Η Νταϊάν Κρούγκερ, ο Ρανβίρ Σινγκ και η Παθ Βέγκα συμπεριλαμβάνονται στη λίστα μεταξύ των αστέρων που θα συμμετάσχουν στο 3ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ερυθράς Θάλασσας, που θα πραγματοποιηθεί στη Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας.

Οι διοργανωτές ανακοίνωσαν ότι ο Ρανβίρ Σινγκ, η Νταϊάν Κρούγκερ και ο Σαουδάραβας ηθοποιός και συγγραφέας Αμντουλάχ Αλ – Σάνταν θα τιμηθούν στο Φεστιβάλ.

«Φέτος τιμούμε τον Ρανβίρ Σινγκ, σύμβολο του ινδικού κινηματογράφου, τη Νταϊάν Κρούγκερ, η οποία μας έχει χαρίσει μια σειρά από αξέχαστους χαρακτήρες από την Ελένη της Τροίας μέχρι την Μπρίτζετ φον Χάμερσμαρκ του Ταραντίνο και μας επηρέασε με την ισχυρή ερμηνεία της στο In the Fade του Φατίχ Ακίν, καθώς και τον εξαιρετικά αγαπητό Αμπντουλάχ Αλ-Σάνταν, ο οποίος ήταν βασικός πυλώνας της σαουδαραβικής ψυχαγωγίας μέσω του Tash ma Tash για δύο δεκαετίες και εμφανίζεται επίσης στην ταινία Norah που συμμετέχει στο διαγωνιστικό τμήμα» δήλωσε ο Μοχάμεντ Αλ Τούρκι, διευθύνων σύμβουλος του οργανισμού του Φεστιβάλ Ερυθράς Θάλασσας, σύμφωνα με το THR.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που αναγνωρίζουμε κάθε μια από τις διαφορετικές και βαθιές συνεισφορές τους στον κινηματογράφο και που τους έχουμε μαζί μας στην τρίτη διοργάνωση» πρόσθεσε.

Οι ηθοποιοί Φρίντα Πίντο, Τζόελ Κίναμαν και Παθ Βέγκα και Αμίνα Χαλίλ είναι μέλη της κριτικής επιτροπής με επικεφαλής τον σκηνοθέτη Μπαζ Λούρμαν και θα επιλέξουν τις ταινίες που θα βραβευθούν στο κύριο διαγωνιστικό τμήμα.

Το τιμητικό βραβείο του Φεστιβάλ απονέμεται σε «εξέχουσες προσωπικότητες του κινηματογράφου που συνέβαλαν στη διαμόρφωση της ιστορίας του όπως τον ξέρουμε σήμερα και τον απαθανάτισαν στις καρδιές των μαζών» τονίζουν οι διοργανωτές.

Το 3ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου θα πραγματοποιηθεί από τις 30 Νοεμβρίου έως τις 9 Δεκεμβρίου στην ανατολική ακτή της Ερυθράς Θάλασσας.

Διαβάστε ακόμη: