Θύελλα αντιδράσεων έχει ξεσηκώσει η κίνηση της Ντέμι Μουρ στο μουσείο του Λούβρου στο Παρίσι. Η γνωστή ηθοποιός έβαλε κρυφά τον σκύλο της Πιλάφ στο μουσείο παρά τον κανονισμό ότι απαγορεύονται όλα τα κατοικίδια, εκτός από τα σκυλιά υπηρεσίας.

Η Μουρ δημοσίευσε στο Instagram φωτογραφίες του σκύλου της μπροστά από τη Μόνα Λίζα, καθώς και μια φωτογραφία του χωμένο στην μπλούζα της.

«Ο Πιλάφ καταλαμβάνει το Λούβρο», έγραψε η ηθοποιός στη λεζάντα της φωτογραφίας.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Demi Moore (@demimoore)

Φυσικά η ανάρτηση της προκάλεσε καταιγισμό αρνητικών σχολίων στο Instagram.

Ένας χρήστης έγραψε σε απάντηση στις φωτογραφίες: «Λυπηρό όταν οι διασημότητες κάνουν κατάχρηση της φήμης τους και πηγαίνουν τα κατοικίδιά τους σε μέρη που εμείς οι απλοί άνθρωποι δεν μπορούμε. Το Λούβρο έχει πολιτική απαγόρευσης των κατοικίδιων ζώων με εξαίρεση τα ζώα υπηρεσίας».

Eνώ ένας άλλος έγραψε: «Ένας σκύλος στο καλύτερο μουσείο;» με έναν άλλο να προσθέτει: «Πώς στο καλό επιτρέπεται να φέρεις έναν σκύλο στο Λούβρο».

Άλλοι υπέθεσαν ότι η Μουρ μπορεί να είχε μια ιδιωτική προβολή, αφού δεν υπήρχε κανένα από τα συνηθισμένα πλήθη που να εμποδίζουν τη θέα του αριστουργήματος των αρχών του 16ου αιώνα του Λεονάρντο ντα Βίντσι.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι η ιστοσελίδα του μουσείου αναφέρει ρητά ότι όλα τα ζώα -με εξαίρεση τα σκυλιά οδηγούς και βοηθούς- απαγορεύεται να εισέρχονται στο παγκοσμίου φήμης ίδρυμα.