Ο Ντανίλ Μεντβέντεφ θα είναι ο αντίπαλος του Στέφανου Τσιτσιπά στον ημιτελικό του Αυστραλιανού Open την Παρασκευή. Ο Ρώσος χρειάστηκε πέντε σετ για να κάμψει την αντίσταση του Φέλιξ Οζέ-Αλιασίμ και στις δηλώσεις που έκανε μετά το ματς αναφέρθηκε στην μονομαχία του με τον Στέφανο.

«Αν κοιτάξουμε τους καλύτερους παίκτες, ήταν ικανοί να κερδίσουν από το 0-2. Δεν ξέρω πώς, αλλά το έκαναν. Αν θέλω να είμαι μέρος αυτού του γκρουπ, αν και είμαι μακριά τώρα, θέλω να προσπαθήσω να το κάνω. Θα προσπαθήσω να αποθεραπευτώ όσο καλύτερα γίνεται να είμαι έτοιμος να παίξω με τον Στέφανο, διότι είναι μεγάλος παίκτης. Πρέπει να είμαι στα καλύτερά μου για να τον νικήσω», τόνισε o 25χρονος.

Το νούμερο δύο στον κόσμο παραδέχτηκε πως μιμήθηκε την κραυγή του αντιπάλου του κατά τη διάρκεια του αγώνα τους! «Για να είμαι ειλικρινής, είναι ο χαρακτήρας μου, όταν μιλάω πολύ σε έναν άνθρωπο, σε έναν φίλο ή τη γυναίκα μου, αγχώνονται γιατί αρχίζω να γίνομαι σαν αυτούς σε μερικά πράγματα και δεν το κάνω επίτηδες. Δεν το έκανα επίτηδες. Έβαζε μεγάλη ένταση στην κραυγή του και όταν ξεκίνησα να παλεύω… για τη ζωή μου, το έκανα κι εγώ. Δεν το σκεφτόμουν, αλλά τώρα που το θυμάμαι είναι αλήθεια ότι μετά από κάποιους πόντους έλεγα “φώναξα σαν εκείνον;”».

Όσο για το αν θα κάνει το ίδιο και με τον Τσιτσιπά; «Δεν φωνάζει πολύ, έτσι δεν είναι; Σίγουρα δεν θα αρχίσω να χτυπάω το backhand με το ένα χέρι! Δεν το κάνω σε κάθε παιχνίδι, να φωνάζω σαν το αντίπαλό μου, αλλά αυτό ήταν κλειστό ματς και ίσως κάτι συνέβαινε ασυναίσθητα στο μυαλό μου».