Κέντρο τεχνητής νοημοσύνης αξίας 200 εκατομμυρίων δολαρίων στην Ινδονησία σχεδιάζουν να κατασκευάσουν η Nvidia και η ινδονησιακή εταιρεία τηλεπικοινωνιών PT Indosat, σύμφωνα με κυβερνητικό αξιωματούχο. Η πρωτοβουλία υποστηρίζεται από την κυβέρνηση της Ινδονησίας, αξιοποιώντας την τοπική υποδομή 5G και το ποιοτικό ανθρώπινο δυναμικό.

Οι δύο εταιρείες θα κατασκευάσουν την εγκατάσταση στη Σουρακάρτα, μια πόλη στην επαρχία της Κεντρικής Ιάβας, δήλωσε ο υπουργός Τεχνολογίας Πληροφοριών και Επικοινωνιών Budi Arie Setiadi.

Ο Setiadi δήλωσε ότι το κέντρο τεχνητής νοημοσύνης θα φιλοξενήσει είτε τηλεπικοινωνιακές υποδομές, είτε ένα κέντρο ανθρώπινου δυναμικού, σύμφωνα με το Bloomberg.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Indosat παρείχε πληροφορίες για το επενδυτικό σχέδιο στον δήμαρχο της Σουρακάρτα Gibran Rakabuming Raka, ο οποίος είναι επίσης ο εκλεγμένος αντιπρόεδρος της Ινδονησίας και γιος του εν εξελίξει προέδρου Joko Widodo.

«Γιατί στη Σουρακάρτα; Επειδή είναι έτοιμη, έχει καλό ανθρώπινο δυναμικό και υποδομές 5G», δήλωσε.

Η Indosat έχει δεσμευτεί να γίνει πρωτοπόρος στην ανάπτυξη της AI στην Ινδονησία, δήλωσε ο εκπρόσωπός της Steve Saerang την Παρασκευή.

«Τώρα, η κύρια εστίασή μας είναι να αναπτύξουμε ένα κέντρο αριστείας που σχετίζεται με την τεχνητή νοημοσύνη στη Σουρακάρτα», είπε, προσθέτοντας ότι μια τέτοια συνεργασία θα προωθήσει την ανάπτυξη τεχνολογικών υποδομών στην Ινδονησία.

Η κατασκευή του αναμένεται να ξεκινήσει το 2024. Σύμφωνα με τον δήμαρχο της Σουρακάρτα, Gibran Rakabuming Raka, η πόλη επιλέχθηκε λόγω της ετοιμότητάς της με ανθρώπινους πόρους και υποδομές 5G.

Η Nvidia υπέγραψε μνημόνιο κατανόησης με την κυβέρνηση της Ινδονησίας τον Ιανουάριο του 2022, μέσω του οποίου δεσμεύτηκε να εκπαιδεύσει καθηγητές και πάνω από 20.000 φοιτητές πανεπιστημίου σε δεξιότητες τεχνητής νοημοσύνης σε διάστημα πέντε ετών, σε μια προσπάθεια να ενισχύσει τη δεξαμενή ταλέντων τεχνητής νοημοσύνης της χώρας.

Διαβάστε ακόμη: