Στον τελικό που θα γίνει στο «Wembley» και θα κρίνει την άνοδο στην Premier League προκρίθηκε η Νότιγχαμ Φόρεστ.

Η ομάδα του Βαγγέλη Μαρινάκη παρά την εντός έδρας ήττα (1-2) από τη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ, εκμεταλλεύτηκε το «διπλό» του πρώτου ματς και με ένα συναρπαστικό φινάλε, ήταν αυτή που χαμογέλασε στην διαδικασία των πέναλτι (3-2), με τεράστιο πρωταγωνιστή τον Μπρις Σάμπα!

Σε ένα πραγματικό ντέρμπι με έντονο φανατισμό και τους οπαδούς των δύο συλλόγων να δίνουν τρομερή οπαδική παράσταση στο κατάμεστο City Ground, οι γηπεδούχοι ήταν πιο τυχεροί και πλέον βρίσκονται ένα βήμα πριν την άνοδο και τα αμέτρητα εκατομμύρια που δίνει αυτή.

Μοναδικό εμπόδιο πλέον, η Χάντερσφιλντ!

Το σκορ για τη Νότιγχαμ άνοιξε μόλις στο 19′ ο 20χρονος Μπρέναν Τζόνσον, όμως ο Μόργκαν Γκιμπς-Γουάιτ ήταν αυτός που ισοφάρισε στο 47′. Με την σειρά του ο έμπειρος Τζον Φλεκ έστειλε το ματς στην παράταση (75′), εκεί όπου ο γκολκίπερ Μπρις Σαμπά είχε τεράστια επέμβαση σε τετ-α-τετ στο 115!

O Κονγκολέζος Μπρις Σάμπα ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής και στα πέναλτι, αφού έπιασε το πρώτο και σταμάτησε τον Όλιβερ Νόργουντ, αλλά και το δεύτερο λέγοντας όχι στον Κόνορ Χούριχεϊν!

Ο πρώην «ερυθρόλευκος» Καφού ήταν εύστοχος όταν έφτασε η σειρά του, ο Τζο Λόλεϊ το έχασε και έδωσε σφυγμό στην Σέφιλντ, όμως ο Σαμπά έπιασε ένα ακόμα και έδωσε τη νίκη στην ομάδα του!

Οι οπαδοί των γηπεδούχων μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο του City Ground για να πανηγυρίσουν τη μεγάλη επιτυχία, καθώς η Φόρεστ στις 29 Μαΐου στο «Γουέμπλεϊ» θα διεκδικήσει κόντρα στη Χάντερσφιλντ την επιστροφή της στην Premier League μετά από 23 χρόνια και τις 230 εκατομμύρια λίρες της ανόδου.

Στους πανηγυρισμούς συμμετείχε και ο Μιλτιάδης Μαρινάκης με μια ελληνική σημαία.

Η ακτινογραφία του ματς

H Σέφιλντ μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και πίεσε για περίπου ένα τέταρτο. Στο 13′ οι φιλοξενούμενοι είχαν μεγάλη ευκαιρία για να ανοίξουν το σκορ, όταν ο Εντιαγέ βγήκε τετ α τετ με τον Σαμπά, όμως ο κίπερ των γηπεδούχων τον νίκησε. Η Νότιγχαμ βρήκε το γκολ στην πρώτη της φάση, στο 19′ όταν μετά από άψογη βαθιά μπαλιά του Ουόραλ, ο Σάριτζ έφυγε στην πλάτη της άμυνας, γύρισε τη μπάλα και ο Τζόνσον με δυνατό σουτ άνοιξε το σκορ.

Μετά το γκολ οι «Κόκκινοι» πήραν τον έλεγχο του ματς, όμως δεν κατάφεραν να βρουν δεύτερο γκολ και να τελειώσουν την πρόκριση.

Η Σέφιλντ ισοφάρισε το ματς δευτερόλεπτα μετά την έναρξη του δεύτερου μέρους, όταν ο Γκιμπς – Ουάιτ συνεργάστηκε με τον Μπέργκε και με σουτ εξ επαφής νίκησε τον Σαμπά.

Μετά την ισοφάριση οι φιλοξενούμενοι ανέβηκαν ψυχολογικά και κυριάρχησαν. Οι φιλοξενούμενοι εν τέλει ανέτρεψαν το ματς στο 75′, όταν μετά από φανταστική ενέργεια από τα δεξιά ο Μπάλντοκ έκανε το γύρισμα και ο Φλεκ έσπρωξε τη μπάλα στα δίχτυα. Θυμίζουμε πως ο 29χρονος μπακ τρέχει τις διαδικασίες για την ελληνοποίησή του ώστε να τεθεί στη διάθεση του Γκουστάβο Πογέτ για την Εθνική, ενώ βρίσκεται στη μεταγραφική λίστα του Ολυμπιακού.

Με το σοκ της ολικής ανατροπής η Νότιγχαμ Φόρεστ δεν κατάφερε να αντιδράσει και το παιχνίδι οδηγήθηκε στην παράταση. Στο 115′ η Σέφιλντ είχε μεγάλη ευκαιρία για να πάρει προβάδισμα πρόκριση, όμως ο Σαμπά εξ επαφής νίκησε τον Εντιαγέ. Ο κίπερ της Νότιγχαμ έμελλε να γίνει ο μεγάλος πρωταγωνιστής, καθώς εκτός από τις δυο αποκρούσεις του στα 120 λεπτά απέκρουσε τρία πέναλτι στη «ρώσικη ρουλέτα» και έστειλε την ομάδα του στο «Γουέμπλεϊ» και έκανε τους οπαδούς των «κόκκινων» να μπουν μέσα στο γήπεδο για να πανηγυρίσουν έξαλλα.

Η διαδικασία τον πέναλτι:

Εκτέλεσε ο Νόργουντ, απέκρουσε ο Σαμπά
Γκολ ο Τζόνσον 1-0
Εκτέλεσε ο Χουριχέιν, απέκρουσε ο Σαμπά
Γκολ ο Καφού 2-0
Γκολ ο Μπέργκε 2-1
Γκολ ο Κουκ 3-1
Γκολ ο Ντιαγέ 3-2
Άουτ ο Λόλει
Εκτέλεσε ο Γκιμπς – Ουάιτ, απέκρουσε ο Σαμπά

Νότιγχαμ Φόρεστ: Σαμπά, Σπενς, Ουόραλ, Κόλμπακ, Ζινκερνάγκελ (70′ Λόλι), Σάριτζ (75′ Ντέιβις), Τζόνσον Γέιτς, ΜακΚένα, Κουκ, Γκαρνέρ (118′ Καφού)

Σέφιλντ Γιουνάιτεντ: Φοντερίνγκαμ, Μπάλντοκ (108′ Όσμπορν), Μπάσαμ, Έγκαν, Ρόμπινσον, Νόριγκτον – Ντέιβις, Νόργουντ, Φλεκ (109′ Χουριχέιν) , Μπέργκε, Γκιμπς – Ουάιτ, Εντιαγέ