Ζητά 6 εκατομμύρια δολάρια

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς, σύμφωνα με βρετανικό δημοσίευμα στην εφημερίδα Sun, έπειτα από δικαστική μάχη για την εγκυρότητα της βίζας του, βρίσκεται σε συζητήσεις με δικηγόρους για το ενδεχόμενο μήνυσής του κατά της κυβέρνησης έναντι των έξι εκατομμυρίων δολαρίων.

Ο Σέρβος τενίστας, ο οποίος απελάθηκε από την Αυστραλία λίγο πριν την έναρξη του Australian Open θα απαιτήσει το ποσό που περιλαμβάνει το χρηματικό έπαθλο που θα διεκδικούσε αν έπαιρνε μέρος και κέρδιζε το φημισμένο αθλητικό τουρνουά.

«Είναι ευρέως γνωστό ότι ο Νόβακ και η οικογένειά του αισθάνονται ότι τον μεταχειρίστηκαν άσχημα στο ξενοδοχείο καραντίνας στη Μελβούρνη. Η μητέρα του αποκάλυψε πώς ήταν γεμάτο ψύλλους και σκουλήκια. Ήταν σαν εικονικός κρατούμενος», ανέφερε στην έκθεση πηγή προσκείμενη στον ατζέντη του, Εντοάρντο Αρτλάντι.

Ο 34χρονος βρίσκεται στη Σερβία, όπου προσγειώθηκε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα μετά την πολυήμερη μάχη του με τον υπουργό Μετανάστευσης της Αυστραλίας Άλεξ Χοκ. Η είδηση έρχεται καθώς το Ομοσπονδιακό Δικαστήριο ετοιμάζεται να αποκαλύψει αργότερα σήμερα το σκεπτικό του πίσω από την απόφασή του να απορρίψει την προσφυγή του Νο. 1 τενίστα του κόσμου.

Νόβακ Τζόκοβιτς: Μήνυση κατά της Αυστραλίας για την «ταπεινωτική» υποδοχή

Οι μετοχές σε εταιρεία που ψάχνει φάρμακο για την Covid-19

Σύμφωνα με το Reuters, το καλοκαίρι του 2020, η οικογένειά του Τζόκοβιτς, εξαγόρασε το 80% των μετοχών της βιοτεχνολογικής εταιρείας «QuantBioRes», που έχει έδρα τη Δανία. Με αυτή την κίνηση, σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο 34χρονος Σέρβος μπήκε στη μάχη για την καταπολέμηση της Covid-19, μιας και στόχος της συγκεκριμένης εταιρείας, είναι να αναπτύξει την αποτελεσματικότερη θεραπεία για τη λοίμωξη.

Ο CEO της εταιρείας, Ιβάν Λοντσάρεβιτς, σε πρόσφατες δηλώσεις του αποκάλυψε πως ο Νόβακ έχει αγοράσει το 40.8% των μετοχών της εταιρείας, με την γυναίκα του, Γελένα, να έχει στην κατοχή της το 39.2%.

Σύμφωνα με τον Λοντσάρεβιτς, η εταιρεία έχει 11 ερευνητικές ομάδες, σε Δανία, Σλοβενία και Αυστραλία, οι οποίες ψάχνουν για την θεραπεία που θα κερδίσει τον κορωνοϊό. Δεν προσπαθούν να φτιάξουν εμβόλιο, αλλά ψάχνουν να βρουν την κατάλληλη θεραπεία.

Προς το παρόν η πλευρά Τζόκοβιτς δεν έχει επιβεβαιώσει την συγκεκριμένη είδηση, όμως ήδη στη Σερβία είναι το Νο1 θέμα της ημέρας.