Το «Athletic» ανέφερε σε δημοσίευμά του πως ήδη τέσσερις ομάδες από το MLS έχουν ξεκινήσει τις πρώτες επαφές με τον Κέβιν Ντε Μπρόινε, ο οποίος ανακοίνωσε στις αρχές του μήνα πως δεν θα ανανεώσει το συμβόλαιό του με τους «πολίτες» κι έτσι θα μείνει ελεύθερος το καλοκαίρι.
Οι πρώτοι αυτοί τέσσερις μνηστήρες είναι η Ίντερ Μαϊάμι του Λιονέλ Μέσι, η Νιού Γιορκ Σίτι, δηλαδή το «αδερφάκι» της Μάντσεστερ Σίτι στο MLS, η Σικάγο Φάιρ και η DC United.
Τα discovery rgihts του στο αμερικανικό πρωτάθλημα, δηλαδή τα δικαιώματα που δίνουν σ’ ένα σύλλογο του πρωταθλήματος το αποκλειστικο προβάδισμα να αποκτήσει έναν ποδοσφαιριστή, είναι στην κατοχή της Ίντερ Μαϊάμι.
Ωστόσο, επειδή η ομάδα του Μέσι έχει δώσει και τις τρεις θέσεις DP (Designated Player) που διαθέτει κάθε ομάδα στο ρόστερ της, οι οποίες στην ουσία δίνουν την δυνατότητα σε μία ομάδα να δώσει παραπάνω χρώματα απ’ όσα ορίζει το salary cap (Μέσι, Άλμπα και Μπούσκετς), θα πρέπει να δοκιμάσει να πετύχει μία συμφωνία με τον Βέλγο χαφ προσφέροντάς του πολύ λίγα χρήματα.
Οπότε εξαιτίας αυτού το θεωρητικό προβάδισμα που θα είχε η Ίντερ Μαϊάμι δεν ισχύει κι έτσι οι άλλες ομάδες της λίγκας που τον θέλουν δεν θα χρειαστεί καν να πληρώσουν για κείνον*.
DC United και Σικάγο Φάιρ έχουν χώρο στο ρόστερ τους, το ίδιο και η Νιού Γιορκ Σίτι, όμως με την τελευταία θα παίξει ρόλο και το πόσο καλές σχέσεις έχουν διατηρηθεί με την Μάντσεσερ Σίτι, μετά την φυγή του από την ομάδα.
*Κανονικά για να πάρεις έναν παίκτη, του οποίου τα discovery rights ανήκουν σε μία άλλη ομάδα, θα πρέπει να τα αγοράσεις απ’ αυτήν.
Διαβάστε ακόμη:
- Titan: «Αρχηγός της αγέλης» για την Eurobank Equities – Περιθώριο ανόδου 20%
- Το 26,9% του πληθυσμού σε κίνδυνο φτώχειας σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ
- Αυτά είναι τα 23 ελληνικά προϊόντα που κινδυνεύουν από τους αμερικανικούς δασμούς
- Η νέα κολεξιόν εσωρούχων της Ριάνα για νύφες και η λεπτομέρεια που «ξεχώρισε»