Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, ανακοίνωσε από το βήμα της Βουλής ότι θα καταθέσει αγωγή στον Παύλο Πολάκη.

Χαρακτηριστικά είπε «Δεν θα ξαναπαντήσω στον Παύλο Πολάκη ό,τι και αν ξαναπεί. Η μόνη συζήτηση μαζί του θα γίνει στο δικαστήριο, στην αγωγή που καταθέτω» αναφορικά με όσα του καταλογίζει για την υπόθεση Novartis ο βουλευτής και πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Γεωργιάδης επιτέθηκε και στο ΚΙΝΑΛ για τη στάση του σχετικά με το επεισόδιο που προκάλεσε χθες ο κ. Πολάκης κάνοντας λόγο για κατάπτυστη δήλωση από ένα κόμμα που έχει στοχοποιηθεί για την υπόθεση Novartis.

Γεωργιάδης στη Βουλή: Ύμνος στην υπουργική μου θητεία η πράξη αρχειοθέτησης

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κατά την ομιλία του στη Βουλή, τόνισε ότι «Δεν έχω να φοβηθώ τίποτα απ’όσα λέει ο Παύλος Πολάκης».

Ειδικότερα, ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι «Έλεγα χθες στον προεδρεύων να αφήσει τον κ.Πολάκη να μιλήσει. Η Βουλή είναι πεδίο αντιπαραθέσεων και η πράξη αρχειοθέτησης που ζήτησε η Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ περιέχει ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα και κανείς δικαστής δεν την δίνει χωρίς την έγκρισή μου. Αν κάποιος δικαστής το έκανε, θα παρανομούσε γιατί δεν θα είχε τη δική μου συναίνεση. Καταθέτω την πράξη αρχειοθετήσεων στη Βουλή των Ελλήνων γιατί δεν έχω να κρύψω τίποτα. Είναι το καλύτερο παράσημο στην πολιτική μου καριέρα»

Και πρόσθεσε «Το αντίθετο καταλήγει ότι όχι μόνο δεν έχω ωφελήσει τη Novartis, αλλά την έχω βλάψει. Σε ένα κράτος δικαίου πώς λύνεται μία διαφορά με ‘’τσίγγινα σωβρακάκια’’ ή λύνεται με θεσμικό τρόπο; Εγώ τότε παραιτήθηκα και ζήτησα να γίνει ειδικό δικαστήριο. Η δική σας προκαταρκτική επιτροπή αποφάσισε πως η Βουλή δεν έχει καμία δικαιοδοσία να αποστείλει το πόρισμα στη δικαιοσύνη».

«Εμένα με έλεγξε η κ. Τουλουπάκη και έκρινε ότι ούτε αποχρώσες ενδείξεις δεν είχανε στο πρόσωπο μου. Όλοι οι δικαστεί είπαν να αρχειοθετηθώ και ένας δικαστής είπε να ζητήσουμε εξηγήσεις από τον ελεγχόμενο. Ούτε αυτή η δικαστής δε βρήκε τίποτα εναντίον μου. Ο κ. Τσούρος κατέθεσε ότι ουδέν βρήκαμε κατά του Άδωνι για τη Novartis. Η κ. Τουλουπάκη και ο κ. Ζάζαρης και πέντε ακόμη δικαστές δε βρήκαν ούτε μία αποχρώσα ένδειξη για τη Novartis». 

Στη συνέχεια, ο Άδωνις Γεωργιάδης διερωτήθηκε «Που να πάω, στο Βατικανό στον ΟΗΕ πρέπει να πάω; Ανθρώπινα ρωτάω, να μου πείτε. Τι άλλο θέλετε να κάνω για να σταματήσετε. Σήμερα πάλι είμαι πρωτοσέλιδο. Να κάνουμε ένα ειδικό σώμα δικαστηρίου με πρόεδρο τον Πολάκη και τον Βαξεβάνη, προφανώς». 

«Ξέρετε, η μόνη χρονιά που η Novartis είχε ζημίες ήταν επί της δικής μου θητείας», συμπλήρωσε.