Την ελπίδα πως κάτι μπορεί να γίνει και ως εκ τούτου να υπάρξει σύντομα συμβιβασμός και εκεχειρία στον πόλεμο που μαίνεται με τη Ρωσία εξέφρασε η ουκρανική κυβέρνηση μέσω ανακοίνωσης που εξέδωσε αργά το βράδυ της Τρίτης.

Σύμφωνα πάντοτε με τους Ουκρανούς αξιωματούχους, η στάση του Κρεμλίνου έχει αλλάξει και δεν είναι αυστηρή και αδιάλλακτη όπως έχει παρατηρηθεί από το ξεκίνημα του πολέμου. Πλέον, φέρεται να υπάρχουν περιθώρια αισιοδοξίας ενώ οι τελευταίες συνομιλίες κρίνονται ως “εποικοδομητικές”.

Η ουκρανική κυβέρνηση επισημαίνει στη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε: “Στους πρώτους γύρους συνομιλιών η Ρωσία δεν άκουγε καν τις θέσεις της Ουκρανίας. Αντί αυτού, έθετε μόνιμα τελεσίγραφα για παράδοση της χώρας και του στρατού. Η Ρωσία έχει αλλάξει πια αυτούς τους τόνους. Οι Ουκρανοί αντιπρόσωποι των συνομιλιών είναι πλέον συγκρατημένα αισιόδοξοι για μια μελλοντική συμφωνία μεταξύ των δύο χωρών».

Κλείνοντας δεν παρέλειψε να προβάλει για άλλη μια φορά το αίτημα του Βολοντιμίρ Ζελένσκι να καθίσει ο Ουκρανός πρόεδρος με τον  Ρώσο ομόλογο του, Βλαντιμίρ Πούτιν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων: “Ενα καλό αποτέλεσμα από τις συνομιλίες μπορεί να επέλθει μόνο όταν συναντηθούν οι δύο ηγέτες, ο Ζελένσκι με τον Πούτιν».