Μια ακόμη σημαντική δημοσιογραφική επιτυχία κατέγραψε ο Αντώνης Σρόιτερ, με την αποκλειστική συνέντευξη που του παραχώρησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha. Από την πλευρά του όμως ο πρωθυπουργός είτε από ελλιπή ενημέρωση είτε από τακτικισμό ώστε να μην «θιγεί» το προφίλ του κυβερνητικού έργου υπέπεσε σε σοβαρές ανακρίβειες.
 
Έχουμε και λέμε:
Ο κος Μητσοτάκης αναφέρει ότι καλώς άνοιξαν τον τουρισμό με αυτόν τον τρόπο και αυτό δεν είχε καμία επίπτωση στην πανδημία.
Αυτό δεν ισχύει, όσο κι αν η κυβέρνηση επιμελώς κινείται στην κατεύθυνση αυτή. Η επί της αρχής κινητικότητα -εκτός αν αυτή αφορά περιοχές που έχουν εξαλείψει τον ιό- ευνοεί τη διασπορά του ιού στην κοινότητα. Πρόκειται περί αυτονόητου συμπεράσματος το οποίο προέρχεται από τα όσα κατά καιρούς έχουν εξηγήσει οι επιστήμονες και από τα παραδείγματα άλλων χωρών, όπως και τις έρευνες.
 
Ο κος Μητσοτάκης είπε ότι όλες οι χώρες προχώρησαν σε άνοιγμα του τουρισμού όπως εμείς.
Και αυτό δεν ισχύει. Οι χώρες που διακρίθηκαν για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του 2ου κύματος είναι η Δανία, Νορβηγία, Φινλανδία, Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία, Ουρουγουάη, Κίνα, Νότια Κορέα και το Βιετνάμ.  Οι χώρες αυτές έχουν κλείσει τα σύνορά τους και επιτρέπουν επιλεκτική διέλευση με αρνητικό τεστ και υποχρεωτική 14ήμερη Καραντίνα.
 
Ο κος Μητσοτάκης αναφέρει ότι κάναμε εξαντλητικά τεστ κατά την τουριστική περίοδο.
Αυτό όχι μόνο δεν ισχύει αλλά γελάει ο κόσμος καθώς οι πάντες γνωρίζουν ότι είμαστε εκ των ουραγών σε τεστ στην Ευρώπη. Δυστυχώς, έχουμε επιλέξει την στρατηγική των λιγότερων τεστ έναντι των υπολοίπων, όπως μπορεί κανείς να διαπιστώσει και στον παρακάτω πίνακα:

Ο κος Μητσοτάκης αναφέρει ότι δεν έπαιξαν ρόλο τα Βαλκάνια στα αυξημένα κρούσματα της Χαλκιδικής τον Αύγουστο, διότι οι βαλκανικές χώρες (δεν είχαν αυξημένα κρούσματα όπως οι χώρες της Κεντρικής Ευρώπης. To κατά πόσο δεν ισχύει δείτε το στον παρακάτω πίνακα, καθώς oι πρώτες χώρες σε κρούσματα και θανάτους ανά εκατομμύριο κατά την καλοκαιρινή περίοδο ήταν οι βαλκανικές χώρες: