Συνιδιοκτήτες μιας εταιρείας που κατασκευάζει υποβρύχια για τους εξαιρετικά πλούσιους, έχουν γίνει ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής Ρέι Ντάλιο και ο βραβευμένος με Όσκαρ σκηνοθέτης Τζέιμς Κάμερον.

Η Triton Submarines με έδρα τη Φλόριντα ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι ο Ντάλιο και ο Κάμερον «εντάσσονται στην εταιρεία για να βοηθήσουν στην υπερφόρτιση της επόμενης γενιάς τεχνολογίας εξερεύνησης ωκεανών».

Το ποσό που επένδυσαν στην εταιρεία δεν αποκαλύφθηκε, αλλά η συμφωνία σημαίνει ότι η Triton αποτελεί πλέον συνιδιοκτησίας των Ντάλιο, Κάμερον και Πάτρικ Λάχεϊ, (εκ των ιδρυτών της Triton).

Τι είναι τα υποβρύχια Triton;

Ο Λάχεϊ ίδρυσε την εταιρεία το 2007 μαζί με τον Μπρος Τζόουνες. H Triton κατασκευάζει πλέον υποβρύχια οχήματα για προσωπική, εμπορική και επιστημονική χρήση—μερικά από τα οποία είναι ικανά να καταδύονται σε «απεριόριστο βάθος».

Τα οχήματα είναι επίσης σχεδιασμένα με γνώμονα την πολυτέλεια, με την Triton να υπόσχεται στους πελάτες της «εσωτερικούς χώρους που δεν θυμίζουν κανένα άλλο» και πλοία «κατασκευασμένα από τα καλύτερα υλικά».

Οι τιμές για τα υποβρύχια της Triton ποικίλλουν—η γκάμα της εταιρείας μπορεί να μεταφέρει μικρά πάρτι των δύο έως και 66 επιβάτες—αλλά σύμφωνα με τους Financial Times , κυμαίνεται μεταξύ 2,5 και 40 εκατομμυρίων δολαρίων.

«Ο Ray και ο Jim φέρνουν πρόσθετη επιχειρηματική οξυδέρκεια και πειθαρχία στην εταιρεία, δημιουργικές ιδέες και μοναδικές ευκαιρίες που θα ενισχύσουν και θα επεκτείνουν το σημαντικό έργο που έχουμε επιτύχει μέχρι τώρα», δήλωσε ο Λάχεϊ τη Δευτέρα.

«Δεν θα μπορούσα να είμαι πιο ενθουσιασμένος να συνεργαστώ με δύο άτομα με αποδεδειγμένο πάθος και ακεραιότητα και με βαθιά δέσμευση στην καινοτομία και την εξερεύνηση των ωκεανών που θα κάνουν το επόμενο κεφάλαιο του Triton το πιο ενδιαφέρον από όλα», πρόσθεσε.

Γιατί ο Ντάλιο και ο Κάμερον επενδύουν

Τόσο ο Ντάλιο – που ίδρυσε την Bridgewater Associates, το μεγαλύτερο hedge fund στον κόσμο – όσο και ο Κάμερον – του οποίου οι ταινίες περιλαμβάνουν το Avatar, τον Titanic και τον Terminator – έχουν δείξει ενδιαφέρον για τις καταδύσεις σε βαθιά θαλάσσια στάδια στο παρελθόν.

Ο ιδρυτής της Bridgewater συνίδρυσε την OceanX, μια φιλανθρωπική οργάνωση που στοχεύει στην υποστήριξη και τη δημοσιοποίηση επιστημονικών εξερευνήσεων του ωκεανού, το 2018, ενώ ο Κάμερον – που περιγράφεται από τον Triton τη Δευτέρα ως «παθιασμένος υποβρύχιος εξερευνητής» – πραγματοποίησε μια ιστορική κατάδυση σε βαθιά θάλασσα στο ένα θαλάσσιο όχημα που βοήθησε να σχεδιάσει και να κατασκευάσει πριν από μια δεκαετία.

Ο Κάμερον έχει πραγματοποιήσει περισσότερες από 75 καταδύσεις με υποβρύχια, συμπεριλαμβανομένων 33 επισκέψεων στα συντρίμμια του Τιτανικού.

Διαβάστε ακόμη: