρκετά λεπτά.

Σε συνεντεύξεις του στο περιοδικό People και τους New York Times με αφορμή την κυκλοφορία σε λίγες ημέρες της βιογραφίας του, ο 84χρονος ηθοποιός περιέγραψε λεπτομερώς την εμπειρία του με τον ιό, από τον οποίο προσβλήθηκε το 2020, πριν την κυκλοφορία του εμβολίου.

«Είπαν ότι ο σφυγμός μου είχε χαθεί. Είσαι εδώ και μετά δεν είσαι εδώ. Σκέφτηκα: Ουάου, δεν έχεις καν αναμνήσεις. Δεν έχεις τίποτα. Παράξενο» δήλωσε στους New York Times.

Ο Αλ Πατσίνο είπε ότι «δεν αισθανόταν καλά – ασυνήθιστα όχι καλά» και περιέγραψε πως είχε πυρετό και αφυδάτωση πριν χάσει τις αισθήσεις του. «Καθόμουν εκεί στο σπίτι μου και χάθηκα. Κάπως έτσι. Δεν είχα σφυγμό» είπε.

«Σοκαρίστηκα όταν άκουσα τους γιατρούς να λένε: ‘Επέστρεψε’»

Έφτασε ασθενοφόρο και ξύπνησε με μια ιατρική ομάδα στο σαλόνι του, που περιλάμβανε 6 τραυματιοφορείς και δύο γιατρούς. «Φορούσαν αυτές τις στολές που έμοιαζαν σαν να ήταν από το διάστημα ή κάτι τέτοιο» είπε. «Ήταν κάπως σοκαριστικό να ανοίγεις τα μάτια σου και να το βλέπεις αυτό. Όλοι ήταν γύρω μου και μου είπαν: ‘Επέστρεψε. Είναι εδώ’».

Μιλώντας στο People, o Αλ Πατσίνο αναφέρθηκε στο αν όντως είχε πεθάνει, παρά το γεγονός ότι μια νοσοκόμα επιβεβαίωσε την έλλειψη σφυγμού του. «Νόμιζα ότι βίωσα το θάνατο. Μπορεί να μην το έκανα. Δεν νομίζω ότι πέθανα. Όλοι νόμιζαν ότι ήμουν νεκρός. Πώς θα μπορούσα να είμαι νεκρός;».

«Δεν είδα άσπρο φως ή κάτι τέτοιο»

Ο βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός δήλωσε επίσης ότι «δεν είδε το λευκό φως ή οτιδήποτε άλλο» και ότι «δεν υπάρχει τίποτα εκεί» μετά το θάνατο – αν και η εμπειρία του προκάλεσε κάποιο υπαρξιακό προβληματισμό.

«Όπως λέει ο Άμλετ: ‘Να είσαι ή να μην είσαι’ – Η ανεξερεύνητη χώρα από την οποία δεν επιστρέφει κανείς ταξιδιώτης» και συνεχίζει: «Δεν υπάρχει άλλο. Έχεις φύγει. Δεν το είχα σκεφτεί ποτέ στη ζωή μου. Αλλά ξέρεις πώς είναι οι ηθοποιοί: ακούγεται ωραίο να λες ότι πέθανα μία φορά».

Άλλαξε η εμπειρία αυτή τον τρόπο που βλέπει τον θάνατο ο Αλ Πατσίνο;

Ερωτηθείς πάντως από το People αν η επαφή του με τον θάνατο άλλαξε τον τρόπο που ζει, απάντησε: «Καθόλου».

Ο Πατσίνο περιγράφει λεπτομερώς την εμπειρία του στα επερχόμενα απομνημονεύματά του με τίτλο «Sonny Boy» τα οποία θα κυκλοφορήσουν στις 15 Οκτωβρίου.

Διαβάστε ακόμη: